Hvilke Mercedes-modeller har hettepynt?

Det trekantede stjernehettepyntet var en signaturfunksjon på Mercedes-biler for noen år siden. I dag dropper de fleste moderne Mercedes-modeller ornamentet på grunn av sikkerhetsmessige årsaker og det faktum at de sporty trimmodellene vanligvis er de mest populære, og hettepyntet passer ikke til det sporty utseendet.

Imidlertid er du fortsatt i stand til å kjøpe noen få modeller med hettepyntet, først og fremst de med topp trim luksus «Elegance» eller «Avantgarde» -pakken. Den nylig utgitte S-klassen tilbyr fortsatt et hettepynt, og Maybach-versjonene av GLS og S-klassen tilbyr begge dedikerte Maybach-hettepynt.

Mercedes Classic, Elegance og Avantgarde trim nivåer

De fleste Mercedes-modeller kan også anskaffes gjennom en forhåndskonfigurert pakke som består av mange forskjellige alternativer og funksjoner, slik er Classic-, Elegance- og Avantgarde-pakkene.

Klassisk

Classic-pakken er inngangspakken laget for folk som ikke er opptatt av å bruke mye penger når de handler etter en ny Mercedes. Denne pakken består av tøyseter, grunnleggende innredninger og et trimratt av lavere kvalitet. Utsiden har vanligvis ikke krom og er for det meste kroppsfarget med et enkelt Mercedes-merke på forsiden.

Eleganse

Mercedes Elegance-pakken er midt-trim pakkealternativet fra Mercedes som for det meste er rettet mot å innlemme de fleste av de luksuriøse nødvendighetene forbundet med en moderne Mercedes. Setene er lær, og det samme er rattet. Elegance-pakken kommer også med bedre hjul, krombiter og et alternativ til et Mercedes-hettepynt på modeller som C-klassen.

Banebryter

Den høyeste trim pakken for en moderne Mercedes sedan som C-klassen er Avantgarde pakken. Avantgarde-pakken tar alt fra Elegance-pakken og legger til flere biter av stykker. Den leveres med et overdimensjonert Mercedes-emblem på grillen, ikke et hettepynt.

  Hva er den beste Mercedes for drivstofføkonomi?

Mercedes S-klasse

Mercedes S-klassen representerer det høyeste nivået av luksus av Mercedes uten å gå inn i den skreddersydde Maybach-avdelingen. S-klassen leveres med hettepynt, da hettepyntet passer perfekt til S-klassen som det høyeste nivået av Mercedes luksus og raffinement.

Den nye S-klassen er satt til å koste rundt $ 110k for inngangsnivået S500, og S500 AMG-linjen starter på rundt $ 114k. Den høyere trim-modellen er S580 som er satt til å starte på rundt $ 116k for luksuslinjen, og AMG- og Executive-trimpakkene er priset rundt $ 120-131k.

Den 2021 Mercedes S-klassen er en av de siste modellene som fortsatt tilbys med hette ornament, som den nye 2021 Mercedes E-klassen er grøfting hette ornament helt.

Mercedes Maybach modeller

Maybach er undermerket fra Mercedes som har som mål å tjene de fineste, mest luksuriøse Mercedes-modellene penger kan kjøpe. For tiden produserer Maybach den toppmoderne S-klassen Maybach, som er et skritt selv over den vanlige Mercedes S580 som er valgt ut med Executive-pakken.

Maybach tilbyr også den sterkt oppgraderte Mercedes GLS Maybach-versjonen som også er mye bedre utstyrt enn selv den høyeste valgte vanlige Mercedes GLS. Begge disse er satt til å koste over $ 200k-merket.

Disse to Maybach-modellene tilbyr mange funksjoner eksklusivt for Maybach-undermerket. Skreddersydde tofargede malingsjobber, oppgradert lær og materialer, nye hjul og mer kraft. Appellen til slike modeller er muligheten for eieren til å tilpasse kjøretøyet helt, selv de minste detaljene. Både S-klassen og GLS kommer også med skreddersydde Maybach-hettepynt.

  Hvilken Mercedes kjører seg selv

Hvorfor dropper Mercedes hettepyntet?

Mercedes tror at noen modeller, som den nye E-klassen, vil være mer populære blant de sporty AMG-pakkene, og hettepyntet samsvarer ganske enkelt ikke med den sporty appellen til en AMG-pakke. I tillegg forbinder Mercedes hettepyntet med eldre mennesker, noe som ikke er det Mercedes ønsker når de retter seg mot et yngre publikum.

Videre ønsker Mercedes å gjøre hette ornament scarcer, slik at det kan knyttes til bare de høyeste trim modeller. Å ha et hettepynt på en C-klasse og en S-klasse senker absolutt appellen til et hettepynt for en S-klasse eier.

Hettepynt blir også noe av en sikkerhetsbekymring, da de i stor grad hindrer sikkerhetsforskriftene knyttet til fotgjengere. Hettepyntet er også ganske populært blant tyver, og noen merker som Rolls Royce bruker enorme mengder FoU på tyverisikringsteknologier.

Flere spørsmål

Hvilke andre merker har også hette ornamenter?

Mercedes er ikke den eneste med en langvarig tradisjon for å sette stilige ornamenter på panseret på en bil. Rolls Royce har gjort dette siden selve merkevaren ble født, og Rolls Royce kaller det «Ecstasys ånd». Ånden av ecstasy kan velges ut i solid gull, sølv, krystall eller hva kunden vil.

Spirit of Ecstasy er et synonym med Rolls Royce-merket, og RR kan ikke bare grøfte det så enkelt som Mercedes gjør. The Spirit of Ecstasy har vært på alle RR-modeller gjennom historien.

  Hvorfor Mercedes er dårlige biler

Merker som Bentley tilbyr også hettepynt som kan velges ut i krystall og forskjellige andre eksklusive materialer. Noen merker som Lincoln, Jaguar, Cadillac, Pontiac, Dodge, Buick eller Plymouth har tidligere inkludert hettepynt i noen av modellene sine, og noen få gjør det fortsatt den dag i dag.

Hvilken var den første Mercedesen som kvittet seg med hettepyntet?

Mercedes inkluderte hettepyntet fra begynnelsen, og bare på 90-tallet bestemte merkevaren seg for å velge en modell som kom uten hettepynt fra fabrikken. Helt siden da har Merces brukt hettepyntet mindre og mindre. Det forventes at i fremtiden vil bare S-klassen inkludere hettepyntet.

Den første forekomsten av grøfting av hettepyntet dateres tilbake til W212-generasjonen i 2009, som først introduserte designvalget star-in-grille som følger med nesten alle modeller i disse dager. I dag huser dette grillmerket også sensorene for automatisk cruisekontroll og til og med noen autonome kjøreteknologier.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter