Hva er Project Maybach?

Project Maybach

Mercedes-designet er kjent for å være overdådig, elegant og luksuriøst. Dette betyr at Mercedes følger et avansert designspråk som prøver å kombinere alle aspekter av brukervennlighet med materialer av høyeste kvalitet, spennende drivlinjer, mye innovasjon og et visst nikk til Mercedes Benz-modeller av gamle.

Prosjektet Maybach ble først avslørt tilbake i 2021, og det var ment å vise hva Mercedes Maybach kan gjøre når det gjelder å kombinere high-fashion livsstil og biler. Prosjektet Maybach ble designet i samarbeid med den avdøde store Virgil Abloh, mannen som er ansiktet til det globale Off-White high-street motemerket.

Prosjektet Maybach er bygget fra bunnen av, noe som betyr at det ikke ligner noen annen Mercedes-modell der ute. Den drives også av en fullt elektrifisert drivlinje for å holde den i tråd med dagens trender i bilindustrien.

Mercedes sier at Project Maybach ikke er noe annet enn et «ydmykt bidrag til Virgil Ablohs enorme arv». I denne artikkelen vil vi gå i dybden om dette designet og ingeniørarbeidet og fortelle deg hva du trenger å vite om det.

Prosjekt Maybach – Ideen

Stort sett alle bemerkelsesverdige bilprodusenter i disse dager kommer regelmessig ut med ulike konseptprosjekter som de kan teste hvor godt et bestemt design er omfavnet av allmennheten. Prosjektet Maybach ble også delvis laget av samme grunn som det viser et mulig designspråk for fremtidige Mercedes / Maybach serieproduksjonsbiler.

Det fungerer også som en påminnelse til alle andre om at Mercedes er en del av high-fashion industrien, da dette ikke er første eller siste gang Mercedes samarbeider med high-end luksus garderobedesignere. Prosjektet Maybach tar også en litt annen vending enn hva noen er vant til å se fra Mercedes, som bare var mulig på grunn av Virgils engasjement.

  Mercedes A Class år å unngå

Mercedes og Virgil kom også ut med en skreddersydd motekolleksjon som inkluderte hatter, skjorter, hansker og andre klær stemplet med Maybach-logoen. I tillegg til Project Maybach tilbød Mercedes også en Maybach S680 som var spesielt designet med denne kolleksjonen i tankene.

Prosjekt Maybach – Design

Prosjektet Maybach er et ekstremt stort elektrisk kjøretøy, så mye at du ikke kan forstå den store størrelsen på det gjennom bilder.  Eksteriøret har tofarget sand og svart farge som fremhever bilens skarpe og geometriske linjer og dermed får den til å virke enda større enn den er.  Hele kupeen er dekket av et enkelt stykke glass og et utvendig karosserifarget veltebur.

Frontlyktene ligner de på Mercedes Benz G-klasse SUV mens det er åpenbart at Virgil kan ha tatt litt inspirasjon fra Rolls Royce Phantom Drop-He ad Coupe også.  Fullpakket med solcellepaneler over hele bilen, var ideen her å gjøre Maybach så uavhengig som mulig, noe som gjør den perfekt for ørkenkjøring.

Med ekstra beskyttelse lagt til både foran og bak støtfangeren, bør Project Maybach være i stand til å krysse terreng knapt noen annen Mercedes-modell kan. Dette er åpenbart i det øyeblikket du ser hvor kraftige dekkene er og hvor spesiallagde og utilitaristiske de sandfargede hjulene ser ut.

Interiøret følger samme filosofi som det er både old-school og new-school. Dekket med fint skinn og karosserifargede komponenter, er Project Maybach-interiøret minimalistisk, men likevel fullt funksjonelt og overdådig like mye som eksteriøret.

  Hvilken Mercedes har en dual-clutch overføring?

Prosjekt Maybach – Arven

Prosjektet Maybach slutter seg til en ganske stor Mercedes konseptbilfamilie som Mercedes sannsynligvis vil hente inspirasjon fra for fremtidige serieproduserte Mercedes-modeller. Det fungerer også som en påminnelse om en stor mann som hadde en visjon som formet hele moteindustrien. Hva Mercedes er for bilens verden, var Virgil til en verden av high street mote.

Mercedes sa: «Vi ønsker å respektfullt feire arbeidet til et virkelig unikt designtalent, som skapte uendelige muligheter for samarbeid gjennom sin uhemmede fantasi og inspirerte alt som kjente hans arbeid.»  Denne setningen kan perfekt oppsummere hvor samstemte Mercedes-designere var med Virgil og hvordan Mercedes fortsetter å være en del av high fashion-verdenen.

Alt i alt er Maybach-prosjektet en påminnelse om at selv om livet er kort og uforutsigbart, er store kreasjoner nødt til å slå tidens lenker og tjene som hyllest til skaperne deres selv etter at de forlater denne jorden.

FAQ-seksjon

Kan jeg kjøpe Project Maybach

Nei, det kan du ikke. Ideen bak Project Maybach var ikke å selge den, men heller å vise den frem til lignende sinn i bil- og high fashion-industrien. Det ble også laget for å komplimentere motekolleksjonen mellom Maybach og Off-White som sikkert tiltrakk seg flere øyne til merkevaren og produktet.

Du kan imidlertid kjøpe Mercedes Maybach s680 «inspirert av mote» S-klasse, men bare hvis du er i stand til å finne en som bare noen få dusin av disse ble bestilt. 

  Mercedes AMG GLB - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Kjører prosjektet Maybach?

Project Maybach er riktignok en kjørbar bil, men det finnes ingen data om batteriet, motoren og rekkevidden. Det er mer enn sannsynlig at bare en av disse eksisterer i verden, og det er derfor den aldri kommer til å bli drevet uansett. Som sådan er Maybach-prosjektet kjørbart, men du kommer sikkert ikke til å se en rullende ved siden av deg ved et stopplys.

Hva er poenget med å lage konseptbiler som aldri ble til?

Mer enn sannsynlig handler det om stil, merkevarebilde og rett og slett en måte å tenke på. Disse typer kreasjoner eksisterer i et rike som er langt over bilindustrien som helhet, spesielt når de er knyttet til en av de største sinnene i high street mote design.

Videre er det ikke 100% sant at disse kreasjonene aldri havner i hendene på allmennheten, da mange leksjoner og løsninger som kom ut av lignende prosjekter, til slutt fant veien inn i hverdagsbiler som Mercedes Benz A-klasse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter