Hvem lager den mest pålitelige turbomotoren?

Den pågående trenden med nedbemanning og tvungen induksjon er nødvendig for at nyere motorer skal være i samsvar med de stadig strengere utslippsforskriftene, og noen merker som Volvo, hybridisere, turbolade og superlade motorene sine.

Alt dette betyr at disse motorene blir mer og mer komplekse, noe som ytterligere reiser spørsmålet om langsiktig pålitelighet. Selv om disse Volvo-motorene har vist stor kortsiktig pålitelighet, er det vanskelig å si hvordan de vil gjøre på lang sikt.

Bilindustrien er i stadig utvikling, og bilprodusenter finner nyere måter å lage pålitelige motorer på. Og selv om motorene som produseres i dag er mye mer kompromittert når det gjelder kompleksitet, er ingeniørene som jobber med å designe disse motorene også mer og mer dyktige.

Ifølge Consumer Reports gjør noen få merker turboladede motorer som er mer pålitelige enn en gjennomsnittlig naturlig aspirert motor. Disse merkene var Honda, Lexus, BMW, Audi, Porsche og Subaru.

Honda

Honda har bygget pålitelige turboladede motorer i årevis nå. Selv Toyota, som er den vanlige japanske kongen av motoren pålitelighet, kan ikke matche Honda i denne forbindelse. Dette er mest fordi Toyota har vært litt treg med å implementere nedbelastet turboladet motor taktikk.

Honda Accord bruker for eksempel en 1,5 L turboladet firesylindret motor. Denne motoren har vunnet flere motorpriser for sin pålitelighet og pålitelighet. Denne motoren legger ut opptil 205hp og 192 lb-ft av dreiemoment, men den beholder et anstendig MPG-resultat i prosessen.

Den utrolige effektiviteten til denne motoren er et tveegget sverd fordi 1,5 L i noen tilfeller som i veldig kaldt klima har et problem med å nå optimale driftstemperaturer på tomgang eller på kortere reiser. Men generelt er 1,5 L Honda turbo 4 en solid motor, og etter ca 5-6 år i produksjon virker det som langsiktig pålitelighet også er stor.

  Aston Martin DBS Superleggera Pålitelighet

Honda 1.0L turbo 4 virker også ganske pålitelig, og alle de optimale motortemperaturproblemene er løst for denne motoren. Honda har vært på en varm strek når det gjelder effektive forbruker turboladede motorer i noen år nå, og det virker ikke som Honda bremser når som helst snart.

Lexus

Etter hvert som omdømmet går, blir den som er knyttet til Lexus ikke bedre. Lexus biler har lenge blitt rost for fantastisk byggekvalitet og pålitelighet, og turboladede motorer som finnes i dagens Lexus-modeller er også overlegen i pålitelighet.

Dette kommer ikke som noen overraskelse for mange Lexus-entusiaster fordi Lexus alltid har blitt ansett som et trygt kjøp. Lexus 2.0T-motoren er en av de mest pålitelige Lexus-motorene gjennom tidene. Foruten pålitelighet, tilbyr denne motoren også anstendig 240hp og 258 lb-ft av dreiemoment.

Selv om Lexus for det meste har tilbudt naturlig aspirerte motorer som har toppet motorens pålitelighetsdiagrammer, tilbyr denne 2.0T samme pålitelighetsnivået, men det øker også effektiviteten og dreiemomentet. Uansett hvordan du ser på det, er 2.0T en vinn-vinn for både Lexus- og Lexus-kunder.

Porsche

Akkurat som Lexus har Porsche toppet mange pålitelighetskart de siste årene. Og med tanke på at 911 er Porsches brød og smør, tilbyr de turboladede flate 6-ene som finnes i nyere 991,2 og 992 generasjoner også fantastiske effektutganger og stor pålitelighet også.

  Hva er det vanskeligste å fikse på en bil?

Noen stilte spørsmål ved påliteligheten til 3.0L turbocharged flat 6 da den kom ut, og trodde at den økte kompleksiteten var nødt til å ta en toll på påliteligheten til motoren. Men det virker som om det ikke er tilfelle, da nyere 992 generasjoner tilbyr nesten de samme motorene som de som finnes i 991.2-generasjonen.

Den 3.7L turbocharged flat 6 funnet i den nyeste 992 Turbo S er en av de mest imponerende motorer de siste årene. Ikke bare tilbyr denne motoren stor pålitelighet, den tilbyr også en fantastisk effekt per liter utgang hvis du vurderer at Turbo S tilbyr 641hp og 590 lb-ft dreiemoment.

Denne effekten gjør at Turbo S kan sprinte 0-60 mph på mindre enn 2,5 sekunder, og en topphastighet på 205 mph er også imponerende. Hvis du parer denne motoren med den nyeste generasjonen av Porsche PDK dual-clutch overføring, virker det som 992 Turbo S tilbyr en av de mest sofistikerte drivlinjer i hele bilindustrien.

FAQ

Hva er ulempene med turboladede motorer?

Selv om det kan virke som turboladede motorer tilbyr en betydelig step-up i bilindustrien, er det noen aspekter der en turboladet motor blekner i forhold til en god gammel naturlig aspirert beater.

Langsommere gassrespons er en av dem. Uansett hvor god en turboladet motor blir, vil den aldri tilby en sammenlignbar gassrespons på en naturlig aspirert motor. Dreiemomentkurven er heller ikke så lineær som den som finnes på naturlig aspirerte motorer. I tillegg, på større motorsportmotorer, høres de heller ikke så bra ut.

  Hva er den raskeste familiebilen?

Er en turboladet motor bedre enn en superladet motor?

Turbolading og superlading er de to mest populære måtene å tvinge induksjon på. Den største ulempen ved en turbo er boost-etterslepet, og den største ulempen ved en superlader er den mangelfulle effektiviteten.

Noen anser også superladere for å være mer pålitelige, men dette er ganske tvilsomt ettersom turboladere har kommet langt de siste årene. Det virker som superladere krysser av i flere bokser, men turbolading blir mer og mer vanlig.

Er en turboladet motor bedre enn en hybridmotor?

Hybridisering blir sakte mer og mer relevant, og det kommer bare til å øke etter hvert som tiden går videre. Men spørsmålet om hvilke av disse to måtene å øke motoren på, avhenger bedre av hva du vil oppnå fra motoren.

En turbolader er bedre ved høyere hastigheter, og en hybridmotor sparer mer drivstoff, for det meste mens byen kjører. Vi må vente noen år før hybrider blir mer populære, og først da kan vi virkelig bestemme hvilken av disse to som tilbyr flere kvaliteter over den andre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter