Er Audi TTS en god bil?

Er Audi TTS en god bil?

Den Audi TTS er en 2-seters kompakt luksus bil / roadster laget for de som liker Audi TT, men ønsker det å være litt mer exciting. TTS-sporene mellom inngangsnivået Audi TT og range-topping Audi TT RS med sin fantastiske 5-sylindret motor. Så, er Audi TTS en god bil? Kort sagt, ja, Audi TTS er en god bil. Hvis du vil ha et langt svar, må du lese denne artikkelen.

For det første får TTS en 2,0 L 4-sylindret turboladet motor med nok trekkraft. Denne motoren er paret til en DCT-girkasse og et AWD-system som gjør bilen ganske rask. TTS ser også mer spennende ut enn den vanlige TT, da den får mange designoppgraderinger både inne og ute som skiller den fra den vanlige TT.

Chassis- og fjæringsjusteringen til TTS sitter et sted mellom ytelse og komfort, noe som betyr at den kan gjøre hjørner veldig bra mens du beholder en relativt behagelig tur.  Pålitelighet er også anstendig, men det er noen problemer som er verdt å snakke om.

Verdiene til disse er ikke så stabile, men det er tilfelle med praktisk talt alle TT-modeller. Praktisk er heller ikke det beste, da TT bare tilbyr 2 seter, 2 dører og en ganske fortrolig bagasjerom eren.

Audi TTS – Drivverket

Den Audi TTS får en 2.0L turbocharged 4-sylinder motor med 320hp og 295lb-ft av dreiemoment.  Dette er nok til å drive bilen fra 0mph til 60mph på bare 4.5 sekunder. Toppfarten er begrenset til 155 mph, kvartmilstiden er i midten av 13 sekunder, noe som også er ganske prisverdig for en kompakt sportsbil på startnivå.

  Beste året for Audi A4

Denne motoren er paret til en dual-clutch S-Tronic 7-speed girkasse og Audis berømte Quattro AWD-system som klarer å holde deg trygg under nesten alle forhold. Drivstoffeffektivitet er ikke perfekt, da TTS bare kan gjøre omtrent 20-25MPG, noe som ikke er det beste fordi de nyeste 2.0L 4-cylinder-enhetene fra konkurrentene presterer bedre, samtidig som de gir bedre drivstoffeffektivitetsresultater.

Audi TTS – Design og chassis

Den Audi TTS er tilgjengelig i enten kupé eller konvertibel form avhengig av hva du foretrekker. Begge disse får en mer aggressiv utvendig styling, bedre hjul, større bremser og en lavere kjørehøyde som skiller dem fra vanlige TT-modeller.  Interiøret i TT er også veldig fint, da det er kledd med Alcantara, aluminium og karbonfiber hvis du er villig til å betale for det.

Chassiset til TTS er godt balansert, noe som betyr at TTS oppfører seg godt i hjørnene. Suspensjonen er stiv, men ikke altfor så, noe som betyr at bilen ikke straffer. Det bygger bro mellom komfortable TT-modeller og TT RS veldig bra.

Audi TTS – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, kan vi si at TT S er i stand til å holde sin egen veldig bra. Nyere TT S-modeller er milevis bedre enn eldre, men er ikke helt fri for problemer. De vanligste TT S-problemene er knyttet til bilens elektronikk, utstyr, styresystem,  vannpumpe og høyere nivåer av oljeforbruk.

De fleste av disse kan løses med forebyggende vedlikehold, mens andre rett og slett ikke kan unngås. Uansett bør TT S vare lenge hvis du tar godt vare på det. Hvis ikke, vil bilen mislykkes til slutt som det er tilfelle med alle bilene der ute.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

Audi TTS – Verdi og praktisk

Den vanlige Audi TT starter på rundt $ 50,000 SOM absolutt er mye penger. Den neste i køen er Audi TT S som starter på rundt $ 60,000 mens range-topping TT RS starter på rundt $ 75,000. Dette får TTS til å virke som et veldig godt kjøp, men disse bilene avskrives beryktet og er bedre kjøpt på bruktbilmarkedet.

Praktiskmessig er TTS like god som alle andre TT-modeller. Dette betyr at den bare tilbyr 2 seter, bare 2 dører og relativt begrenset bagasjerom. Bilen er kompakt, men den har plass til sjåfører opp til 6 feet 5 tommer helt på grensen.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Audi TTS?

Hvis du er interessert i kompakte 2-seters sportsbiler som ikke er for straffende for ryggen, ørene og bankkontoen din, kan TTS være et veldig godt valg. TTS ser veldig bra ut innvendig og ut takket være nydelige designinnslag overalt. Noen anser det til og med for å være en baby R8 som definitivt er et kompliment for TT og ikke omvendt.

På den annen side, hvis du ikke liker små biler og du ikke bryr deg om 2-seters biler, bør TTS unngås for enhver pris. TTS er kompromittert i forestillingens navn, og det er noe som ikke kan gå ubemerket hen, spesielt for de som ikke engang bryr seg om ytelse.

  Hvilket merke har det beste interiøret - Audi, Mercedes eller BMW?

Går Audi TTS ut av produksjon?

Det virker som Audi TTS går ut av produksjon snart nok fordi Audi bestemte seg for å erstatte det med noe mer emosjonelt og muligens med fire dører. Som sådan går TTS ut i år eller den neste, og det er ingen indikasjoner på at Audi noen gang kommer til å bringe den tilbake.

To-seters kompakte sportsbiler var tingen på 90- og 2000-tallet, men er rett og slett ikkelenger som SUVer og crossovers dominerer markedene over hele verden.  Hvis du også legger til elbiler i spillet, har Audi rett og slett ingen grunn til å fortsette å lage TTS, da det er mer presserende biler som skal  slippes og bygges.

Er Audi TTS bedre enn TTRS?

Nei, det er det ikke. Den Audi TTRS er et helt annet dyr takket være sin 5-sylinder motor som føles og høres ut som en V10 fra R8. TTRS er mye raskere og mer spennende å kjøre fordi den er mer fokusert, den ser mer aggressiv ut, og den kommer med mye mer utstyr fra fabrikken.

Det kan koste rundt $ 15,000 mer å få TTRS, men det er alt verdt det takket være den nydelige 2.5L turbo 5-sylinderen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter