Har alle Mercedes Takluker?

I 2021 kan stort sett alle Mercedes-modeller være likepedmed en takluke. Avhengig av den aktuelle modellen, tilbyr noen av dem en tradisjonell takluke, andre gir en dobbel takluke, og det er til og med noen modeller som tilbyr en full panoramisk takluke som spenner over mesteparten av taketsoverflate.

Mange modeller kommer med takluker som standard, og de kan også oppgraderes til full panorama takalternativ. Og det er noen høyere trim Mercedes modeller som kommer med et fullt panoramatak som standard. Uansett vil du sannsynligvis komme over en Mercedes som har en viss variasjon av en takluke.

Mercedes introduserte den første takluken i 1932, og siden den gang  har Mercedes  forbedret  takluketeknologien  . I dag er en Mercedes takluke et ganske komplekst stykke teknologi som tar sikte på å lette opp hytta og gjøre interiøret mye mer plysj.

Mercedes panoramatak

Mercedes panoramatak slipper rikelig med lys inn i hytta. Dette gjør interiøret mye lysere, og mye mer behagelig sted å tilbringe tid. Panoramataket gir en følelse-god påmospher med bare et trykk på enknapp.

De fleste panoramatak kan også åpnes, dette gjør at du kan slippe litt frisk luft inn i hytta. Selv når taket åpnes, kan du fortsatt bruke parasolaven til å skygge deg fra solen. Mercedes har også introdusert et monochromatic takalternativ som lar deg endre gjennomsiktigheten av glasset for å beskytte deg mot solen.

Å eie en bil med panoramatak gjør sjåføren mye mindre klaustrofobisk, og den produserer også mindre vindstøy sammenlignet med et åpnet vindu. Du kan også dra nytte av å åpne panoramataket, som også kan være en mer kostbar-efectivemåte å kjøle hytta ned mens du kjører.

  Mercedes 300D Pålitelighet - Er det en pålitelig bruktbil?

Mercedes panorama taksikkerhet og pålitelighet

Mange mennesker harir  tvil om panoramatakalternativet, da det absolutt øker takets kompleksitet, noe som i noen tilfeller kan øke de mulige kostnadene forbundet med å eie en bil med denne funksjonen.

De fleste panoramatak gir samme holdbarhet som frontruter foran eller bak. Dette betyr at disse glassflatene er ganske riper ogknuser -motstandsdyktige. Videre tar det ganske mye kraft å skade glassoverflaten, så selv om du ikkeeieret pannetak, er kraften nok til å skade en mer vanlig takflate.

Noen people tviler også på selene til eldre taklukemekanismer i noen Mercedes-modeller. Og det er mange dokumenterte tilfeller der en eier klager over soltaklekkasje. Men moderne-dag Mercedes panoramatak er ganske pålitelige når det gjelder lekkasjer, da det ikke er mange lekkasjer som er dokumentert på nettet.

Mercedes takluke / panorama tak praktisk

Et annet viktig aspekt veddiskosionen rundt panoramatak er praktisk, da de fleste panoramatak   tar opp en anstendig del av takhøyden i mange  Mercedes-biler.   Videre veier et panoramatak  mye mer enn et vanlig tak gjør, og å øke tyngdekraften er ikke et godt alternativ for en ytelsesbil.

Dette er mest grunnen til at en anstendig del av ytelsesbiler tilbyr karbonfibertak bare for å senke tyngdekraften for bedre håndteringsegenskaper. Noen lurer også på om du  kan  sette takbokser på et panoramatak, og svaret er ja, i de fleste tilfeller.

  Hvorfor er Mercedes så dyr?

Du må sørge for at du trygt kan montere takstengene på taket ditt. Hvis du klarer å sikre det som anbefalt av produsenten, er det ingen bekymringer for mulige uønskede konsekvenser. Uansett hva du ender opp med å gjøre, må du bare sørge for at du følgerprodusentensanbefalinger.

Delen Vanlige spørsmål

Reduserer panoramatak   den strukturelle integriteten til en bil?

Vel, et panoramatak er egentlig et stort hull i taket ditt, så ja, et panoramatak forårsaker noen bekymringer om hele kjøretøyets strukturelle integritet. Men selve glasset gir noen strukturelle egenskaper, men disse takene er ikke strukturlly høres ut  som  et mer konvensjonelt tak.

Dette bør ikke utgjøre noen problemer for de fleste kjøretøy, bare noen ytelsesmodeller opplever en noticei stand forskjell når de er utstyrt med et pannetak. Dette er fordi disse bilene ikke bare tilbyr en mindre  structuraly stiv  chassis, de er også mye tyngre også, som pan-taket legge så mye som 200 pounds av top-end vekt.

Bør jeg kjøpe full-on panoramatak?

Vel, dette avhenger av mange forskjellige faktorer. Den første er åpenbart prisen, og Mercedes panoramatak hvis ikke standard vil sette deg tilbake for $ 1k-3k. Noen mer premium merker som Ferrari selger panoramatakalternativet for mer enn $ 15k.

Men det største spørsmålet av dem alle er, kommer du til og med til å bruke panoramataket i det hele tatt? Panoramatak er ganske lik kabrioleter i den forstand at mange kjøper konvertibles  tror de vil gå ovenfra og ned hele tiden, men virkeligheten er at detalltid ervarmt, eller to okaldt å gjøre det.

  Trenger Mercedes spesialolje?

Bare i noen få tilfeller kan  du  bruke en panne-tak til sittfulle potensial. I Storbritannia er det for eksempel mindre fornuftig å eie et panoramatak enn det gjør i solfylte Sørlige California.

Hvor mye koster det å erstatte et ødelagt Mercedes panoramatak?

I 2020 ble Mercedes møtt med et søksmål på $ 200 millioner for »eksploderende» takluke-scenariet. En kunde opplevde en »soltakeksplosjon» som kjørte en Mercedes SUV, men per nå er det ingen nyheter om denne historien, og Mercedessvarte ikke pådette problemet.

Men hvis du ender opp med å bryte panoramisk takluke, kan du møte en veldig stor regning. Noen rapporter antyder en $ 2k-regning, andre foreslår en $ 9k-regning. Uansett den faktiske kostnaden, vil det helt sikkert være i det thousennds.

Men hvis du ikke velger panoramataket, vil du aldri møte slike problemer. Når det er sagt, er et panoramatak en fin luksusfunksjon, og hvis du er i stand til å finne en forsikringspolise som dekker panoramatakproblemer, og du faktisk skal bruke den, så fortsett og kjøp den.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter