Kan du fikse rust under en bil?

Oftere enn ikke kan rust fikses. Det er store forskjeller mellom noen tilfeller av rust, og noen av dem kan bare kreve en liten touch-up, mens andre kan kreve mye karosseri. Noen rustne biler krever til og med helt nye bilpaneler.

Så det er ikke et spørsmål om er det mulig, men er det fornuftig å fikse en korrodert bil? Sliping av et korrodert område og sliping av det ned koster mye mindre sammenlignet med panelsveising og utskifting.  Så  en rusten bil er bare verdt å reparere hvis økonomisk mulig.

En rusten bil kan også være et stort problem som venter på å skje, spesielt hvis rammen på bilen er rusten.  Bilens strukturelle integritet er kompromittert, og bilen kan bokstavelig talt bryte i halvparten. Disse nivåene av rust er vanligvis ikke verdt å fikse for enhver pris.

Det er trygt å si at hvis du ikke eier en spesiell begrenset utgave svært verdifull bil som kan dra nytte av en topp-ned bolt og nøtter restaurering, er detmeningsløst å fikse alvorlig rust. Ikke-spesielle biler med store rustflekker er vanligvis eldre og mindre sannsynlig å beholde noen verdi etterpå.

Feste mindre rustne flekker

Mindre rustne flekker er ganske vanlige med biler som er 20+ år gamle. Mange av disse bilene er ikke laget med rustbeskyttelse fra  fabrikken, og de forventes til og med å ruste hvis det ikke ble truffet proaktive tiltak.

Først  bør du finne alle mulige rustflekker, og for detteer det sannsynligvis den beste ideen å ta bilen inn foren inspeksjon. Etter at du har funnet alle rustflekkene, kan du gå videre og kjøpe alt nødvendig utstyr, for eksempel fintsandpapir, en grinder, malingsprimer,  en  boks med svart bilmaling  og  en avfettingsapparat av høykvalitet.

  Hvor mye bakkeklaring trenger du for fartshumper?

Videre bør du også kjøpe riktig verneutstyr som et par anstendige vernebriller og hansker. Videre er en bilheis eller en rask jack også en god ide siden rusten sannsynligvis ligger på undersiden av bilen.

Først bør du rengjøre det rustne stedet, slipe det ned og fullføre forberedelsesarbeidet ved  å slipe ned overflaten til bart metall. Etter at du har kvittet deg med all rusten, bør du prime området og vente på at primeren tørker. Deretter går du videre og maler området.

Proaktive rustsikre tiltak

Etter at du har malt området, er det også en god ting å ta noen proaktive tiltak for å sikre at rust er mindre sannsynlig å skje. Et naturlig neste trinn etter prosessen som er fremhevet i forrige avsnitt, er å bruke et tjærebasert stoff også kjent som en underjakke for å beskytte de sårbare områdene ytterligere.

Dette stoffet er laget for å skape et beskyttende lag mellom malingen og elementene, og hvis det påføres, bør det beskytte panelet i et år eller to.  Denne prosessen koster vanligvis $ 100-200 og bør gjentas hvert år eller to.

Du bør også sjekke ut en rekke forskjellige oljesprayer også laget for å beskytte panelene mot rusting. Disse kan has i drypp eller dryppløse former, men de dryppløse krever at du borer inn i bilens paneler, noe som aldri er en god ide. Begge disse er også priset på samme måte som det tjærebaserte belegget.

Du kan også sjekke ut en  dedikert elektronisk modul som hvis den plasseres strategisk sender ut en konstant elektrisk strøm gjennom bilenskropp, og gjør det teoretisk umulig for rust å oppstå. Men disse er først og fremst laget for båter og under overflater som stadig er nedsenket, ellers  er de ikke så effektive, og de koster noen hundre dollar også.

  Skal jeg rustsikre BMW-en min?

Fikser alvorlig rust

Alle de nevnte rustne flekkene kan være og fikses ganske ofte. Men hvis bilen din har mange rustflekker, eller nivåene av eksisterende rustflekker er mer alvorlige, så erdetmye vanskeligere å fikse det. Hvis panelet ditt er helt rustet, er det ingenting du kan gjøre for å lagre det.

Dette betyr at du sannsynligvis ser på et helt nytt panel, og hvis rusten også har spredt seg til andre paneler (som ofte er tilfelle), trenger du også alle tilleggspanelene. Disse reparasjonsjobbene kan koste mye penger, og det tar en erfaren mekaniker og mye tid.

Hvis det er alvorlig rust på dine strukturelle deler, så erdetganske mye game over fordi disse rettelsene krever at du dissomsemble bilen helt. Det er verdt å nevne at nesten all korrosjon kan fikses på  den ene  eller den andre måten, men noen nivåer er rimelig utenfor reparasjon.

Delen Vanlige spørsmål

Skal jeg fikse rusten  på bilen min?

Det avhenger av rusten, den aktuelle bilen,  og deg. Hvis de rustne flekkene er små og enkle å komme til, så fortsett og fikse det. Hvis rustflekkene er store og alvorlige, gir det ikke så mye mening hvis bilen ikke er verdt noe.

Hvis du for eksempel eier en klassisk 911 eller en annen verdifull bil, kan det være fornuftig å fikse bilen. Og det avhenger også av hva du vil. Hvis du elsker bilen din og hater å se den gå denne veien, fortsett og reparer den, men bare hvis det gir økonomisk mening    til slutt.

  Beste bil for jakt

Hvor ofte forekommer rust?

På moderne biler er rust ikke så vanlig takket være mange rustbeskyttende metoder og proaktive fabrikktiltak. Videre er mange nyere biler også under garanti for et stort utvalg av skader, inkludert rust.

Eldre, tungt brukte og knuste biler er mye mer utsatt for korrosjon. Uberørte veier, steinflis,salt  og  langvarige  fukteksponeringer  kan utvikle rust til alvorlige problemer, så sørg alltid for å sjekke bilen innimellom.

Er det fornuftig å redde en helt rusten bil?

En helt rusten bil er en bil med mange alvorlige rustflekker og til og med en haug med strukturell kropps rust. Disse er ikke verdt å reparere i 99% av tilfellene. Men hvis den aktuelle bilen er en begrenset utgave, svært ettertraktet-etter klassisk, så kan det til og med være fornuftig.

For et par år siden fant en mann en Ferrari 250 GTO fra 60-tallet bokstavelig talt begravet i hagen sin. Bilen har rast helt ut, men etterrestaureringenskjøt bilens verdi i været til  flere titalls millioner  dollar.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter