Problemer med BMW F10

BMW F10

BMW F10 er sjette generasjon av BMW 5-serie. F10 er sedanversjonen, mens F11 er Wagon-versjonen. BMW F10 er elegant, luksuriøs og romslig. Men hva er problemene med BMW F10?

Vanlige problemer med BMW F10 er problemer med transmisjonssystemet, svikt i timingkjeden, oppvarmede seter som ikke fungerer og problemer med vannsøl. I tillegg har eiere rapportert om tap av bremsekraft, lekkasjer i EGR-kjøleren, PCV-ventilvarmere som ikke fungerer og problemer med overoppheting av motoren.

Hva er de vanligste problemene med BMW F10?

Problemer med girkassen

Flere eiere av BMW F10 har klaget over forskjellige girkasseproblemer. Noen av girkasseproblemene de har klaget på er at bilen rykker når du girer ned, ujevn kjøreopplevelse, girene glipper og høy klonkende lyd når du skifter gir.

Hvis din BMW F10 har et girkasseproblem, er det viktig å få det diagnostisert. Girkasseproblemer skyldes vanligvis at deler svikter, for lite girkassevæske eller programvarefeil i bilens datamaskin. Få problemet løst av en profesjonell mekaniker.

Feil på timingkjeden

Problemer med timingkjeden er også vanlig i BMW 5-serien. Når det er sagt, er BMW F10 intet unntak. Likevel er de mest berørte modellårene de som er produsert mellom 2012 og 2015. De fleste av disse bilene begynte å få problemer med kjedet når de hadde kjørt mellom 50 000 og 80 000 miles.

Noen av tegnene på sviktende timingkjede er ujevn tomgang, høy og merkbar uling fra motoren, feiltenning og for mye slakk i timingkjedet. Årsaken til dette problemet var overdreven slitasje på motoroljepumpens kjededrivhjul på grunn av en konstruksjonsfeil.

Den gode nyheten er at problemet er enkelt å løse, og produsenten tilbakekalte de berørte modellene.

  Problemer med VW Tiguan Turbo

Problem med vannlekkasje

Et annet vanlig problem med BMW F10 er vannlekkasje. Mange brukere har klaget over at det lekker vann i eldre BMW F10-modeller. Dette problemet manifesterer seg når det regner eller når bilen vaskes.

Hovedårsaken til dette problemet er utformingen av brannmuren. Men i USA skyldes det rattstangdekselet på bilen som er designet for å dekke åpningen til høyre siden styringen er basert på venstre side. Dette dekselet blir skadet, og det må byttes ut for å løse problemet.

Oppvarmede seter fungerer ikke

Å ha et oppvarmet sete i kaldt vær er avgjørende. Det er det imidlertid ikke. De oppvarmede setene på BMW F10 blir defekte etter en tids bruk. Brukere har rapportert at de oppvarmede setene slår seg av og på uregelmessig. I noen tilfeller fungerer setene ikke lenger. Hovedårsaken til dette problemet er sikringer som har gått.

Få en profesjonell mekaniker til å sjekke sikringene og bytt dem ut hvis de har gått.

Tap av bremsekraft

Dette er et av problemene som fikk BMW til å tilbakekalle noen BMW F10-modeller. Eiere klaget over at de plutselig mistet bremsekraften. De berørte modellene hadde et problem med smøringen av bremsevakuumpumpen. Mangel på riktig smøring av denne delen førte til at vakuumpumpen sviktet.

BMW tilbakekalte de berørte modellene, som omfattet flere BMW F10-modeller fra 2012 og 2014.

Funksjonsfeil i PCV-ventilvarmere

PCV-ventilens arbeid er å regulere inntaket av gasser. Hvis PCV-ventilen ikke fungerer som den skal, kan ikke gasstrømmen reguleres på riktig måte. Dette problemet er vanlig i 2011 BMW F10-modellen. Det skjer fordi de elektriske kontaktene til blow-by-heater er belagt med plastmateriale.

  Kan en BMW betjenes hvor som helst?

For å løse dette problemet må du bytte ut blow-by-varmeren. Noen av tegnene på at PCV-ventilvarmeren ikke fungerer som den skal, er oljelekkasjer, svart røyk fra motoren, høyt drivstofforbruk og feiltenning.

Problemer med overoppheting av motoren

Selv om det ikke er veldig vanlig, er dette et annet problem som BMW F10-eiere har klaget over. Noen av de tingene som får motoren til å overopphetes er en defekt vannpumpe, tett kjølesystem, kjølevæskelekkasje, feil kjølevæske og defekt vannpumpe.

Hvis motoren overopphetes, er det viktig å få bilen diagnostisert av en profesjonell mekaniker slik at de kan løse det underliggende problemet.

FAQ

Er BMW F10 en pålitelig bil?

Ja, BMW F10 er en pålitelig bil. Likevel er det viktig å vedlikeholde denne bilen slik at den kan kjøre problemfritt. Selv om denne bilen er pålitelig, er det ganske kostbart å vedlikeholde den. Dette er fordi kostnadene for reservedeler og service er ganske høye sammenlignet med konkurrentene.

Hvor mange miles varer BMW F10?

BMW F10 er en av de mest pålitelige BMW-bilene på markedet. Som de fleste 5-serie modeller, bør BMW F10 vare i minst 200 000 miles. Likevel har noen BMW 5-serie-eiere rapportert at de har kjørt mer enn 300 000 miles, noe som er eksepsjonelt.

Er det dyrt å vedlikeholde BMW F10?

Ja, det er ganske kostbart å vedlikeholde BMW F10 sammenlignet med andre luksussedaner. Det vil koste deg rundt 13 530 dollar for vedlikehold og reparasjon i løpet av de første 10 årene. Dette er 1 569 dollar mer enn gjennomsnittet for luksussedanmodeller i bransjen. Og hvis bilen er ute av garantien, må du regne med å betale mellom 150 og 400 dollar for vedlikehold for hver 10 000 kilometer.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Boxster S

Hva er det beste året for BMW F10?

Selv om BMW F10 er en pålitelig bil, er ikke alle modellår like, ettersom noen er mer problematiske enn andre. De beste BMW F10-modellårene er de som er laget etter 2014. Prøv så mye som mulig å unngå BMW F10-modeller laget fra 2010 til 2012, da de vanligvis registrerer flere problemer enn senere år.

Er det greit å kjøpe en brukt BMW F10?

Ja, det er greit å kjøpe en brukt BMW F10. Det er imidlertid viktig å kontrollere at du kjøper en bil som er godt vedlikeholdt og kjørt. Hvis ikke, kan du møte mange utfordringer og gjennomgå kostbare reparasjoner. Videre er det viktig å sjekke kjørelengden, ettersom flere kilometer betyr at flere alvorlige problemer kommer din vei.

Konklusjon
De største problemene som BMW F10-eiere bør se opp for er svikt i timingkjeden, oppvarmede seter som ikke fungerer, problemer med transmisjonssystemet, EGR-kjølerlekkasjer, vannlekkasjeproblemer og problemer med overoppheting av motoren.

Alt i alt er BMW F10 en elegant, luksuriøs, romslig og velfungerende luksussedan. Med riktig stell og vedlikehold bør denne bilen vare lenge.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter