Hvor mye hever en Polestar strømregningen din

Elbiler blir stadig mer populære i det siste, noe som gjør elbilopplevelsen ekstremt relevant. Som sådan må vi være klar over hva det vil si å eie en elbil og hvor mye koster det å bruke en EV på daglig basis.

Et av de viktigste aspektene ved elbileierskap er tilgang til pålitelig lading, og hvordan kan lading av en bil sammenlignes med  å fyre opp en tradisjonell ICE-bil. Selv om de fleste forbinder EV-eierskap med betydelig lavere driftskostnader fra get-gå, men dette er faktisk ikke tilfelle i de fleste tilfeller.

For å kunne forstå hvor mye penger det koster å lade en elbil, må du først beregne hvor mye koster en kWh. Ifølge U.S. Energy Information Administration betaler en gjennomsnittlig husholdning i USA i gjennomsnitt 14 cent for en kWh elektrisitet.

Så,  hvis dur  standard Polestar 2 har et 64 kWh batteri du ser på rundt $ 9  for en enkelt lading. Jegf du kjører bilen hver  dag  du ser på i gjennomsnitt    $ 25 – $ 70 per måned avhengig av hvordan du kjører bilen din og hvor effektiv du er med både lading og energiforbruk.

Lading av en elbil kontra å fyre opp en tradisjonell ICE-bil

Den mest åpenbare effektivitetssammenligningen i dagens bilindustri er mellom elbiler og ICE-biler. Som sådan anslår AAA at en $ 3.20 per gallon er noe av en gjennomsnittlig drivstoffpris i nyere tid,  og en standardbil er utstyrt med en 12-gallon drivstofftank som betyr at å fylle opp en slik bil koster rundt $ 38.

Ulike biler bruker forskjellige mengder drivstoff fordi de varierer når det gjelder vekt,aerodynamikk, kraft og  størrelse.  Som sådan er det vanskelig å finne et generelt estimat, spesielt fordi MPG-resultatene har en tendens til å variere sterkt avhengig av hvor du kjører bilen og hvordan du kjører bilen.

  Krever Teslas mye vedlikehold?

Hvis du bruker en relativt standard 30MPG bil en 12-gallon drivstofftank bør, iteorien,  være nok for deg  å kjøre rundt 560 miles mellom fill-ups. Hvis du  kjører bilen rundt 1000 miles hver måned, betyr det at du må fylle bilen tre ganger i måneden som tilsvarer $ 114 hvis gallonprisen er $ 3.20.

Som tidligere nevnt varierer tall som gjeldende drivstoffpris og hvor langt en bestemt bil kan få sterkt, men mønsteret er nesten alltid det samme. Å fylle på en ICE-bil koster mer penger  enn det gjør for å belaste en elbil.

Lading av elbilen hjemme kontra lading av elbilen mens du er på farten

Du nærmer deg i hovedsak å lade elbilen din på to forskjellige måter. Du kan enten velge å kjøpe en anstendig vegglader og lade bilen hjemme hvis du har tilgang til en garasje av noe slag. Dette er den enkleste og mest praktiske måten å lade bilen på ved ganske enkelt å la den være på lading over natten.

Men hvis du  parkerer bilen eller fortsatt ikke har en dedikert vegglader, må du lade elbilen mens du er på farten, noe som vanligvis betyr å lade den opp i arbeidstiden eller lade den ved hjelp av den nåværende ladeinfrastrukturen i ditt område.

Det er bedre å bare stole på å lade bilen over natten hjemme gjennom en vegglader fordi dette er den enkleste og billigste måten å lade en bil på. De fleste biler kan enkelt lades opp gjennom moderne  veggladere over natten, noe som betyr at du alltid vil ha en fulladet bil.

  Hvorfor elbiler er bedre enn gassbiler?

Videre koster elektrisitet mindre i løpet av kvelden som også fungerer til fordel for hjemmelading. Å lade bilen din ved hjelp av den tilgjengelige ladeinfrastrukturen i ditt område er litt vanskeligere,  da disse ofte kan være ute av drift.

Hurtiglading av bil – Pris og bekvemmelighet

Den generelle tommelfingerregelen er at jo raskere ladningen er – jo høyere er hastigheten. Dette betyr at hurtigladere koster mest penger fordi de er dyre å installere og fordi de leverer mer strøm per minutt.

Hurtigladere er i stand til å levere opptil 200 miles på bare 20-30 minutter, noe som i stor grad senker tiden som trengs for å lade en bil helt opp. Hvis du eier Polestar 2, skal en hurtiglader lade bilen helt opp på mindre enn 2 timer.

Flere tester har vist at Polestar 2 er i stand til å oppnå en maksimal ladehastighet på rundt 130-150kWh, noe som betyr at en ladning kraftigere enn dette sannsynligvis ikke vil overgå dette merket.

Delen Vanlige spørsmål

Er det verdt det å kjøpe en elbil i 2022?

Ifølge flere forskjellige kilder er mer enn  54% av amerikanerne glad i ideen om å kjøpe enten en hybrid eller en EV som sin neste bil. Etter hvert som tiden går, bør denne prosentandelen bevege seg mot elbiler, noe som betyr at det er ganske uunngåelig å kjøpe en elbil i fremtiden.

Å kjøpe en nå er imidlertid vanskeligere å måle fordi EV-eierskapet avhenger av din evne til å lade bilen enkelt og få kontakt meddenpå nytt. Dette betyr at hvis du har tilgang til pålitelig og alltid tilgjengelig lading, er det mye mer fornuftig å kjøpe en. Videre, hvis du først og fremst kjører bilen din med regelmessige daglige pendlere, er det verdt det å vurdere en EV som din neste bil.

  Hva er negativene ved å eie en Tesla?

Hvorfor bør jeg kjøpe en EV fremfor en hybrid?

En hybrid er noe av en perfekt mellomgrunn mellom en full-on EV og en tradisjonell ICE-bil, noe som betyr at du bør kjøpe en hybrid hvis du ikke er 100% klar til å gå over til en EV. Plug-in hybrider kan brukes både som ICE-biler eller som elbiler, noe som gir deg fleksibiliteten du trenger  hvis du glemmer å lade bilen opp.

På den annen side gir en ELBIL mer mening hvis du allerede er kjent med hvordan elbiler fungerer, og du ikke har problemer med å lade  bilen.

Kommer det alltid til å være billig å lade en elbil?

Ingen kan si sikkert at lading av en elbil alltid kommer til å være billigere enn å fylle enn  ICE-bil. Alt avhenger av et utall forskjellige faktorer som ikke kan tas i betraktning fullt ut. Dette betyr at du noen ganger betaler mer penger for å lade en EV enn å fylle på en ICE-bil.

Når massebruken av elbiler  begynner, vil vi se hvor godt energiforbruket vårt vil takle den tilgjengelige energien der ute, og dette vil sannsynligvis øke eller senke prisen deretter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter