Hvilke biler har V8-motorer?

I en verden som blir stadig mer miljømessig konscious, har store motorer blitt noe av en knapphet.  Vær det som mulig, en ekte ytelsesbil og en ekte luksuskrysser må fortsatt ha en stor motor for å maksimere potensialet.

En V8 er sannsynligvis den mest ikoniske engine ut av dem alle.  Selv om V12s og V10s høres ekstremt eksotiske ut, er de for tunge og passer ikke til mange formål. På den annen side kan en godt konstruert V8 være både ekstremt bankende og punchy mens also er fyldig og relativt effektiv når det trengs.

Hvis du fortsatt vil kjøpe en V8 i dag, må du huske å sjekke ut Ford Mustang GT, da Mustang er en av de mest ikoniske V8-bilene som noen gang har eksistert. Imidlertid, hvis du vil ha en mer eksklusiv opplevelse, må du huske å sjekke ut Jaguar F-Type R.

Hvis du foretrekker SUVer fremfor sedans, tilbyr Dodge Durango den sprøeste V8 der ute mens Mercedes GLE har den beste V8 powerplant.  Men hvis du vil ha maksimal familietransport og maksimal ytelse, kan ingen bil der ute matche den nye Audi RS6.

Ford Mustang GT 5.0 – Siste i sitt slag

Knapt noen bil der ute er så synonymt med en motor som Mustang er med en naturlig aspirert V8. Mustang er tilgjengelig som en kupé eller en kabriolet, og du kan velge mellom en manuell girkasse og en automatisk. En EcoBoost V6-motor er også tilgjengelig, men det er vanskelig å gå mot V8.

Ford Mustang kan fortsatt fås med en naturlig aspirert V8 fra fabrikken som er ganske uhørt i 2021. De fleste merker går ikke bare over til tvungen induksjon, men de går bort fra V8-er generelt.

  Hva er den mest økonomiske hybrid SUV?

Jaguar F-Type R – En brute i dress

Jaguar F-Type R er en muskuløs, men likevel vakkert utseende 2-dørs sportsbil laget for å konkurrere med slike som Porsche 911 og Mercedes AMG GT. Forskjellen mellom F-Type og resten er at F-Type fortsatt bruker en skikkelig throaty 5.0L V8 Supercharged motor som ikke kan matches av tyskerne.

F-Type ble nylig revidert, og den fikk et nytt ansikt, oppdaterte motorer, en oppdatert infotainmentskjerm og et mer oppringt suspensjonsoppsett.  Dette betyr at forskjellene mellom de to modellene ikke er verdener fra hverandre, så hvis du vil ha en flott brukt V8-bil, må du også vurdere forrige generasjons F-Type.

Dodge Durango Hellcat – Den kraftigste V8 SUV noensinne

Dodge Durango er det motsatte av hva en ekte 2021 SUV skal være. Med mer enn 700hp på tilbud via 6.2 L Supercharged V8, durango lanserer fra 0-60mph i ca 3.6 sekunder som er forbløffende for en nesten 6000-pund tre-rad «familie» SUV.

Håndtering er bedre enn hva du forventer, og drivstoffeffektiviteten er avskyelig. Med en startpris på $ 82k slår Durango Hellcat langt over grensen. Imidlertid er det tross alt en gal SUV, så en tvilsom prislapp er nødvendig.

Mercedes GLE 63 AMG – Beste allsidige V8 executive SUV

Mellomstore SUV-er er en fanfavoritt for mange familier over hele verden, og nøkkelen til en flott familie-SUV er mye plass, mye sikkerhet og mye praktisk. Selv om 600hp ikke nødvendigvis er en familie må-ha-funksjon, er det fortsatt godt å vite at du har en mektig 4.0L BiTurbo V8 som våker over deg til enhver tid.

  Hva er bedre en hybrid eller plug-in hybrid?

Som med alle V8-er er drivstoffeffektiviteten ikke så overlegen, men den er mye bedre enn Durango Hellcat. Motoren er jevn og fyldig mens den kjøres på den måten, men den forvandles til en absolutt galning i det øyeblikket du setter bilen i sportsmodus.

Audi RS6- Den beste V8 familiebil noensinne

En stasjonsvogn har alltid vært en utrolig praktisk type bil, men folk har en tendens til å mislike stasjonsvogner fordi de er ganske kjedelige og kjedelige. Imidlertid er ikke alle stasjonsvogner bygget på samme måte, og mens RS6 eksisterer, bør stasjonsvognen hylles høyt.

Når det er sagt, RS6 er drevet av en 4.0L twin-turbo V8 gjør 605hp samtidig returnere 20MPG som er bedre enn de fleste biler på denne listen.  RS6 er fylt med fantastiske materialer, høyteknologiske skjermer og luksusfunksjoner, og det dominerer segmentet når det gjelder praktisk og bagasjerom.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor avvikles V8-er?

For et tiår eller så siden var nesten alle Mercedes AMG-modeller utstyrt med en halsfull V8-motor, og C63 var en av dem. C63 ble ofte sett på som den beste sportssedanen på markedet på grunn av motoren, så det er ganske trist når du innser at den nye kommer til å ha en 4-sylindret turbo.

Grunnen til at V8-er blir avviklet over hele linjen er at de ikke er gode for miljøet. De koster mye penger å vedlikeholde, de koster mye penger å fylle opp. Mindre motorer blir stadig kraftigere som truer hele poenget med en V8, i det minste på papir.

  Hvilke biler har popup-lys? 

Kan en nedbelastet turboladet motor virkelig erstatte en gammeldags V8?

Når det gjelder ytelse, ja. AMG har bygget en 2.0L 4-sylinder som er i stand til å levere mer enn 400hp, noe som betyr at denne 4-sylindrede lett kan overgå et stort antall V8-er der ute.  Likevel er en V8 mye mer enn 0-60 mph ganger.

En V8 tilbyr en distinkt kjøreopplevelse ledsaget av et tydelig motornotat som ikke kan replikeres uansett hvor avansert en 6-sylindret eller en 4-sylindret motor kan være.

Hvorfor skal vi redde V8?

Verden fortsetter å forandre seg, og vi beveger oss sakte mot en mer bærekraftig fremtid, en fremtid der en V8 ikke skal eksistere. Arbeidet med å rydde opp i miljøet utjevnes imidlertid  ikke over hele linjen fordi noen land er langt store forurensere enn andre.

Den eneste måten vi kan redde V8-er på er hvis vi gjør dem mer økonomiske, og bilprodusenter stadig finner nye måter å gjøre det på. En V8-motor er spesiell, og ingen annen motortype kan ikke engang komme i nærheten av å gjenskape hva en ekte V8 kan gjøre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter