Hvilke Mercedes-modeller har omgivelsesbelysning

For 11 år siden  introduserte Mercedes Ambient Lightning-funksjonen i command infotainment-systemet som gjorde det mulig for sjåføren å velge mellom noen få farger og intensiteter. Lyndiodene ble brukt til å markere bestemte deler av dashbordet og gjøre hytta til et hyggeligere sted å  tilbringe tid.

Siden den gang har Mercedes begynt å tilby omgivelseslys i stort sett alle nyere Mercedes-modeller. Og den nåværende fasen av ambient lyn teknologi har debutert i 2022 Mercedes S-klasse. Nå er omgivelsesbelysningen mye mer enn bare en svak lyskilde under dashbordhullene.

Moderne-dag ambient lyn teknologi består av hundrevis av forskjellige farger og intensiteter som kan blandes og tilpassesdriverenssmak. Mercedes er også opptatt av å utvide funksjonaliteten til omgivelseslyssystemet etter hvert som årene går.

Omgivelsesbelysningspakke

I dag inkluderer Mercedes den 64-fargers LED-omgivelsesbelysningsfunksjonen som standard på alle nyere modeller. Dette systemet  er laget av mange små LED lysdioder som ligger i hele bilen, foran og bak som innkapsler beboerne i et komfortabeltab ly opplyst miljø.

Mercedes og mange kunder sier at disse funksjonene gir en større følelse av luksus og ro, men noen anser disse lysene som distraherende og altfor blingy. Det er trygt å si at disse ikke er opp til alles smak, men det er absolutt slående når hele interiøret er opplyst som en 2000-tallet techno-pop nattklubb.

Mercedes er opptatt av å videreutvikle systemet i et forsøk på å gjøre systemet mer i stand til forskjellige funksjoner, da mange fortsatt tror at dette systemet bare er en gimmick. Omgivelseslysfunksjonalitet har blitt en av de største biltrendene i disse dager, og produsentene konkurrerer om å tilby det beste systemet til nå.

  Kommer alle Mercedeser med skinnseter?

W223 Mercedes S-klasse omgivelsesbelysningsteknologi

Det neste trinnet i verden av omgivelsesbelysningsteknologi kan bare være systemet som tilbys i den nyeste Mercedes S-klassen. Dette systemet har økt antall dioder fra 247 til 263, og alle diodene er nå lysere, mer konfigurerbare og tilbyr en  haug med ekstra  funksjonalitet.

Dette systemet kalles Active Ambient lightning, og det fungerer som et  ekstra alternativ på den nye S-klassen. Dette systemet er  nå  integrert med  driverenshjelpesystemer, noe som betyr at omgivelseslyset nå også fungerer som en sikkerhetsfunksjon fordi det kan forsterke visuelle varsler og signaler.

Videre er dette systemet også i stand til å jobbe med klimakontrollsystemene, så når du endrer temperaturen, begynner lyset å blinke rødt hvis du velger en varmere temperatur, eller blå hvis du velger en  kaldere temperatur.

Dette systemet er også i stand til å jobbe med »Hei Mercedes» lydassistent som lysene vil blinke når taleinngang er forventet. Dette systemet drar nå også nytte av Mercedes ENERGIZED COMFORT-funksjonen som kombinerer AC, Ambient lyn, seter oppvarming / ventilasjon,  og mange andre  systemer for å skape et bestemt humør i interiøret.

Sikkerhetsproblemer med omgivelseslys og ettermarkedsbelysningspakker

Som nevnt tidligere tror noen mennesker at Ambient-lynfunksjonen bare er en gimmick, og ikke bare det, systemet i seg selv utgjør også en alvorlig sikkerhetsbekymring, da det kan distrahere og isolere sjåføren fra utemiljøet.

  Er det en god idé å kjøpe en Mercedes?

Det er ingen spesifikke data om at omgivelseslys er et sikkerhetsproblem, de fleste rapportene om effektene av omgivelseslys er positive, og de fleste av dem er også glad i systemet, da det gir mer komfort og stress  negerende  egenskaper.

Mange ettermarkedsselskaper tilbyr omgivelseslys til en ganske oppnåelig pris,men ingen av disse er faktisk integrert ibilens infotainmentsystemer. Videre tilbyr de fleste av dem ingen ekstra funksjonalitet i tillegg til lynet selv.

Dette kan være fornuftig hvis bilen din ikke kommer med omgivelsesbelysning, men det er trygt å si at disse systemene ikke er så pålitelige som de som tilbys i nåværende premium tyske bilmerker.

Delen Vanlige spørsmål

Tilbyr alle bilprodusenter omgivelsesbelysning?

Det meste av premiumsegmentet tilbyr omgivelseslys, noen merker som BMW tilbyr også ytterligere sikkerhetsfunksjoner som dørblinkende omgivelseslys for å varsle møtende biler, bicyclists  og fotgjengere om at døren åpnes.

Mange av de rimeligere bilmerkene begynner også å tilby omgivelsesbelysning, og det forventes at nesten alle nyere kjøretøy snart kommer til å tilby omgivelsesbelysning. Det virker som forbrukere overveiende liker funksjonen, noe som betyr at omgivelsesbelysning kan komme som standard på mange nye kjøretøy som kommer.

Er det flere avanserte omgivelsesbelysningssystemer tilgjengelig for øyeblikket?

Noen bilprodusenter som Rolls Royce tar omgivelsesbelysningen et helt skritt videre. Rolls Royce tilbyr en funksjon som heter Starlight Headliner som består av et stort antall spesielt plasserte lys-emitting dioder som ser ut som en stjernefylt himmel.

Disse systemene kan velges for å matche stjernekonstellasjonene den dagen du ble født eller en hvilken som helst annen dag for den saks skyld. Videre tilbyr disse systemene også en funksjon som heter »stjerneskudd» som i utgangspunktet betyr at systemet vil etterligne en stjerneskuddeffekt nå og da for å gjøre interiøret litt mer luksuriøst.

  Jaguar mot Mercedes: Pålitelighet

Hvor avanserte er lyssystemene i moderne biler?

Mange moderne biltrender omgir lyssystemene. En av dem er omgivelsesbelysningssystemene, mange biler i disse dager kommer også med avanserte danselysstenger og avanserte belysningsfunksjoner og funksjoner.

Noen merker som BMW,Audi  og Mercedes tilbyr også laserlys som er mye kraftigere sammenlignet med vanlige LED-lys. Disse lysene  kan lyse opp veien  til 600m, og de fungerer bare  ved  høyere hastigheter og hvis lysforurensningen er lav nok.

Videre er moderne lyssystemer også i stand til å projisere spesifikke lysarmaturer på veibanen som lar deg se spesifikke veiskilt, veilinjer og mye mer.

De er også i stand til å blanke ut en del av bjelken for ikke å blende de kommendesjåførene eller markere fotgjengere eller dyr på siden av veien. Disse systemene er utrolig avanserte, dessutener  de også veldig dyre å erstatte hvis du ender opp med å bryte dem.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter