Er BMW bakhjulsdrevne biler gode i snø?

Vanligvis har bakhjulsdrevne kjøretøy en mindre del av bilens vekt fordelt på de drevne hjulene, noe som gjør bilen mindre stabil enn en AWD-, 4WD- eller FWD-bil. Dette betyr generelt at RWD BMWs synes det er vanskelig å akselerere på isete veier eller glatte overflater.

På den annen side, BMW bakhjulsdrevne biler kan være morsomt å kjøre i snøen i trygge forhold for drifting.

Hvordan forbedre bakhjulsdrevne BMWs i snøen

Vanligvis bruker frontmotoriserte RWD BMWs all trekkraften gjennom bakhjulene. Hovedproblemet under glatt og kaldt vær er det faktum at flertallet av bilens vekt er foran på grunn av at motoren er der. Dette skaper en stor uforholdsmessig vekt asymmetri som fører til at bilen har mindre trekkraft med veien, spesielt med glatte overflater som snø, regn eller is.

Dette fører til at bakdekkene snurrer og til slutt kan føre til at du mister kontrollen over bakhjulsdriften BMW. Så er det noe du kan gjøre for å unngå dette hvis du kjører et bakhjulsdrevet kjøretøy under vinterforhold?

Kjør alltid med vinterdekk om vinteren

Det første du må gjøre er å montere vinterdekk på alle fire av bilens hjul. Vinterdekk er klebrig og gir mye bedre trekkraft, spesielt i kaldere temperaturer og på glatte overflater. Dette er takket være en annen sammensetning av gummien og en mye mer aggressiv dekk slitebane og dybde. Det er også viktig å sørge for at de er riktig oppblåst for bedre grep.

Vurder dekkkjettinger for dyp snø

Ja, det er slitsomt å legge kjettinger på dekkene. Ordspill ment. Men det kan vise seg å være til stor hjelp, spesielt i dypere snø eller is. Hvis du skal på ski eller opp i fjellet, og av en eller annen grunn kjører du en RWD BMW, må du vurdere å utstyre deg med dekkkjeder.

  Hva er BMWs minste bil?

Vær imidlertid rådet til å bare bruke kjettinger i veldig dyp snø, som på veien ødelegger de fullstendig håndteringen av bilen din, og kan skade den hvis noen av kjedene går i stykker. Du vil også være lovpålagt å fjerne kjettingene i byer der det ikke er snø, siden de i stor grad skader fortauet på veien.

Folk pleide å sette sandsekker i bagasjerommet på bilene sine

Folk som kjørte bakhjulsdrevne biler tidligere, satte ofte sandsekker i bagasjerommet på bilene sine for å omfordele vekten av bilen mer mot baksiden, hvor de drevne hjulene var. Dette er både en god idé og en farlig en.

Hvis du skal kjøre sakte, er omfordeling av vekten en god ting, siden det forbedrer trekkraften på bakhjulene dine. Hvis du kjører raskere, derimot, lar dette bilens ende svinge ut lenger og å bøye seg til oversteering noen ganger.

Ikke alle RWD BMWs er de samme i snøen

Hver bil er forskjellig, avhengig av hvordan vekten fordeles. Dette betyr at ikke alle lesehjulsdrevne biler er super dårlige til å kjøre i snøen. Kraftigere biler er vanskeligere å kjøre i snøen på grunn av dreiemomentet som treffer høyere nivåer. Spinningen i snøen er en funksjon av både vektfordeling og kraft.

Kraftigere BMWs krever at føreren forsiktig trykker på gasspedalen siden de høye mengdene dreiemoment fører til at bakhjulene overstøttes og mister trekkraft med overflaten på grunn av lettvekten på baksiden av kjøretøyet.

  Beste BMW for høye sjåfører

Hvordan kjøre RWD BMWs i snøen tryggere

Start i andre gir

Hvis du kjører en kraftigere bil, og den er utstyrt med en manuell girkasse, kan du starte på høyere gir og lavere omdreininger, siden det vil tillate deg å unngå hjulspinn. Fra et dødt stopp kan det hende du må hoppe direkte til det andre giret i stedet for å starte med det første, noe som vil redusere hjulene som spinner.

Ikke få panikk eller overforbruk pausene

Pass på at du ikke «dødsgrep» hjulet og ikke får panikk hvis bilens ende glir.

Ha en god følelse av hvor godt plantet bilen din er på veien, hvis halen føles som å gli bort, slipp foten fra gasspedalen og kontring forsiktig. Ikke bruk pausene for mye og bruk tannhjul for å bremse ned. Vær forsiktig med alle dine innspill. Unngå bremsing og svinging og prøv å bruke bremser bare på rette linjer.

Kjør sakte og forsiktig

Avstand deg fra andre kjøretøy og hold det sakte og sørg alltid for å ha bilens lys slått på, selv på dagtid når det ikke er tåke. Ikke akselerer for raskt, da du kan miste kontrollen over kjøretøyet. Sørg også for å aldri akselerere på svinger.

Praksis, praksis, praksis

Hvis du er en ny sjåfør eller kjører RWD BMW i snøen for første gang, må du sørge for å finne en tom parkeringsplass og øve på bremsing, akselerasjon og sving slik at du kan få en god følelse av bilens evner, så vel som din egen.

  Porsche mot BMW: Pålitelighet

Hvorfor kjøre en RWD BMW?

Hva er fordelene med å kjøre en RWD-bil?

Bakhjulsdrevne biler, inkludert BMWs, gir mer kraft og kontroll under gode klimaforhold. De akselererer mye raskere i de tidlige revs og lar deg ta raske hjørner uten å miste trekkraft. De er svakeste i dårlige værforhold som snø og regn siden de er tilbøyelige til å miste kontrollen.

Er RWD BMWs morsommere enn xDrive eller BMWs for forhjulsdrift?

Bakhjulsdrift BMWs er kjent for å gi kjøreglede som få andre kjøretøy kan. De føler seg definitivt mer tilfredsstillende og morsomme å kjøre siden fange og korrigere høyre oversteer øyeblikk under en bakhjulssklie vil få deg til å føle deg som en profesjonell sjåfør.

Er bakhjulsdrevne BMW-biler dårlige i regnet?

Uansett om du kjører din RWD BMW i snøen eller i regnet, er det ille siden trekkraften på dekkene ikke er så god som du vil at de skal være. Sørg for å unngå bremsing i svinger og for å holde avstand til andre kjøretøy og følg fartsgrensen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter