Hvilken Mercedes har padleskiftere

Paddle shifters, flappy pedal girkasse eller F1 girkasse er alle begreper som beskriver et stykke utstyr som lar deg skifte girene ved hjelp av dedikerte padler som er montert på baksiden av rattet.

Padleskiftere har blitt introdusert i Mercedes-serien for nesten 15 år siden, og de tidligste modellene som tilbød denne funksjonen var CL-Class og S-Class. Disse modellene kom med spesifikke knapper i stedet for padleskiftere.

I dag kan stort sett alle Mercedes-modeller fås med padleskiftere. Men de fleste biler, og eiere bruker det aldri, de holder heller bare bilen i automatisk modus. Noen sportier AMG  modeller kommer med sportier, større padle shifters.

Dette er for å fremheve bilens sportiness, og AMG-kunder er mer sannsynlig å bruke padleskiftere sammenlignet med vanlige Mercedes-eiere.

Formålet med padleskiftere

Padleskiftere er faktisk F1-teknologi gjort tilgjengelig for vanlige biler. Så  motorsport stamtavle av padle shifters er ganske åpenbar i sporty Mercedes AMG modeller. Padleskiftere fungerer på samme måte som din  vanlige  sentrale girspak.

Det betyr at du kan  upshift med degr høyre padle shifter, eller downshift med venstre padle shifter. Noen bilprodusenter som McLaren tilbyr padleskiftere  som fungerer i begge retninger, noe som betyr at du er i stand til å upshift eller downshift ved å bruke bare en padle.

De fleste padleskiftere er festet til rattet, noe som betyr at de beveger seg når du beveger rattet. Andre bilprodusenter som Ferrari holder for eksempel padleskifterne montert på kolonnen, noe som betyr at de ikke beveger seg når du beveger rattet.

  Beste olje for Mercedes C300

Det er en pågående diskusjon mellom bilentusiaster om hvilket oppsett de foretrekker, men faste padleskiftere må være større fordi du må kunne nå dem til enhver tid. Dette betyr at denne  typen padler tar opp myeplass, og de kan noen ganger hindre svingsignalet eller lysstenglene dine.

Nyere DCT padle girkasser

DCT eller dobbel-clutch overføring er det foretrukne overføringsoppsettet for padleskiftere. Dette skyldes at dagens doble koblingsgirkasser erlynraskesammenlignet med en vanlig automatisk. Når det er sagt, selv moderne-dag dreiemoment-omformer automatiske girkasser har blitt like i stand som noen DCTs.

Mercedes tilbyr en 7-trinns DCT girkasse i den mest ekstreme versjonen av AMG GT, kalt AMG GT Black Series. En 720hp bil som er helt satt opp for sporkjøring, og i slike tilfeller en padle shifter girkasse er nesten alltid engasjert som det gjør det mulig for sjåføren å kontrollere girene  manuelt.

Dette er sannsynligvis det eneste tilfellet der du alltid heller vil skifte dine egne gir, og en vanlig automatisk modus er ikke et alternativ hvis du vil ha de raskeste rundetidene. Dette er fordi moderne-daggirkasser har blitt utrolig avanserte til å vite hva de skal gjøre.

Dette er spesielt synlig når du sammenligner de eldre paddle shifter girkassene med de splitter nye  padleskiftende doble-clutch /dreiemoment omformer girkasseoppsett.

Eldre padleskiftende girkasser med én clutch

Iløpet av15-20 år harbilindustrien utviklet seg enormt, og girkasseteknologien har utviklet seg så mye at de eldre padleskiftende enkeltkoblingsgirkassenenå virkerhelt arkaiske og grenseløse inoenbiler.

  Hvilke Mercedes-modeller har AIRMATIC?

Noen Mercedes-modeller som SLR McLaren bruker en tidlig versjon av en padle-skiftende girkasse, og mange tror at dette er hovedårsaken til at SLR  ikke koster mer enn det virkelig gjør.

Og det er sant over hele linja. En manuell Lamborghini Murcielago  eller en Manuell Ferrari 430 vil koste mye   mer sammenlignet med enn  F1 Paddle shifting girkasse  modell. Disse eldre systemene var langtdyrere, upålitelige og klumpete i alle hastigheter.

Noen nyere modeller som Lamborghini  Aventador  er de absolutte plakat superbilikonene. Men så langt som dynamiske evner vurderes, blir Aventador  sittende fast av sin enkeltkoblingsgirkasse. Den enkle-clutchenheten gjør bilen littklumpete, ubehagelig, og det får også bilen til å føles som en SUV.

Delen Vanlige spørsmål

Er padleskiftere verdt det?

Det er de rett og slett ikke. Vel i de fleste tilfeller fordi ingen faktisk bruker dem så mye. Vi kjører bilene våre fra punkt A til punkt B mesteparten av tiden. De aller fleste opplevelsene i bilen er vanligvis enten i byen eller på motorveien, og folk foretrekker bare å sette bilen i drift og la den automatiske girkassen gjøre sin greie.

Men for noen bilentusiaster og AMG-eiere er padleskiftere avgjørende, da de gir en større følelse av forbindelse mellom bilen og sjåføren. Padleskiftere gir mer kontroll over kraftbåndet som også er nøkkelen for å stille inn lynraske rundetider, og hvis du vil holde motoren  på et bestemt RPM-område.

  De sjeldneste Mercedes Benz-modellene

Hvorfor kommer noen elbiler med padleskiftere?

Hvis du ser nøye på noen elbiler, inkludert Mercedes  EQC, vil du se padleskiftere. Dette  er rart fordi elbiler ikke har en tradisjonell girkasse, så det er absolutt ikke behov for padleskiftere. Men Audi, Mercedes og noen få andre produsenter har tenkt på en funksjon som de kan innlemme i padleskiftere.

På noen elbiler kontrollerer padleskiftene mengden bremseregenerering, eller mengden bremsing  motoren vil gi når du løfter av akseleratoren bare for å fange all gjenværende energi og lagre den i batteriet.

Dette betyr at i den uunngåelige fremtiden for elektrisk transport, padle shifters vil fortsatt være en ting, Uten  denne funksjonen, padleshifters ville ellers være foreldet.

Har noen elbiler gir?

Vel, det gjør de ikke, før nylig da Porsche og Audi ga ut Taycan  og e-Tron GT. Disse to modellene tilbyr 2 gir, en for lanseringsformål, den andre for jevn kraftlevering ved høyere hastigheter.

Du er enctually i stand til å høre når disse bilene bytter gir, noe som er rart som du forventer at elbiler skal være girløse. Det er verdt å nevne at padleskifterne i disse bilene også kontrollerer den regenerative bremsingen, og du kan ikke manuelt kontrollere de to girene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter