Hva er BMW Alpina?

Alpina er en bilprodusent som lager høyytelsesmodeller av BMWs og MINIer. Alpina regnes som et bilfirma av det tyske samferdselsdepartementet, og ikke bare en ettermarkedsytelsesbilprodusent.

Alpina er ikke bare et selskap som produserer høyytelsesutgaver av biler, men de er veldig integrert i BMW-produksjonssystemet. Alpina B7 produseres på samme anlegg der BMWs 7-serie produseres.

Alpina: Lyn nesten

Alpina har en historie med å lage høy ytelse og raskere BMWs. Selskapet ble opprettet i 1965, og det har siden produsert ekstremt raske biler som BMW ALPINA B5 Bi-Turbo eller BMW Alpina B7. Alpina produserer håndlagde motorer bare for BMW-biler.

Alpina er heller ikke bare en ettermarked høy ytelse bilprodusent, men det er til og med integrert med BMW. BMW og Alpina deler en fabrikk i Dingolfing, Tyskland sammen. Noen av de raske Alpina-bilene er enda raskere enn BMWs M-serie. De Alpina-laget BMW-bilene har til og med deltatt i flere løp, og de har også vunnet European Touring Car Championship i 1970.

Historie

I 1962 opprettet grunnleggeren av Alpina, Burkard Bovensiepen, en Weber dual forgasser. Denne forgasseren ble laget utelukkende for BMW 1500. Forgasseren ble likt av bilindustrien, og deretter av salgssjefen til BMW. Det banet vei for å få en full fabrikkgaranti fra BMW.

Offisielt ble selskapet laget i 1965, da Burkard Bovensiepen lanserte selskapet med bare åtte ansatte som Alpina Burkard Bovensiepen KG i Kaufbeuren, Bayern. Selskapet laget først bare skrivemaskiner og hadde også en fabrikk, men senere gjorde Burkard det til et BMW-tuningfirma og brukte den samme gamle bygningen som hadde blitt brukt til å lage skrivemaskiner.

  Beste olje for BMW X3 og BMW X5

Alpinas jobb var å forbedre kvaliteten på BMW-motoren ytterligere ved å justere forgassere og veivakseler. Alpina-modifiserte BMWs ble deretter brukt i mange billøp i hele Tyskland, og de vant til og med i 1970. Etter 1988 begynte Alpina å lage sine egne BMW Alpina-biler og sluttet å vise seg frem i billøp.

Biler med høy ytelse

Bilene laget av Alpina har blitt konstruert på Alpina, og de har en usedvanlig rask motorer som 3,0-liters straight-six bi-turbocharged motor eller en 4.4 L V8 bi-turbo motor. Bilene har alle premiumfunksjonene til BMW, med ekstra høyytelsesfunksjoner som ALPINA Sport-fjæring og andre Alpina-programvaresystemer.

Alpina-serien

Alpina har produsert egne biler siden 1988. De har laget 3-serie, 5-serie og 7-serie biler tidligere. Den første de noen gang produserte var BMW E21 320 modell, og de kalte den A1/3. De skapte og monterte sine egne motorer i disse kjøretøyene.

Bilene i 5-serien ble startet med BMW E12 528i og Alpina omdøpte den til B7 Turbo, som var en av de raskeste bilene på den tiden. Den nåværende Alpina-serien består av bare 7 biler fra BMWs 3-serie, 4-serie, 5-serie og 7-serie.

  • Alpina XD3
  • Alpina XD4
  • Alpina B3 Bi-Turbo
  • Alpina D3 Bi-Turbo
  • Alpina B4 Bi-Turbo
  • Alpina B5 Bi-Turbo
  • Alpina D5 S
  • Alpina B6 Gran Coupe
  • Alpina B7

Fra denne lille serien tilbys bare 2 biler i USA, som er BMW Alpina B7, og BMW Alpina XB7.

BMW Alpina B7

BMW Alpina B7 er basert på BMW 7-serien (G12) og det er femte generasjon av bilen av Alpina. Den høytytende utøvende luksusbilen ble introdusert i 2016. Bilen fokuserer på høy hastighet på grunn av høyytelsesmotoren laget av Alpina. Den har en 4.4L BMW N63M30 twin-turbocharged V8-motor, som produserer 599 HP.

  Er en BMW en god første bil?

BMW Alpina XB7

Alpina XB7 er en crossover SUV, som har en ekstremt kraftig motor på 4.4L V8 Bi-turbo, og den produserer en hestekrefter på 612. Bilen har all komfort og luksus interiør av en BMW og engineering av en Alpina. XB7 har et firehjulstrekksystem med alle de nyeste sikkerhetsfunksjonene.

Alpina gjør BMW enda mer sporty

Bilene laget av Alpina er ekstremt raske og sporty. Bilene deres produserer til og med opptil 600 hestekrefter. Alpina biler har et spennende høyt antall dreiemoment, og de er også kjent for sine høy dreiemoment biler. Akselerasjonen er også rask i disse bilene, og de kan få 0 til 60 mph på bare 3,7 sekunder. Totalt sett er de utmerkede sporty høyytelsesbiler.

FAQ

Er Alpina raskere enn BMW?

Alpina er en høytytende bilprodusent av BMWs, og de har biler som kan nå 600 hestekrefter. Deres engineering er utelukkende basert på å produsere raske motorer og høyere dreiemoment. Alpina biler er ofte raskere enn BMW M biler, og de er enda mer luksuriøse. Alpina B6 xDrive Gran Coupe kjører så fort som 0 til 60 mph på bare 3,6 sekunder.

Konkurrerer Alpina-biler i motorsport?

Alpina biler og innstilte BMWs har kjørt siden 1968. Alpina startet med å bare justere BMW-biler med Alpina-konstruert forgasser og veivakseler, men de sluttet å gjøre det og begynte med sine egne biler. De trakk seg ut av racing i 1988, da de pleide å stille BMWs, men gjorde comeback i 2009.

  Hvorfor har BMW-sjåfører et dårlig rykte?

Fra 2009 har Alpina sine egne Alpina BMW-biler i løp. De gjorde comeback med sin raskeste BMW ALPINA B6 GT3. De vant til og med mesterskapet i 2011 med samme BMW ALPINA B6 GT3 og sjåførene Margaritis og Lunardi.

Er BMW Alpina kjent i USA?

Høyhastighets sportsbiler er noe kjent blant entusiaster. Det er bare to Alpina biler som tilbys i USA, som er BMW Alpina B7 og BMW Alpina XB7. Disse bilene er kjent for sin ekstremt høye luksus og raskere dreiemoment enn noen annen bil. Men å være en høytytende bilprodusent, er de ikke så kjent blant ikke-sportsbilentusiaster.

Denne typen høytytende biler er ofte mye dyrere enn andre opprinnelig produserte biler av selskaper som BMW. Alpina biler er laget for en viss type person som ønsker ekstremt raske biler. I tillegg til dette er disse bilene også vanskeligere å vedlikeholde og også dyre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter