Hvilke biler har samme boltmønster som Mercedes

Mercedes er et tysk luksusbilmerke kjent for å designe noen av verdens mest berømte luksusbiler og SUVer. Merket har eksistert siden starten av motorvognen, noe som betyr at de vet en ting eller to om hvordan man lager en skikkelig bil. Et spesifikt felgboltmønster refererer til en imaginær sirkel dannet ved å  koble sentrene til alle lughull.

Ikke alle biler kommer med samme boltmønster, noe som betyr at det ikke alltid er mulig å bytte felger mellom forskjellige biler. Så, hvilke biler har samme boltmønster som Mercedes? Først av alt, de fleste moderne Mercedes personbiler bruker en velkjent 5×112/5×4.4 bolt mønster som er ganske vanlig i premium tyske bil luksus segmentet.

Som sådan har biler laget av Audi, BMW, Lamborghini, Bentley, McLaren, Mini, Seat, Skoda og VW alle nøyaktig samme boltmønster, noe som betyr at disse merkene vanligvis kan bytte hjul mellom hverandre. Likevel bør du alltid sjekke om den spesifikke Mercedesen du ser på har 5×112 boltmønster, da det er noen modeller som ikke gjør det.

Sørg også for å sjekke om bilen du vil bytte hjul med også har samme boltmønster som noen modeller fra merkene som er oppført ovenfor ikke er kompatible. Videre er det også merker der ute som de flesteikke deler samme boltmønsters, bortsett fra noen få spesifikke modeller som gjør det.

Hva er et boltmønster?

Felgboltmønsteret refererer til en imaginær sirkel dannet av sentrene til alle lugs. Denne målingen er viktig hvis du vil bytte hjul, fordi hvis du har to biler med identisk boltmønster, kan du enkelt bytte ut hjul mellom. Jada, det er også noen andre målinger å huske på, men vi vil snakke om disse snart.

  Mercedes-Benz R-klassen - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Det er ganske mange forskjellige boltmønstre i den moderne bilindustrien, noe som betyr at ikke alle biler kommer med samme boltmønster.  Selv noen Mercedes-modeller kommer med forskjellige boltmønstre, spesielt modeller fra et helt annet markedssegment. For eksempel vil en kommersiell Mercedes-varebil sannsynligvis ikke ha samme boltmønster som en Mercedes Benz A-klasse.

Den første delen av boltmønsterformelen refererer til antall lugs en bil kommer med. Hvis formelen ser slik ut: 5×112, betyr det at tallet 5 refererer til at bilen har 5 bolthull.  112-delen av  formelen refererer til diameteren som dannes hvis vi skulle tegne en sirkel gjennom midten av alle fem hullene.

Hvordan kjenner jeg boltmønsteret mitt?

Det er noen forskjellige måter hvordan du kan finne ut hva dur bilens boltmønster er, og den vanligste og enkleste måten å gjøre det på er å  se etter informasjonen i brukerhåndboken. Du må imidlertid huske på at ikke alle brukerhåndbøker kommer med denne informasjonen, noe som betyr at du må finne en annen måte.

Den nest enkleste måten å finne ut boltemønsteret ditt på er å be forhandleren din om hjelp. Ved å gi litt grunnleggende informasjon om bilen din, for eksempel modellår, modell og VIN, bør forhandleren din umiddelbart kunne fortelle deg boltmønsteret ditt.  Forhandlere er kanskje ikke alltid opptatt av å hjelpe deg med dette fordi det er relativt enkelt å måle bilens boltmønster selv.

Først og fremst måles et boltmønster på en bil forskjellig avhengig av om bilen kommer med et oddetall eller et partall bolthull.  Hvis bilen kommer med et jevnt antall hull, er alt du trenger å gjøre å måle avstanden mellom to hullsentre parallelt med hverandre.

  Hvilken Mercedes har padleskiftere

Hvis bilen din kommer med et ulikt antall hull,må  du måle dem diagonalt som det vises i dette eksemplet her

Hvorfor kommer biler med forskjellige boltmønstre?

Grunnen til at biler kommer med forskjellige boltmønstre er at de bare utviklet seg på den måten. Noen merker startet med å bruke ett boltmønster, mens andre merker fra hele verden begynte å bruke et annet. En annen grunn til at biler kommer med forskjellige boltemønstre er at some-biler krever mer lugs av sikkerhetsmessige årsaker.

Et vanlig slepemønster for en semitrailer er et med minst 8-12 hull fordi det boltmønsteret er nødvendig for å sikre en større og tyngre felg på riktig måte. På den annen side har en bil med en veldig liten felg ikke nok plass til å plassere så mange lugs inn i den.

Dessuten gjør det å ha færre bolthull produksjonsprosessen enklere og billigere. Jada, det kan ikke virke slik for en bestemt bil, men hvis du er et merke som lager hundrevis omikke millioner av biler hvert år, legger disse forskjellene absolutt opp.

FAQ-seksjon

Kan jeg montere hjul med et annet boltmønster?

Du kan ikke montere hjul med et annet boltmønster uten å bruke ettermarkedshjuladaptere som kan kompensere for forskjellene. Du må imidlertid være ekstra forsiktig når du bruker disse hjuladapterne, da de må produseres og installeres av trente fagfolk, ellers vil de ikke være så trygge som OEM-hjul skal være.

  Vanlige problemer med Mercedes A-klasse?

Realiteten er at selv om disse adapterne kan være tilstrekkelig trygge, har du det bedre uten dem, da det rett og slett ikke er noen grunn til å risikere det hvis det ikke er absolutt nødvendig.

Hvordan vet jeg om et hjul får plass på bilen min?

Først og fremst er boltmønsteret den åpenbare målingen som må matche, bortsett fra hvis du går for avanserte kvalitetslagde og installerte hjuladaptere. For det andre må du sørge for at hjulets diameter er i stand til å passe på bilen din.

Du må også huske på at felg og dekkbredde ikke er noe som kan kompromitteres i stor grad. Som sådan kan du også kjøpe hjulavstandsstykker som kan hjelpe deg med å passe bredere hjul, men disse må også installeres av trente fagfolk.

Er ettermarkedshjul en god idé for en Mercedes?

Det avhenger av selve hjulet. Det er trygt å si at et OEM Mercedes-hjul er det mest logiske valget for en Mercedes, men hvis du vil gran ting opp, sørg for å gå for en felg av høy kvalitet laget av en anerkjent produsent med en slags bevis på autentisitet, da det er mange forfalskninger der ute.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter