Hvorfor har BMW-sjåfører et dårlig rykte?

Generelt sett har BMW-sjåfører et dårlig rykte hovedsakelig på grunn av at mange sjåfører er unge og uerfarne, og gjør ting som å kjøre aggressivt og ikke bruke signallysene sine. De fleste uerfarne sjåfører som ønsker litt handling går vanligvis for et BMW-kjøp, noe som gjør dem til en irritasjon på veien.

Hva er hovedårsakene til at BMW-sjåfører har et dårlig rykte?

I en nylig meningsmåling i Storbritannia med mer enn 2500 svar fra personer mellom 35 og 40 år, svarte mer enn 40 prosent at BMW-sjåfører er merket som de mest forstyrrende og hatet i samfunnet deres. Andre studier fra forskjellige land har funnet lignende resultater. Det må være en grunn til denne generelle konsensus blant forskjellige individer.

Generelt sett er den offentlige oppfatningen av visse eiersegmenter ofte skjevt på grunn av at en liten støyende gruppe mennesker i det segmentet gjør mange veldig dårlige eller veldig gode inntrykk. Når det gjelder BMW, er denne gruppen aggressive drivere som ikke bruker signallys og som kjører langt utover fartsgrensen.

Selvfølgelig vil det dårlige navnet på BMW-sjåfører gjelde for en relativt liten del av dem, men likevel kan det være sant i noen tilfeller.

BMWs svingsignaler er vanskeligere å bruke, og mer motintuitive på de fleste nye BMW-biler. Det får mange av sjåførene til å glemme å bruke dem, noe som forårsaker raseri blant andre mennesker i trafikken.

Nyere BMWs krever at du skyver signalspaken i samme retning for at du skal stoppe signalet, noe som er kontraintuitivt for de fleste sjåfører, da ingen andre kjøretøy bruker samme system. Dette fraråder ofte BMW-sjåfører å bruke signalene sine overhodet.

  Den beste kjølevæsken for BMWs

Bekreftelsesbias er noe annet som spiller en stor rolle i vår oppfatning av andre. Hvis du forventer at noen skal gjøre noe bare fordi de er i et bestemt bilmerke, og du ser dem gjøre det, vil det bare forbedre dine negative følelser om dem ytterligere, selv om de bare er en av de mange sjåførene som oppfører seg på denne måten.

Dyre biler betyr mindre behagelige sjåfører.  Oftere enn ikke er BMW-modeller dyre, og drivere av dyrere biler har et rykte for å være mindre behagelige enn andre. Kanskje de er mer egoistiske enn andre sjåfører eller føler seg viktigere, noe som kan forklare noe av deres oppførsel på veien.

Yngre sjåfører med mindre erfaring går ofte for BMWs. Jo mindre erfaring en sjåfør har, jo mer tilbøyelige er de til å irritere andre på veien. Generelt er folk som kjører sporty BMWs unge og er veldig begeistret for å føle ren kjøreglede på veien, noe som kan gjøre dem farlige i noen tilfeller.

Kan du snu BMW-sjåførens dårlige rykte?

Vanligvis er det lov å bruke svingsignaler når du dreier eller bytter kjørefelt i bytrafikken. Uansett hva du gjør, vil det være et visst stigma rundt deg som BMW-sjåfør, i noens synspunkter. Bekreftelsesbias spiller en stor rolle i publikums øye.

For å bidra til å stoppe disse negative stereotypene, kan du alltid oppføre deg på veien, ikke bare for andres skyld, men også for din skyld. Prøv å eliminere hastighet så mye som mulig, og bruk blinklysene. Som BMW-sjåfør kan du ende opp med nasjonale nyheter for å bruke et svingsignal mens du svinger.

  Hva er BMW Alpina?

Vitser til side, å ikke bruke svingsignaler kan faktisk være veldig farlig, da statistikk viser at omtrent 40 prosent av trafikkulykker i byområder oppstår på grunn av feil bruk av signallys mens du dreier eller bytter kjørefelt.

BMW produserer en bil for ren kjøreglede

BMW har stemplet seg selv som bilselskapet som leverer ren kjøreglede, og det fokuserer på å levere den opplevelsen til sjåførene. Dette betyr at noen mennesker som kjøper BMWs fokuserer mer på seg selv enn andre og kan ofre publikum godt for sin egen lidenskap og underholdning.

Og selv om bilene BMW produserer generelt er noen av de beste kjøremaskinene der ute, gjør noen av menneskene som kjører disse bilene et dårlig navn for alle BMW-sjåfører i verden.

Det er millioner av BMW-sjåfører der ute, noe som gjør BMW til et av de mest solgte bilmerkene i verden. Jo mer jo bedre, men i dette tilfellet, jo flere BMW-drivere det er der ute, jo større er sjansen for at du faktisk støter på at noen av dem gjør en dum manøver, og styrker et dårlig rykte for dem alle.

Selv om alt dette kan høres ut som fordommer, driver bekreftelsesbiasen til massene disse oppfatningene. I sosiologi observeres det ofte hvordan et veldig støyende lite segment av brukere av et bestemt produkt kan lage et bilde for alle andre som er stille. I dette tilfellet diskrediterer en liten prosentandel av dårlig oppførsel BMW-sjåfører faktisk den største delen av sjåførene som oppfører seg på veien.

  Bør jeg kjøpe en 10 år gammel BMW?

Spørsmål og svar om BMW-drivere

Hvilken type drivere driver vanligvis BMWs?

De fleste BMW-sjåfører er menn mellom 40 og 59, men sportier modeller blir vanligvis kjøpt av yngre menn. Mindre BMW-modeller som 1-serien kjøpes vanligvis av kvinner mer enn menn, og de kjøres i bytrafikk eller for pendling.

Hvorfor kjører mange middelklassefolk BMWs?

Selv om BMW kan være litt fjernt hentet for budsjettet til mange middelklassefolk, med mindre de har gode besparelser, er det et statussymbol som kan få andre til å oppfatte deg som velstående og innflytelsesrik. BMWs brukes ofte i forretningsmøter og for å gjøre et godt førsteinntrykk blant kolleger. BMW luksus sedans er vanligvis komfortable biler som snakker klasse som få andre maskiner på markedet.

Hvorfor er BMW-sjåfører aggressive?

De fleste BMW-biler er biler som er spesielt designet for å gi ren kjøreglede til sine eiere. De fleste BMW-sjåfører kjøper sine BMWs på grunn av deres suverene håndtering, rask akselerasjon og godt grep og følelse av veien. Hvis noen har kjøpt et sportskjøretøy, kan du forvente at de kjører det aggressivt oftere enn ikke.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter