Hvilken Mercedes har en 6-sylindret motor?

Den moderne Mercedes-serien består av 4-, 6- og noen få 8-sylindrede motorer. De 4-sylindrede motorene tilbys for det meste med hatchbacks og lavere trim mindre sedans, selv om noen få SUVer også har 4-sylindrede motoralternativer.  6-sylindrede motorer tilbys vanligvis med mellomstore sedaner og SUVer.

Mercedes tilbyr gass- og dieseldrevne 6-sylindrede motorer over hele verden, unntatt diesel i USA. I de fleste tilfeller er disse 6-sylindrede gassmotorene en perfekt mellomgrunn mellom de ganske underbemannede 4 sylinderne og de altfor ineffektive V8-ene.

Mercedes 6-sylindrede sedans

Fra og med de mindre sedanene, hvis du vil ha en 6-sylindret C-klasse, må du gå gjennom AMG-avdelingen og velge C43 AMG fordi Mercedes sluttet å tilby C400. C43 drives av en 3,0-liters gass BiTurbo-motor, paret til en 9-trinns automatgirkasse. Startprisen på C43 er rundt $ 56k.

Den 2021 Mercedes E400 er inngangsnivå gass-drevet 6-sylinder Mercedes sedan som starter rundt $62k. Denne modellen tilbys med en 6-sylindret motor som ligner den som finnes i C43, men denne er assistert med Mercedes EQ Boost-teknologi.

Hvis du vil ha en enda kraftigere E-klasse, kan du velge E53. Den drives også av en 6-sylindret gass Biturbo-motor. E53 starter på $ 74k og tilbyr en sunn 430hp og en rask 0-60 tid på 4.4 sekunder.

Mercedes S-klasse line-up starter med S450 sedan. Denne S-klassen drives av en 6-sylindret gassmotor med 362hp til en startpris på $ 94k. Et skritt over S450, ville være S450 4Matic som tilbys med samme motorkonfigurasjon, men med tillegg av et firehjulsdrevet system.

  Krever Mercedes premium gass

Mercedes 6-sylindrede SUV-er

Den minste Mercedes SUV, GLA, tilbys ikke med en 6-sylindret motor i det hele tatt, ikke engang i AMG line-up.

Hvis du vil ha en 6-sylindret GLC, må du også gå gjennom AMG-avdelingen og velge GLC43 AMG. Strømkonfigurasjonen som tilbys i GLC er i utgangspunktet den samme som tilbys i C43 AMG. Og GLC 43 har en startpris på $ 60k.

I det mellomstore luksus-SUV-segmentet tilbyr Mercedes GLE. Og GLE450 4Matic er en av bare to 6-sylindrede GLE-modeller som for tiden er til salgs med en startpris på $ 62k. Denne motorkonfigurasjonen er den samme som finnes på E450.

Den andre 6-sylindrede GLE er GLE53 AMG, som starter på $ 72k og tilbyr samme motor som i E53 AMG.

Hvis du vil ha den største 6-sylindrede Mercedes SUV-en, kan du velge GLS450 4MATIC. Denne SUV starter på $ 76k og har samme motorkonfigurasjon som S450. Den ikoniske Mercedes G-klassen kan også konfigureres med en 6-sylindret motor utenfor USA.

Mercedes 6-sylindrede dieselmotorer

Hvis du vil ha en 6-sylindret dieselmotor, tilbyr ikke Mercedes noen diesel 6-sylindrede i USA. Dette skyldes for det meste at dieseldrevne biler ikke er like populære i USA som de er i Europa. Det er også det faktum at dieselblandinger i USA ikke passer Mercedes dieselmotorer så vel som europeiske blandinger gjør.

Drivstoffprisene i USA er også litt gunstigere, noe som er en ekstra grunn til ikke å tilby noen dieselmotorer i USA. Det er også grunn til å tro at den amerikanske regjeringen til og med kan forby nye dieselbiler, eller i det minste regulere det litt strengere.

  Toyota vs. Mercedes: Pålitelighet

I Europa er det mange forskjellige dieseldrevne 4- og 6-sylindrede Mercedes-motorer. Disse motorene kalles vanligvis BlueTec. Og selv om den generelle befolkningens mening ikke er til fordel for dieselmotorer, klarer produsenter som Mercedes fortsatt å produsere ganske økonomiske dieselmotorer.

Vanlige spørsmål om 6 sylindrede

Hva er fordelene med en 6-sylindret motor over en 4-sylindret?

En 6-sylindret motor kan konvertere mer drivstoff til brukbar energi, sammenlignet med en 4-sylindret motor. Som sådan fungerer en 6-sylindret motor alltid mindre for å oppnå visse utgangsutganger sammenlignet med en 4-sylindret. I den virkelige verden betyr dette at en 6-sylindret motor nesten alltid vil være roligere, mye mer atletisk og bedre for tauing og motorveikjøring.

Siden en 6-sylindret er i stand til å konvertere mer drivstoff til energi, betyr det også at en 6-sylindret bruker mer drivstoff, avhengig av situasjonen. Hvis du primært kjører på motorveier, vil en 6-sylindret motor være mer økonomisk enn en 4-sylindret. Men hvis du kjører rundt i byen, vil en 4-sylindret vanligvis være mer økonomisk.

Er AMG 6-sylindrede motorer «sanne» AMG-motorer?

Mange tror at en «ekte» AMG-motor må være en med minst 8 sylindere. Og dette ville være fornuftig i de tidlige dager, men i dag med alle de strenge utslippsforskriftene, viker produsentene bort fra større motorer, til fordel for mindre motorer med tvungen induksjon.

AMG er i stand til å trekke ut store utganger fra selv en 4-sylindret i dag, men mange hevder at moderne ikke-V8 Mercedes-motorer er litt livløse og uten karakter. Mercedes tilbyr en lignende 6-sylindret i C53AMG og den vanlige E450, men AMG-versjonen er forbedret til en viss grad av AMG-avdelingen.

  Hvilken Mercedes har de beste og mest komfortable setene?

Blir 6-sylindrede motorer snart avviklet?

Det er vanskelig å si at 6-sylindrede motorer vil bli avviklet, da utslippsforskriftene endrer seg uten stopp. Fremtiden til V8 er ganske dyster, og V10- og V12-motorer er allerede bare reservert for de dyreste bilene som er til salgs. En 6-sylindret motor er mye mer økonomisk enn en 8-sylindret motor.

Mange tror at vi ikke vil se slutten på 6-sylinderen på lenge, og per nå ser det absolutt ut til å være sant. Men for noen år siden kunne det samme sies om V8, og i dag er V8 ekstremt sjelden i en nyere europeisk bil.

Tidene er i endring, og mange bilmerker er opptatt av å undersøke og utvikle nyere transportmidler, for eksempel hybridisering og elektrifisering. Selv om den sekssylindrede motoren er på et bedre sted sammenlignet med en V8, vet ingen hva fremtiden bringer.

James May

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter