Hva er BMW-serien forskjeller?

BMW produserer 8 forskjellige serier med ulike modeller i hver av dem. For tiden varierer serien fra BMW 1-serien til 8-serien. De spesifikke tallene betyr forskjellige ting. Den jevne nummerserien er 2-dørs biler og odd er 4-dørs sedans.

Jo høyere antall serier, jo dyrere blir kjøretøyet. BMW 1-serien er den billigste og 8-serien er den mest luksuriøse og dyre.

Alle odde BMW-serien (1, 3, 5 og 7) er en kombinasjon av 4-dørs modeller og luksus sedans, hvorav noen også er tilgjengelige i konvertible versjoner. BMW-ene i 3, 5 og 7-serien er designet for å være luksuriøse executive-kjøretøy. Det jevne tallet BMW-serien (2, 4 og 6) er sportier designet 2-dørs kupéer.

Odd BMW-serien spesifikasjoner

Totalt sett er odd BMW-serien store turnere, subcompact og kompakte utøvende biler. De fleste av dem startet som 2-dørs modeller med bensinmotorer og utviklet seg senere til gran coupes med diesel- og bensinalternativer tilgjengelig.

BMW 1-serien

Opprinnelig ble BMW 1-serien opprettet som en 3-dørs hatchback som var veldig behagelig og effektiv å kjøre i bytrafikken. Det var BMW E81-modellen. Senere kom andre modeller som E87 5-dørs hatchback og BMW E88 konvertible 1-serien ut. Det som forener alle BMW 1-serien biler er det faktum at de er svært kompakte.

Alle kjøretøy i 1-serien er bakhjulsdrift, mens de fleste biler i små-hatchback segmentet bruker forhjulskraft. Disse er også tilgjengelige som både bensin- og dieselmotorer.

BMW 3-serien

BMW 3-serien er den mest kompakte executive sedan bil av BMW. Modellutvalget til BMW 3-serien er ganske stort og inkluderer en 2-dørs kabriolet og kupé, 4-dørs sedan og til og med 5-dørs liftback. 3-serien er BMWs bestselgende modell og utgjør mer enn 30% av salget.

  Hva er Tryggere – BMW eller Mercedes?

Det har vært syv generasjoner av 3 Serier så langt, helt tilbake til 1975 med E21. Disse fantastiske luksus sedans ble BMWs bestselger av en grunn. De er like gode som den dyrere 5- og 7-serien, med den største forskjellen å være deres mindre størrelse og rimeligere pris.

BMW 5-serien

BMW 5-serien er etterfølgeren til BMW New Class sedan som ble produsert i 1962. 5-serien ble født i 1972 og gjenstår til i dag, en av de beste utøvende kjøretøyene produsert av BMW. Motoralternativer er både diesel og bensin. 5-seriens motorer er firesylindrede, sekssylindrede, V8 og V10, som enten er turboladet eller naturlig aspirert.

BMW 5-serien er den nest bestselgende BMW-serien etter BMW 3-serien. Det er midtbanen mellom den større 7-serien og den mindre 3-serien av luksuriøse sedans.

BMW 7-serien

BMW 7-serien er den største BMW luksus executive sedan som merkevaren produserer. Selvfølgelig er det også den mest luksuriøse og dyre. Den full størrelse luksus sedan er BMWs flaggskip og sin kroppsstil er begrenset til en sedan. Alle innovasjoner som BMW introduserer først vises i BMW 7-serien og senere er lurt ned til andre serier og modeller.

Opprinnelig bmw 7-serien ble drevet av bensin inline-4, V8, og V12 motorer. Siden 1995 har dieselalternativer også vært tilgjengelige. Både 3-serien og 5-serien har en sporty M3 og M5 kjøretøy, men BMW 7-serien har ikke en sportsversjon.

  Beste BMW for en biltur

Selv BMW-serien spesifikasjoner

Dette bringer oss til den sporty 2-dørs selv nummererte serien.

BMW 2-serien

BMW 2-serien betjener et segment av subcompact executive biler eller den såkalte C-segmentet. Dette er bakhjulsdrevne kjøretøy, tilgjengelig i en kupé og konvertible kropper. 2-dørs kjøretøyene er raske, kompakte og svært manøvrerbare, noe som gjør dem til det perfekte valget for en eneste sjåfør eller et par.

BMW 4-serien

BMW 4-serien er en rekke modeller produsert som kompakte executive biler. De er basert på 2-dørs modeller av BMW 3-serien. Serien er tilgjengelig i 2-dørs kupé, kabriolet og som en 4-dørs fastback coupe, også kjent som Gran Coupe.

Den første 4-serien ble produsert i 2013. De er tilgjengelige i 4 og 6 sylindere for diesel og i 4, 6 og 3 sylindere for bensinmotorer.

BMW 6-serien

6-serien kom ut som grand tourer biler og har forblitt som sådan siden 1976. Designet for høyhastighets og lange bilturer, er dette et godt valg for en reisende forretningsperson.

Naturligvis, som en jevn serie, er BMW 6-serien en forfedre til en 2-dørs bil. Imidlertid har den vokst gjennom årene. Det startet som en to-dørs kupé, men senere på 2000-tallet ble kabrioleter også tilgjengelige. I dag er det til og med firedørs kupé kroppsstiler, som startet i 2012.

BMW 8-serien

8-serien startet på midten av 1980-tallet med en to-dørs kupé og har forblitt som sådan. Serien er en rekke modeller av grand tourer coupes og kabrioleter. Dette er et bakhjulsdrevet kjøretøy som også er tilgjengelig i xDrive (all-wheel). Det startet først som en ytelsesoppgradering til 6-serien med en høyere pris.

  Hva er billigere å vedlikeholde, BMW eller Mercedes?

Sammenligning av BMW-serien

Hvilken er den billigste BMW-serien å kjøpe og vedlikeholde?

De billigste BMW-modellene er de minste, nemlig 1-serien og 2-serien. De er de billigste modellene å kjøre og eie. 1-serien er en hatchback, egnet for bykjøring, mens 2-serien serverer C-segmentet og er ganske behagelig å kjøre, samtidig som den gir kjøreglede for en sportsbil.

Er en BMW 3-serie eller 5-serie bedre?

BMW 3-serien er litt mindre og mye billigere enn 5-serien. Når vi snakker fra et frittstående punkt for bilevaluering uten å vurdere prisen, er Series 5 større og gir ekstra kvalitet. 3-serien er BMWs bestselgende serie av noen få grunner. Det bringer nesten alt Series 5 gjør, til en nedsatt pris.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter