Hva Mercedes har sommerfugldører

Siden merkevaren ble født, ble bare Mercedes McLaren SLR tilbudt med sommerfugldører. Noen bilprodusenter som McLaren bruker sommerfugldører på hver modell, men Mercedes bestemte seg for at bare SLR kommer til å få sommerfugldørbehandling på grunn av sjeldenheten og nyhetsfaktoren.

Mercedes har bare laget noen supersportsbiler gjennomhelemerkevarens moderne historie, og deter ganske åpenbart at Mercedes liker å ta seg god tid før de slipper enny superbil. Gullwing dørene gjort kjent av 1950-tallet 300SL har også blitt sett bare to ganger, i SLS og 300SL.

Men Mercedes er snart å slippe den ultra-begrensede, ultra-kraftige AMG Project 1 hypercar  som også forventes å bruke sommerfugl dører design. Mercedes beholder sommerfuglen og gullwing dørene for bare de mest spesielle biler.

Mercedes McLaren SLR

I 2003 Mercedes har avslørt Mercedes McLaren SLR, en  supersports  GT utstyrt med en 5.4L V8-motor som skyver ut 626hp og 780Nm av dreiemoment. Bilen ble tilbudt med en 5-trinns automatgirkasse, og den klumpete utdaterte girkassen er grunnen til at SLR ikke har skutt i været i verdi de siste årene.

I disse dager er du i stand til å kjøpe en Mercedes Benz E-klasse sedan med lignende kraft, men tilbake i 2003 var SLR en av de kraftigste bilene på markedet, og absolutt den kraftigste automatgir superbilen tidlig på 2000-tallet.

Mercedes kjøpte 40% av McLaren F1-teamet, og SLR var en fellesutviklet bil mellom McLaren og Mercedes.  Den første ideen om å bygge SLR strakte seg tilbake på 90-tallet, og Mercedes avslørte Vision SLR-konseptet i 1999, og Vision SLR-konseptet var grunnfjellet for den forestående SLR super GT.

  Hvilken Mercedes har DISTRONIC PLUS

SLR var utstyrt med sommerfugldører, en dørdesign som ikke var forbundet med Mercedes, men heller McLaren. På 90-tallet var McLaren F1 den mest avanserte, raskeste superbilen i verden, og ble også tilbudt med sommerfugldører.

Mercedes AMG Prosjekt 1

I 2017 avduket Mercedes AMG Project 1, en hybrid  hyperbil  som  tar sikte på å introdusere toppen av Mercedes Benz F1 ytelsesteknologi i en bil. Mercedes planlegger å selge bare 275 enheter, og prisene på disse forventes å overstige $ 3 millioner.

Leveransene av Project 1 vil starte i 2022, og de rene ytelseslegitimasjonene til en så gal bil er vanskelig å ikke bli imponert over. Project 1 drives av enn  F1-avledet 1,6 L V6 turbomotor paret med 4 elektriske motorer.

Utgangseffekten måler nord for 1000hp, en 0-60 tid på mindre enn 3 sekunder, og en topphastighet godt over 210 mph. Project 1 ble fullstendig konstruert av karbonfiber som sikrer stor chassisstivhet og lav  fortauskantvekt.  

Prosjekt 1 er også utstyrt med sommerfugldører, og årsaken til dette er enkel. Denne bilen er utrolig spesiell, så for å få dørene til å skille seg ut, var en sommerfugldesign det eneste alternativet. Prosjekt 1 går sikkert i historiebøkene som en av de største hyperbilene  i moderne tid.

Gullwing dører

Gullwing dør design, også kjent som Falcon dører er et bilbegrep til en bestemt topp-hengslet dør design Mercedes debuterte på 1950-tallet 300SL. Sedørene  ble også senere gjeninnført  med  SLS AMG, som på noen måter var en åndelig etterfølger til 300SL, og en erstatning for  SLR som den definitive Mercedes superbilen.

  Mercedes 300D Pålitelighet - Er det en pålitelig bruktbil?

300SL regnes nå som en av de mest ønskelige klassikerne, og en anstendig 300SL vil sette deg tilbake for millioner av dollar. Det er verdt å nevne at SL også ble tilbudt som roadster, og Roadster var ikke utstyrt med Gullwing dørene på grunn av manglende evne til at dørene skulle være topphengslet.

SLS representerer en av de største hits i Mercedes Benz diskografi, som alle SLS-modellene ser en jevn økning når det gjelder verdi, og topp-of-the-line SLS AMG Black Series er allment ansett for å være en av de beste Mercedes superbiler gjennom tidene.

Delen Vanlige spørsmål

Er det andre merker som bruker sommerfugldører?

Sommerfugldørdesignet er ganske vanlig på de fleste superbiler. Lamborghini bruker en lignende dørdesign kjent som saksedører, og Ferrari bruker sommerfugldører på bare de mest spesielle modellene som LaFerrari eller Ferrari Enzo.

McLaren bruker sommerfugldører for hver modell de noen gang har introdusert, Maserati bruker sommerfugldører, den nye Ford GT bruker også sommerfugldørdesignet. BMW bruker også sommerfugldørdesignet på hybriddrevne BMW i8.

Hva er fordelene med sommerfugldører?

Åpenbarter sommerfugldørdesignet kult, og det er hovedårsaken til at mange av de nevnte superbilene er utstyrt med sommerfugldører. Men det er ikke den eneste grunnen til at sommerfugldører også er topphengslet, og de åpnes på en måte  som sikrer en enkel inngang og utgang.

  Beste Mercedes å endre?

Videre krever sommerfugldører langt mindre plass til å åpne seg helt, noe som sikrer at du kan gå ut av bilen uten å bekymre deg for å smelle dørene inn i bilen ved siden av deg. Videre åpner sommerfugldører også, noe som også sikrer at du heller ikke treffer fortauskanten.

Hvorfor er det ingen sommerfugldører på vanlige biler?

Sommerfugldører er en superbilgreie. Ingen andre vanlige forbrukerkjøretøy tilbys med sommerfugldører. Og det er fordi dørene på superbiler vanligvis er lengre enn normalt, og hvis de brukeren  vanlig bildesign i en bil med lengre dører, kan det kutteeffektivitetentil bilen.

Så det er ikke nødvendig å bruke sommerfugldører på vanlige biler, videreåpner  sommerfugldørene seg, noe som betyr at hvis du har noe lagret i dørrommet, vil det sannsynligvis fly ut når du åpner døren. I tillegg er sommerfugldører langt  oppsentriske  for kjedelige hverdags Hondas og Toyotas.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter