Er en BMW en god første bil?

Når du leter etter en første bil, føler de fleste seg begeistret og entusiastiske for å komme seg på veien. BMWs er utvilsomt kule og velpresterende kjøretøy. De er bygget med kvalitetsmaterialer og er ganske trygge, men bør kjøres med forsiktighet, da de fleste av dem er ganske kraftige.

En BMW kan være en god første bil hvis du unngår de kraftigere motoralternativene og husker å kjøre kjøretøyet fornuftig og respektfullt av andre sjåfører på veien.

Fordeler med å kjøpe en BMW for en første bil

Hvis du kjøper en BMW som en første bil, går du mest sannsynlig for en brukt BMW. Sikt på en som har under 100.000 miles på seg og har blitt ordentlig vedlikeholdt. Kontakt en mekaniker for å inspisere bilen for deg før du kjøper den.

Velg en pålitelig BMW-modell

De fleste tenåringer eller nye sjåfører går for E36- og E46-modeller fra 1996 som ikke er dyre, holdbare og er utstyrt med de såkalte skuddsikre motorene som selv nye sjåfører ikke kan bryte.

De er kronet som de mest holdbare BMWs gjennom tidene. De eneste pålitelighetsproblemene disse to modellene har er kjølevæskesystemene deres, som ikke bør plage nye drivere, da de ikke forventes å kjøre i lengre timer eller i høy RPM.

Du lærer hvordan du tar vare på en bil

Etter at du allerede har kjøpt BMW-en din, vil den trenge ganske mye service og vedlikehold. BMWs er dyrere å eie enn andre biler, og det har en tendens til å lære eieren noen få ting om hvordan biler fungerer. Dette er en flott ting for en ny sjåfør. Du får oppleve hvordan biler fungerer og hvordan du tar vare på kjøretøyet ditt med en gang.

  Er BMW bakhjulsdrevne biler gode i snø?

Kjøreglede til nedsatt pris

Hvis du kjøper en brukt BMW, bringer det fortsatt inn kjøreglede som nye BMWs gjør. Ja, det kan koste deg mye å betjene og reparere til tider, men det er sterkt rabattert fra den opprinnelige prisen, som alle brukte BMWs. Hvis du bare ønsker å prøve en sportsbil i et år eller to, kan en brukt BMW være et godt valg.

BMWs er enklere å kjøre enn de fleste biler

Mange sjåfører, selv erfarne, har rapportert at følelsen som BMW gir bak rattet er ganske forskjellig fra de fleste andre kjøretøy. Det er mye lettere å få kontakt med kjøretøyet. Bakkjøringsmodeller gir deg god kontroll på kraften i solfylt vær, men bør unngås av nye sjåfører i de kaldere månedene. Hvis du er en ny sjåfør, unngå å kjøpe en bakdrevet BMW for vinteren.

Ulemper med å kjøpe en BMW til en første bil

Kraften til BMWs bør ikke undervurderes. Mange nye sjåfører er ivrige etter å hoppe på veien og kjøpe en rimelig brukt BMW som er utenfor deres kjøreegenskaper. De ender opp med å krasje kjøretøyet og noen ganger skade seg selv også.

Et kjøretøy med slik kraft og ytelse bør ikke undervurderes. Ikke engang av erfarne sjåfører. Å starte sakte og holde seg trygg på veien bør være din første prioritet som ny sjåfør.

Kostbart vedlikehold

Ja, du vil lære å vedlikeholde en bil og betjene den regelmessig hvis du vil holde BMW-en din på veien, og det er et pluss for en ny sjåfør. På den annen side må du investere ganske mye penger i reparasjoner og vedlikehold. Dette er definitivt noe som kan plage en ny driver.

  Er Tesla bedre enn BMW?

Hvis du har bestemt deg for å få en brukt BMW, kan du forvente problemer innimellom og oppbevare litt penger bare i tilfelle du trenger en presserende reparasjon. De fleste reparasjoner kan unngås med riktig planlagt vedlikehold i tide, men du vet aldri hva som vil skje på veien.

Forsikringskostnader, drivstofforbruk og skatt er alle høyere på sportsbiler og kan også påvirke utgiftene dine. Den totale eierkostnaden for en BMW er mye høyere enn for de fleste andre kjøretøy, så husk det.

BMWs bakre stasjon kan være vanskelig

Hvis du lærer å kjøre en BMW som en første bil og senere bytte til en front-drive bil, kan det føles litt rart i starten. Bakkjøring føles fantastisk i tørt vær, men kan noen ganger spille en dårlig vits på oss om vinteren.

Videre, hvis du har blitt lært hvordan du kjører på et annet kjøretøy som var frontdrevet, vil du føle deg rart å kjøre en BMW i begynnelsen, og du må kjøre med forsiktighet, da litt trykk på gasspedalen kan drive deg av veien, spesielt på kraftigere modeller.

Folk tror alle BMW-sjåfører er idioter

I de fleste land er det et stigma rundt BMW-sjåfører. Det kan være mindre sannsynlig at folk hjelper hvis du har problemer med bilen eller har opplevd motorfeil og har kjørt av gårde på siden av veien. Nye sjåfører trenger ofte hjelp mer enn andre, og noen ganger kan det å være i en BMW faktisk være en hindring for noen sjåfører.

  Hvilken firehjulsdrift er bedre - BMW eller Mercedes-Benz?

FAQ

Bryter BMWs ned mer enn andre biler?

Avhengig av modellen har noen BMWs en tendens til å bryte ned mer, spesielt hvis de er utenfor garantien og har blitt kjørt i mer enn 100,000 miles. De vanligste problemene er i nyere modellers elektronikk som ender opp med å koste mye å reparere. Bortsett fra det, er de fleste problemer mindre og er vanligvis ting som oljelekkasjer eller kjølevæskesystemfeil.

Er BMW pålitelige biler?

Modeller forbi 2007 er ofte merket i det midterste spekteret av pålitelighet av forskjellige kilder. Generelt er BMW-modeller mellom 1996 og 2004 svært pålitelige, spesielt modellene E36 og E46, som har blitt merket som en standard for en pålitelig motor.

Dessverre er nyere BMW-modeller mindre pålitelige.  I 2012 ble BMWs tildelt priser som årets minst pålitelige biler.

Kan du reparere en BMW hjemme?

Du kan kanskje løse noen små problemer, men med mindre du er en erfaren mekaniker, hold deg borte fra å gjøre noen reparasjoner på sikkerhetssystemene som bremser, samt eventuelle deler av motoren eller fjæringen av kjøretøyet ditt, da du kan kompromittere sikkerheten din. Hvis du opplever problemer, må du konsultere en BMW-sertifisert mekaniker.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter