Hvem lager det beste firehjulsdriftsystemet?

Et firehjulstrekksystem sender kraften til alle fire hjulene for å øke trekkraften og sikkerheten. Noen firehjulsdrevne systemer er i stand til å sende all sin kraft til forsiden eller til bakhjulene avhengig av omstendighetene og hvor mye grep som faktisk trengs.

Mercedes og BMW har introdusert slike all-hjulet stasjonen systemer for noen år siden fordi de ønsket å hedre sine overveiende bakhjul-stasjonen sportsbiler. Dette er imidlertid ikke de beste firehjulsdriftsystemene på markedet fordi Audi og Subaru lager de beste firehjulsdriftsystemene.

Selv om BMW og Mercedes tilbyr imponerende teknologi, er det påliteligheten og arven til Audi og Subaru som gjør disse to systemene best. Mange produsenter i disse dager tilbyr firehjulsdriftsystemer, og hver av dem er litt annerledes enn den forrige, så det er vanskelig å velge en enkelt vinner.

Foruten Audi, Subaru, BMW  og Mercedes, tilbyr Ford og Acura også godt konstruerte firehjulsdriftsystemer som skal være oppført på noen »beste all-hjulet stasjonen systemer» lister.

Audi Quattro all-hjulet stasjonen

Det kan ikke komme som noen overraskelse at Audi er allment ansett som den aller første mainstream adoptering av All-hjulet stasjonen. Takket være smarte Audi-ingeniører, året 1980 så Audi gå inn i Gruppe B rally mesterskapet med All-hjulet stasjonen og nesten dominere konkurransen i mange år fremover.

Basert på en slik arv, Audi klarte å kontinuerlig tilby pålitelige All-hjulet stasjonen systemer som alltid har beholdt en sporty kant. Som hovedmålet var å øke grepet i ugunstige værforhold,  er knapt noe annet firehjulsdriftssystem like dyktig i snøen, foruten Subaru selvfølgelig.

Subaru symmetrisk firehjulsdrift

Subaru er også et merke som er dypt forankret i rallying, noe som også resulterte i overlegne trekkraft-økende All-hjulet stasjonen løsninger. Den viktigste differensieringsfaktoren for Subaru er at deres firehjulsdriftsystem  er som navnet kan antyde – symmetrisk. Dette betyr at Subaru All-hjulet stasjonen systemer er bygget for enkel kontroll uansett hvor ille overflaten blir.

  Hva er de beste kompakte bilene for sikkerhet og pålitelighet?

Dette betyr at både trekkraft og sikkerhet er godt innenfor grensene av grunn uansett hvor aggressiv du kjører. Hvis du parer det med det faktum at vekten av oppsettet er helt balansert gjennom alle fire hjulene, får du et ekstremt pålitelig og dyktig firehjulsdriftsystem .

Mercedes 4Matic+

Mercedes har tilbudt 4Matic-systemer i flere tiår nå, men 4Matic+ systemet som tilbys i de siste AMG-modellene er det aller beste Mercedes har å tilby. Hovedfunksjonen i dette systemet er muligheten til å engasjere forskjellige varianter av firehjulsdrift   for å få en bestemt sporty opplevelse.

Den mest imponerende av dem alle er »drift-modus». Denne modusen decouples foran differensialen og gjør bilen 100% bakhjulsdrift. Dette gjør at du kan oppleve hvordan en ekte AMG føles uten å lide av mangel på trekkraft i hverdagslige situasjoner.

BMW M xDrive

Som nevnt tidligere er Mercedes 4Matic + -systemet og BMW M xDrive-systemet stort sett det samme når det gjelder intensjon.  Begge disse sender sin kraft til alle fire hjul i hverdagen circumstances, men de er litt bakhjulsdrift partisk, spesielt sammenlignet med Audi og Subaru.

Dette betyr at de i seg selv er litt mer sporty, noe som også betyr at de ikke er like dyktige når det gjelder trekkraft på snø eller is. M xDrive-systemet lar deg også koble fra den bakre diffen for å aktivere driftmodus som gjør bilen 100% bakhjulsdrift.

  Hvordan hindrer jeg bilen i å ruste?

Acura Super Håndtering Firehjulsdrift

Det er mange all-hjulet stasjonen systemer i disse dager som tilbyr dreiemoment vectoring, men Acura Super Håndtering All-hjulet stasjonen systemet er en av de beste mainstream dreiemoment-vektoring All-hjulet stasjonen systemer. Det eneste formålet med Acuras gjengivelse av dette konseptet er å øke trekkraften ved å skyve det ytre hjulet for å gå ut av hjørnet tryggere.

Dette gjør bilen mer smidig og mer stabil og etterligner all-wheel-styre som fortsatt er en funksjon fraværende fra mange vanlige biler i disse dager.

Ford Intelligent firehjulsdrift

For å toppe de beste firehjulsdriftsystemene på markedet, må vi også  diskutere Fords Intelligent All-hjulet stasjonen system. Dette systemet ligner noe på 4Matic+ og M xDrive, men forskjellen her er at Ford vedtar det samme prinsippet for å øke trekkraften i ugunstige værforhold.

Dette betyr også at dette firehjulsdriftssystemet også er i stand til å sende mesteparten av kraften til forhjulene. Systemet er konstruert for å kompensere for oversteer og understeer som gjør bilen som litt mer stabil og enklere å kontrollere hvis forholdene gjør det mulig for deg å gjøre det.

Delen Vanlige spørsmål

Trenger jeg en firehjulstrekker?

Hvis du er i stand til å velge, er det bedre å velge en firehjulsdrevet  bil uansett hvor du bor, da dette gjør bilen din mer i stand uansett hva.  Men hvis du bor på steder som sjelden opplever is, snø og iskald kulde, er det ikke behov for et firehjulsdriftssystem.

Firehjulstrekksystemer kommer med noen advarsler, så det er alltid best å balansere prioriteringene dine før du bestemmer deg for å kjøpe en firehjulsdrevet bil.

  Skal jeg rustsikre den nye bilen min?

Hva er fordelene med et firehjulsdriftsystem?

 Firehjulstrekksystemer er designet for å øke trekkraften og stabiliteten uansett hvor og hvordan du kjører bilen. Dette betyr at bilen din skal være overlegen alle andre  ikke-firehjulsdrevne  biler på veien når det gjelder kjøring i glatte forhold som snø eller is.

Videre gjør dette også bilen tryggere og enklere å kontrollere, men vær oppmerksom på at disse systemene noen ganger ikke er gode nok til å redde deg fra mange uønskede situasjoner.

Hva er ulempene med et firehjulsdriftsystem?

 Firehjulsdriftsystemer tilbys vanligvis bare med motoralternativer med høyere trim, noe som betyr at du må betale ganske mye mer for å få en All-hjulet stasjonen modell. Videre legger et firehjulsdriftssystem unødvendig vekt,  og det protruderer til og med noen ganger inn i lasterommet.

Økt vekt kan også redusere drivstoffeffektiviteten, men det verste med et firehjulsdriftssystem er når systemet ikke klarer å gi økt trekkraft fordi det er betydelig vanskeligere å bosette en understeering eller oversteering All-hjulet stasjonen bil enn det er å bosette en RWD eller en FWD bil hvis den mister trekkraft.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter