Hvilken inntektsklasse kjøper BMW vs Mercedes?

I USA kjører en middelklasseperson for det meste biler laget av merker som Honda, Toyota eller Ford. Og noen forskere har vist at så mange som 61% av superrike individer også kjører Hondas, Toyotas eller Fords.

Ifølge skattemyndighetene er en «velstående» husholdning i USA en som tjener $ 250 000 per år eller mer. Dette utgjør 2% av befolkningen generelt. Selv om ikke mange av dem kjøper BMWs- og Mercedes-biler, virker Mercedes som en mer populær bil for dyplommede individer.

BMW og Mercedes kjøpes begge av en lignende inntektsklasse, og det er den øvre middelklassen og de velstående individene. Den gjennomsnittlige BMW 7-serien eier har en husholdningsinntekt på $ 184k, men en gjennomsnittlig Mercedes S-klasse eier har en gjennomsnittlig husholdningsinntekt på $ 250k.

Inntektsklasser som kjøper luksusbiler

I kategorien under $ 100 000 husholdning per år eier bare 8% av folk luksusbiler generelt, og nevner ikke engang BMW eller Mercedes spesielt. Det er ganske åpenbart at denne inntektsklassen vanligvis ikke kjøper disse merkene, bortsett fra noen få modige individer som sannsynligvis er altfor begeistret for de aktuelle merkene.

Mer enn 50% av den generelle befolkningen i USA regnes som middelklasse. Og de nærmere de velstående $ 250k inntektsmerket er de som er mest interessert i å kjøpe luksusbiler. Mange forskere mener at dette for det meste er en eldre person som har bestemt seg for å behandle seg selv og sin familie med et premiumkjøretøy.

Merker som Mercedes, BMW og Audi er mest populære blant øvre middelklassesjåfører som tjener husholdningsinntekter mellom $ 130k og $ 250k.

I inntektsklassen på $ 250 000 per år er luksusbiler ganske vanlige, spesielt hvis det er noen som kjører mye. Men mange av kjøretøyene i denne klassen slår også langt over en Mercedes eller en BMW. Og merker som Bentley, Rolls Royce, Porsche, Ferrari eller Lamborghini er veldig populære blant entusiaster og yngre individer.

  Beste BMW-motorolje

Mercedes kjøper demografi

Mercedes-kjøpere er vanligvis mannlige, 45+ og tjener en lønn nord for $ 150k per år. Disse tallene er bare et generelt veipunkt, men de virker sanne i de fleste tilfeller. Mercedes er mye mer populært blant middelaldrende menn enn BMWs er.

Mange bilmerker har en tendens til å tilby billigere modeller for de med lavere inntekt, men Mercedes gjør ikke det. Mercedes-modeller er vanligvis dyrere enn resten av segmentet der den selges.

For eksempel er Lexus også et premiummerke med en høyere prislapp, men Lexus er et undermerke av Toyota, og i noen tilfeller blir appellen til Lexus svertet på grunn av det. Det samme gjelder for Audi som mange av interiørdelene i en Audi blir delt med resten av Volkswagen-gruppen.

Så hvis du er noen som liker å undersøke hver eneste del av interiøret ditt, kan du kanskje finne det samme rattet i en Audi og en Bentley, eller de samme lysbryterne i en Audi og en Volkswagen Golf. Mercedes gjør ikke det som Mercedes gjør hver del utelukkende for en Mercedes.

BMW kjøper demografi

BMW demografi er litt mer «rimelig», som mange BMW-modeller blir kjøpt av entusiaster som strekker sine budsjetter for å ha råd til en BMW. Som igjen senker den gjennomsnittlige inntektsklassen til BMW til omtrent $ 130k per husholdning. 

  Hva er den beste tiden å kjøpe en Mercedes?

BMW blir for det meste kjøpt av mannlige kjøpere i alderen 25-54 (40% av kundebasen). Så mye som 75% av BMW-kjøpere har ikke barn, og så mye som 90% av nye BMW-kjøpere eier sitt eget hjem. Denne statistikken presenteres med en feilmargin på +/- 2,5 % på et konfidensnivå på 95 %.

BMW-prisene er også svært forskjellige for ulike trim nivåer. En entry-level 2020 BMW 740i koster rundt $ 86k, og topp-of-the-line modeller, for eksempel 2020 Alpina B7 BMW eller 760li, koster så mye som $180k-$200k.

Flere vanlige spørsmål om luksusbil

Hvilken inntektsklasse kjøper Rolls Royce eller Bugatti?

Typiske Rolls Royce-eiere har en årlig inntekt nord for $ 1 million, og 52% av dem har en årlig inntekt nord for $ 5 millioner.  En prosent av RR-eiere har en årlig inntekt på mindre enn $ 500k og en gjennomsnittlig RR-eier er 55 år gammel. De fleste Rolls Royce-eiere kjører bilen sin, og bare 3% av dem er sjåførdrevne.

Men hva med en Bugatti-eier? En typisk Bugatti-eier er den rikeste av dem alle, langt. Ifølge noen rapporter fra noen år siden eier en typisk Bugatti Veyron-eier 84 biler, tre private jetfly og en yacht. For en flekk av kontekst eier noen som eier en Bentley vanligvis «bare» 8 biler.

Selger og koster Mercedes mer enn BMW?

I gjennomsnitt koster en Mercedes Benz mer enn en gjennomsnittlig BMW, og i de amerikanske bilsalgslistene i 2020 klarte Mercedes å slå BMW med et overskudd på 18 000 biler. Det er fordi Mercedes har en bredere appell, da de fleste BMW-eiere vil vurdere en Mercedes som et alternativ, men en vanlig Mercedes-eier anser ikke BMW som sådan.

  Hva er den største Mercedes sedan?

Videre klarer Mercedes også å returnere bedre pålitelighetsresultater også, og Mercedes-biler har også en tendens til å koste mindre i tilfelle sammenbrudd.

Hva er den mest populære bilen med rike mennesker?

Den mest populære bilen med de rike menneskene er også den mest populære bilen generelt, og det er Ford F150. Ford har klart å beholde nummer 1 mest populære biltittelen i så mye som 4 tiår, og alle vil ha en F150, uansett inntekt.

F150 kommer i mange trims og pakker som starter på rundt $ 20k, og noen rapporter har antydet at så mye som 22k F150s solgt blir kjøpt av folk som tjener mer enn $ 200k. Noen modeller som Jeep Grand Cherokee er også populære blant $ 200k + publikum.

Jeep klarte å selge nesten 14k av disse til $200k+ klubben. Honda har også klart å selge 13,460 Honda Pilots til $ 200k + -klubben i 2016. Så det er ganske åpenbart at rike mennesker ikke nødvendigvis vil ha dyre biler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter