Hvor høy kan du være for å passe inn i en Porsche?

Porsche lager noen av de beste sportsbilene på markedet. Men siden sportsbiler vanligvis er kompakte, er det viktig å vite om du passer inn i Porsche-modellen du har tenkt å kjøpe eller ikke. Så, hvor høy må du være for å passe inn i en Porsche? 

Hvor godt du passer inn i en Porsche avhenger av din høyde og Porsche-modell. De fleste Porsche-modeller er ideelle for høye mennesker, men det er noen få modeller som ikke er det. For eksempel er Porsche 911, 912, 924, 928, 944, 968 og 356 alle ideelle for høye mennesker. 

Tvert imot er Porsche-modeller som Porsche 914, Boxster og Cayman ikke egnet for høyere mennesker over 193 cm Så hvis du er en høy person, bør du holde deg borte fra disse modellene, da du vil bli presset og ikke vil føle deg komfortabel i det hele tatt. 

Hvilke Porsche-modeller passer for høye mennesker?

Porsche 911

Porsche 911 er en av de beste bilene på markedet. Denne sportsbilen har eksistert i mer enn 50 år, og den har fortsatt å utvikle seg gjennom årene. Til tross for å være en sportsbil, har denne modellen anstendig plass til høye sjåfører og kan enkelt passe en person med en høyde på opptil 196 cm. 

Dessuten tilbyr Porsche 911s 991 og 997 generasjoner mest plass. Selv om kupéer vanligvis ikke gir mye takhøyde, kan Porsche 911-kupéene uten takluke passe godt til høye sjåfører. 

Porsche 912

Porsche 912 ser ut som Porsche 911. Imidlertid er hovedforskjellen i motoren, da denne modellen drives av en luftkjølt flat-fire-motor som er basert på motoren som er utplassert i 356C. Likevel er denne bilen også egnet for høyere mennesker, da den har samme design som Porsche 911.

  Er Porsche Boxster en jentebil

Denne bilen vil imidlertid ikke være så behagelig for høye mennesker som overstiger 191″. Så hvis høyden er over 6’3″, hold deg borte fra denne bilen. 

Porsche 924, 944, 968

Porsche 924, 944 og 968 er eksepsjonelle sportsbiler utstyrt med en 4-sylindret motor. På toppen av det er disse bilene enkle å håndtere og tilbyr en enestående kjøreopplevelse. Hvis du vil nyte turen, enda mer, kan du vurdere å velge sine turboladede versjoner som er super kraftige. 

Bortsett fra å være kraftig med eksepsjonell håndtering, er alle disse bilene ideelle for høye mennesker. Hvis du er 193, bør alle de ovennevnte bilene være bra for deg. 

Porsche 928

Porsche 928 var en gang den raskeste bilen i verden. Denne utmerkede sportsbilen kommer med en V-8-motor, som gir den mange hestekrefter og dreiemoment for å konkurrere mot de beste bilene på markedet. I tillegg er denne bilen også utmerket for høye sjåfører med en høyde på 193 cm eller kortere. 

Porsche 356

Porsche 356 er blant de første Porsche-modellene som skal lages. Så det er en klassisk bil og den første modellen delte deler med Volkswagen Type 1. Likevel har denne ytelsesbilen også mye benplass og takhøyde. 

Overraskende nok kan denne bilen passe høye sjåfører med en høyde på opptil 196 cm» uten hjelm. Likevel vil høye mennesker ha vanskelig for å komme seg inn og ut av bilen. 

  Er Porsche Cayenne god off-road

Hvilke Porsche-modeller passer ikke for høye mennesker?

Porsche 914

En av Porsche-modellene som høyere drivere bør unngå er Porsche 914. Dette er en utmerket ytelsesbil som kommer med en midtmotor. Som et resultat er det ganske trangt og høyere mennesker over 188 cm vil ha vanskelig for å finne en god kjørestilling.  

Porsche Boxster 

En annen bil som høye mennesker bør holde seg borte fra er Porsche Boxster. I likhet med Porsche 914-modellen kommer denne bilen også med en midtmotor som tar mye plass. Så hvis du er over 183 cm, vil du ha vanskelig for å kjøre denne bilen. 

Men for kortere mennesker er dette en utmerket tur, da det er en av de fineste sportsbilene i sin generasjon. En av de mest kjente Porsche Boxster er 981 Boxster Spyder. 

Porsche Cayman 

Sist, men ikke minst, bør høyere mennesker også holde seg borte fra Porsche Cayman. Denne kupéen er blant de beste bilene, men høye mennesker vil ha vanskelig for å komme seg inn og ut av bilen. I likhet med Porsche 914- og Boxster-modellene er motorplasseringen grunnen til at denne bilen ikke er egnet for høyere individer. 

FAQ

Kan en Porsche Panamera passe en høy person?

Ja, Porsche Panamera kan passe en høy person. For å være mer spesifikk, kan Porsche Panamera 4S passe en høy person komfortabelt. Dette er vanligvis ikke tilfelle med de fleste sportsbiler. Likevel kan det være litt utfordrende å komme seg inn og ut av bilen. 

Er det en Porsche-modell som har plass til fire personer?

Ja, den nyeste Porsche 911 har plass til opptil 4 personer. Det er imidlertid også viktig å merke seg at setene på første rad er komfortable, mens baksetene ikke er så komfortable. Dessuten er ikke alle de nyeste Porsche 911-modellene fireseter, da GT3-modellen ikke er det. 

  Er en Porsche Boxster bra for daglig kjøring?

Hvorfor er Porsche så dyr?

Som de fleste luksusbiler er Porsche dyrt på grunn av de avanserte materialene de bruker til å lage bilen. I tillegg er bilen utstyrt med førsteklasses teknologi som ikke lett finnes i vanlige biler. Sist, men ikke minst, er bilen produsert av svært erfarne eksperter. 

Sammendrag 

Hvis du er en høy person, må du finne ut hvilke Porsche-modeller som er ideelle for din høyde. Selv om Porsche er en sportsbil, er de fleste modellene egnet for høyere individer. Noen modeller som Porsche 914, Boxster og Cayman er imidlertid ikke ideelle for høye mennesker. 

På den annen side er Porsche-modeller som Porsche 911, 928, 912, 924, 944, 968 og 356 egnet for høye mennesker. De fleste av disse modellene vil passe folk med en høyde på mellom 6′ og 6’5″. Uansett er det viktig å oppdage hvilken Porsche som passer riktig til din høyde før du kjøper.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter