Hvilken Mercedes har en 6-sylindret motor?

Den moderne Mercedes-serien består av 4-, 6- og noen få 8-sylindrede motorer. De 4-sylindrede motorene tilbys for det meste med hatchbacks og lavere trim mindre sedans, selv om noen få SUVer også har 4-sylindrede motoralternativer.  6-sylindrede motorer tilbys vanligvis med mellomstore sedaner og SUVer.

Mercedes tilbyr gass- og dieseldrevne 6-sylindrede motorer over hele verden, unntatt diesel i USA. I de fleste tilfeller er disse 6-sylindrede gassmotorene en perfekt mellomgrunn mellom de ganske underbemannede 4 sylinderne og de altfor ineffektive V8-ene.

Mercedes 6-sylindrede sedans

Fra og med de mindre sedanene, hvis du vil ha en 6-sylindret C-klasse, må du gå gjennom AMG-avdelingen og velge C43 AMG fordi Mercedes sluttet å tilby C400. C43 drives av en 3,0-liters gass BiTurbo-motor, paret til en 9-trinns automatgirkasse. Startprisen på C43 er rundt $ 56k.

Den 2021 Mercedes E400 er inngangsnivå gass-drevet 6-sylinder Mercedes sedan som starter rundt $62k. Denne modellen tilbys med en 6-sylindret motor som ligner den som finnes i C43, men denne er assistert med Mercedes EQ Boost-teknologi.

Hvis du vil ha en enda kraftigere E-klasse, kan du velge E53. Den drives også av en 6-sylindret gass Biturbo-motor. E53 starter på $ 74k og tilbyr en sunn 430hp og en rask 0-60 tid på 4.4 sekunder.

Mercedes S-klasse line-up starter med S450 sedan. Denne S-klassen drives av en 6-sylindret gassmotor med 362hp til en startpris på $ 94k. Et skritt over S450, ville være S450 4Matic som tilbys med samme motorkonfigurasjon, men med tillegg av et firehjulsdrevet system.

  Krever Mercedes premium gass

Mercedes 6-sylindrede SUV-er

Den minste Mercedes SUV, GLA, tilbys ikke med en 6-sylindret motor i det hele tatt, ikke engang i AMG line-up.

Hvis du vil ha en 6-sylindret GLC, må du også gå gjennom AMG-avdelingen og velge GLC43 AMG. Strømkonfigurasjonen som tilbys i GLC er i utgangspunktet den samme som tilbys i C43 AMG. Og GLC 43 har en startpris på $ 60k.

I det mellomstore luksus-SUV-segmentet tilbyr Mercedes GLE. Og GLE450 4Matic er en av bare to 6-sylindrede GLE-modeller som for tiden er til salgs med en startpris på $ 62k. Denne motorkonfigurasjonen er den samme som finnes på E450.

Den andre 6-sylindrede GLE er GLE53 AMG, som starter på $ 72k og tilbyr samme motor som i E53 AMG.

Hvis du vil ha den største 6-sylindrede Mercedes SUV-en, kan du velge GLS450 4MATIC. Denne SUV starter på $ 76k og har samme motorkonfigurasjon som S450. Den ikoniske Mercedes G-klassen kan også konfigureres med en 6-sylindret motor utenfor USA.

Mercedes 6-sylindrede dieselmotorer

Hvis du vil ha en 6-sylindret dieselmotor, tilbyr ikke Mercedes noen diesel 6-sylindrede i USA. Dette skyldes for det meste at dieseldrevne biler ikke er like populære i USA som de er i Europa. Det er også det faktum at dieselblandinger i USA ikke passer Mercedes dieselmotorer så vel som europeiske blandinger gjør.

Drivstoffprisene i USA er også litt gunstigere, noe som er en ekstra grunn til ikke å tilby noen dieselmotorer i USA. Det er også grunn til å tro at den amerikanske regjeringen til og med kan forby nye dieselbiler, eller i det minste regulere det litt strengere.

  Toyota vs. Mercedes: Pålitelighet

I Europa er det mange forskjellige dieseldrevne 4- og 6-sylindrede Mercedes-motorer. Disse motorene kalles vanligvis BlueTec. Og selv om den generelle befolkningens mening ikke er til fordel for dieselmotorer, klarer produsenter som Mercedes fortsatt å produsere ganske økonomiske dieselmotorer.

Vanlige spørsmål om 6 sylindrede

Hva er fordelene med en 6-sylindret motor over en 4-sylindret?

En 6-sylindret motor kan konvertere mer drivstoff til brukbar energi, sammenlignet med en 4-sylindret motor. Som sådan fungerer en 6-sylindret motor alltid mindre for å oppnå visse utgangsutganger sammenlignet med en 4-sylindret. I den virkelige verden betyr dette at en 6-sylindret motor nesten alltid vil være roligere, mye mer atletisk og bedre for tauing og motorveikjøring.

Siden en 6-sylindret er i stand til å konvertere mer drivstoff til energi, betyr det også at en 6-sylindret bruker mer drivstoff, avhengig av situasjonen. Hvis du primært kjører på motorveier, vil en 6-sylindret motor være mer økonomisk enn en 4-sylindret. Men hvis du kjører rundt i byen, vil en 4-sylindret vanligvis være mer økonomisk.

Er AMG 6-sylindrede motorer «sanne» AMG-motorer?

Mange tror at en «ekte» AMG-motor må være en med minst 8 sylindere. Og dette ville være fornuftig i de tidlige dager, men i dag med alle de strenge utslippsforskriftene, viker produsentene bort fra større motorer, til fordel for mindre motorer med tvungen induksjon.

AMG er i stand til å trekke ut store utganger fra selv en 4-sylindret i dag, men mange hevder at moderne ikke-V8 Mercedes-motorer er litt livløse og uten karakter. Mercedes tilbyr en lignende 6-sylindret i C53AMG og den vanlige E450, men AMG-versjonen er forbedret til en viss grad av AMG-avdelingen.

  Hvilken Mercedes har de beste og mest komfortable setene?

Blir 6-sylindrede motorer snart avviklet?

Det er vanskelig å si at 6-sylindrede motorer vil bli avviklet, da utslippsforskriftene endrer seg uten stopp. Fremtiden til V8 er ganske dyster, og V10- og V12-motorer er allerede bare reservert for de dyreste bilene som er til salgs. En 6-sylindret motor er mye mer økonomisk enn en 8-sylindret motor.

Mange tror at vi ikke vil se slutten på 6-sylinderen på lenge, og per nå ser det absolutt ut til å være sant. Men for noen år siden kunne det samme sies om V8, og i dag er V8 ekstremt sjelden i en nyere europeisk bil.

Tidene er i endring, og mange bilmerker er opptatt av å undersøke og utvikle nyere transportmidler, for eksempel hybridisering og elektrifisering. Selv om den sekssylindrede motoren er på et bedre sted sammenlignet med en V8, vet ingen hva fremtiden bringer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter