Hvilke biler har samme boltmønster som Audi

Hvis du vil bytte felger, er et av hovedaspektene du må vurdere bilens boltmønster. Hvis boltmønstrene dine ikke er en komplett match, anbefales det ikke å montere på disse hjulene.  Hvis du bestemmer deg for å montere dem, står du overfor  en potensielt catastrophic situasjon der hjulene kan forårsake en ulykke.

Audi og mange andre tyske biler bruker enten et lignende eller et helt matchende boltmønster, noe som betyr at bytte hjul mellom Audi og andre biler er mulig. Du må imidlertid være 100% sikker på at boltmønsteret er en 100% match hvis du bestemmer deg for å gjøre det.  Så, hvilke biler har samme boltmønster som Audi?

Biler som har samme boltmønster som Audi er Bentleys, BMWs, Lamborghinis, McLarens, Mercedes Benz biler, visse Porsche-modeller, visse Mini-modeller, VW-biler og Skoda-biler.   Som sådan bruker Audi et 5×112  boltmønster som er ganske vanlig i det europeiske bilmarkedet, men selv noen japanske og amerikanske biler bruker samme boltmønster.

Uansett må du kunne finne ut boltmønsteret til hver enkelt bil du ser på før du bestemmer deg for å gjøre noe med hjulene.

Hvordan finne ut bilens boltemønster?

Det er noen forskjellige måter hvordan man kan finne ut en bils boltmønster, og den mest populære i disse dager er å bruke en online boltmønsterfinner som denne her. Alt du trenger å gjøre er å sette inn alle nødvendige data fra bilen din, og søkemotoren vil kryssreferere en stor database med kjente boltmønstre for å finne det nøyaktige boltmønsteret du trenger.

  Er Volvo eller Audi bedre?

Du kan også måle bilens boltmønster for hånd ved å telle antall bolter som brukes til å stramme hjulet til bilen. Hvis hjulet bruker fem bolter, starter boltmønsterformelen med bokstaven 5x. Hvis bilhjulet bruker 8 bolter, starter boltmønsterformelen med tallet 8x.

For å finne ut det andre tallet, må du måle diameteren på sirkelen dannet av alle sentrene fra hjullugsene.  Disse kan måles i enten millimeter eller tommer, så sørg for å måle dem deretter.  Den enkleste måten å gjøre dette på er å bare ta en linjal og sette den i et av sentrene til to motsatte bolthull.

Hvis du for eksempel vil måle  en kant med et jevnt antall bolthull, bør du ta en linjal og plassere den i midten av øvre og nedre eller venstre og høyre sirkels.  Hvis du vil måle et  hjul med et ulikt antall bolthull, må du måle dem diagonalt (som i dette eksemplet).

Kan jeg montere hjul med et annet boltmønster?

Uten noen modifikasjoner vil du sannsynligvis ikke kunne passe til et hjul som har et annet boltmønster. Noen sier imidlertid at du kan endre hjulene dine ved enten å bore inn i dem, eller bruke spesielle forbindelser som kan endre antallet og diameteren på hullene inne i en felg. Dette er ikke noe du noen gang bør gjøre fordi dette rett og slett ikke er trygt og annullerer alle garantier kjent for menn.

Det eneste du teknisk sett kan gjøre, men heller ikke er en tilrådelig ting å gjøre, er å investere i kvalitetssikrede sertifiserte hjuladaptere som effektivt kan endre bilens boltmønster for at bilen skal ha forskjellige hjul med et annet boltmønster.

  Er Audi A4 en god bil?

Ifølge mange mekanikere og entusiaster kan hjuladaptere bare være trygge hvis de er hentet og installert av trente og erfarne teknikere.

Hvorfor har biler forskjellige boltmønstre?

Når du tenker på det, ville alt dette være mye lettere hvis alle bilene bare begynte å bruke et identisk boltmønster. Dette vil bety at du aldri igjen trenger å måle eller finne ut en bils boltmønster, da det ganske enkelt ikke ville være behov for det. Grunnen til at biler har forskjellige boltmønstre er at biler rett og slett utviklet seg på den måten.

Ikke bare det, noen biler bruker enten flere bolter eller bruker større bolter av sikkerhetsmessige årsaker. Hvis du følger nøye med, vil du sannsynligvis komme over mange semitrailere og store busser som kommer med 8  bolter eller til og med 10 bolter. Disse holder hjulet bedre på plass og vektfordelingen er jevnere over alle deler av hjulet.

Du må også huske på at å lage et 4×115 boltmønsterhjul og lug-kombinasjon er mye billigere enn å lage et 8×285 boltmønster. Det er rett og slett mer materiale som går inn i det, og de totale produksjonskostnadene og tiden som trengs er ikke den samme.

FAQ-seksjon

Er det en god idé å bruke ikke-lagerhjul på en bil?

Det avhenger av de aktuelle hjulene, da ikke alle ettermarkedshjul er like. Noen av dem er like sterke eller enda sterkere enn 99% av hjulene som kommer på biler fra fabrikken. Noen av dem kan være ekstremt usikre og derfor ikke noe du bør montere på bilen din.

  Er Audi TTS en god bil?

Alt i alt bør du alltid hente hjulene dine fra anerkjente forhandlere med god servicehistorikk. Hjulene dine bør også monteres av en profesjonell og dreiemoment til den nøyaktige grensen  anbefalt av produsenten.

Er hjuladaptere og hjulavstandsstykker det samme?

Nei, det er de ikke. Hjuladaptere er designet slik at du kan montere hjul med et annet boltmønster enn en bil som hjulavstandsstykker er designet for å gjøre bilens spor bredere.    Folk trenger noen ganger å bruke avstandsstykker for å passe til visse hjul, men de bruker også ofte avstandsstykker fordi det får bilen til å se bedre ut, spesielt med et bredere hjul.

Som sådan er disse ikke de samme, og de tjener ikke samme formål selv om mange tror noe annet.

Passer 5 lug -hjul automatisk til biler med et 5 lug boltmønster?

Nei, det gjør de ikke. Det er mange andre målinger som må tilfredsstilles for at et hjul skal monteres på en bil.  De to mest kritiske målingene er hjuldiameteren og hjulbredden.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter