Hvilken BMW er best for drifting?

De fleste BMW sedans og 2-dørs coupes er drevet med en bakhjulsdrift som er ganske egnet for drifting. Imidlertid er det en go-to BMW-modell som de fleste driftentusiaster elsker å starte med. BMW M3 E36 er den perfekte bilen for drifting, og på toppen av det er den også relativt billig.

BMW M3 E36 – den perfekte bilen for drifting

Når du snakker om drifting, med mindre du er profesjonell og konkurrerer, står kjøreglede og pålitelighet som dine viktigste prioriteringer. Mange erfarne driftere har delt at de begynte sin reise som racer eller drifter i BMW M3 E36. Det er en perfekt blanding av både pålitelighet og kraft.

BMW M3 E36 er tredje generasjon 3-serien BMW, som ble utgitt i 1990. M3-versjonen har en pumpet opp motor som kan passe til alle dine sportsbehov, men som er mest kjent for drifting. Hvis budsjettet ditt er mindre enn $ 10,000, kan du vurdere å glemme M3, og i stedet kjøpe en E36 328i med manuell girkasse. Hvis du sveiser diffen, vil den gjøre nesten like bra.

Men hvis du sikter mot best mulig inngangsnivå BMW for drifting, BMW M3 E36 er den perfekte bilen. Den har en 3.0 L bensin straight-six motor, produserer 243 hestekrefter og 225 lb-feet av dreiemoment, og koster rett under 10 grand å starte showet med. M3 E36 tar 5,5 sekunder å nå fra 0 til 62 miles i timen og er i stand til å nå en topphastighet på 255 miles per time.

M3 E36 oppsto i 1986 og ble snart en av de mest kjente drivmaskinene gjennom tidene. Andre generasjon M3 ble en realitet i 1992 med M50TU-motoren, som ble implementert i både E36 og E34.

  Er Tesla bedre enn BMW?

BMW M3 E36 Dimensjoner, fjæring og bremser

BMW M3 E36 veier ca 3175 lbs og har en lengde på 174 inches og bredde på 63 inches.

M3 er utstyrt med en frontfjæring av MacPherson Struts w Springs og Dampers Anti-Roll bar, og en bakre fjæring av Multi-Link Z-aksel w Springs. Når det gjelder bremsene på E36, er de ganske pålitelige med 12,4-tommers innerventilerte plater foran, to flytende rotorer, samt ABS. Bakbremsene er også 12,3-tommers innerventilerte plater og ABS.

BMW M3 E36 Motor kraft og rev rekkevidde

Så stivt som dette kjøretøyet ser ut på utsiden, er akkurat som, om ikke stivere, på innsiden. Den drives av BMW S50 og BMW S52 straight-six motorer. Med en maksimal rev rekkevidde på 7400 og et meget godt dreiemoment på 236 ved 3600 RPM, er denne BMW den perfekte passformen for en drift maskin. Ikke overraskende, for drift-entusiaster, BMW M3 E36 kommer i en 6-speed manuell overføring.

M3 var opprinnelig basert på en E-30 3-serie plattform, og i dag er det ikke lett å finne en solid plattform, stor kraft og manuell girkasse samtidig. Denne bilen gir alt for en nybegynner å begynne å drive.

BMW E36 er ganske billig når kjøpt brukt. Og bortsett fra det, har den en veldig pålitelig motor. Og hvis du ikke får M-versjonen, kan du alltid få en innløpsmanifold fra en 325 E36, du kan sette inn noen ekstra hestekrefter.

  Best brukt BMW 5-serien å kjøpe

De andre mulige motorvariasjonene, bortsett fra M, er 1,6 L – 1,9 L bensinmotorer og diesel turboladet 1,7 L og 2,5 L, noe som kan være vanskeligere å drive og anbefales ikke for nybegynnere.

E36 leveres i 5-trinns manuell, 6-trinns manuell, 4-trinns automatisk og 5-trinns automatgir. For drifting er det beste alternativet 5-trinns manuell girkasse.

BMW M3 E36 pålitelighet

Når du kjøper en av disse brukte, vær oppmerksom på kjørelengden på kjøretøyet. Mange brukere rapporterer ofte at vannpumper og hodepakninger blir sterkt skadet etter aggressiv bruk. Og mange E36-kjøretøy har sett aggressive sjåfører gjennom årene.

Husk at mange av disse kjøretøyene har blitt kjørt helt opp til 200k pluss miles, og det kan påvirke strømmen. Og tross alt, til tross for å lese mer enn 200 hestekrefter på motorspesifikasjonene, kan det faktisk være noe som 180 bhp til slutt. Motoren er kjent for å være ganske uforgjengelig, og enda mer, billig å reparere. Siden modellen over oversvømmer markedet, er det mange reservedeler å kjøpe fra.

Spørsmål om drifting med en BMW

Hva er andre egnede BMWs for drifting?

Nesten alle BMWs med bakhjulsdrift og nok dreiemoment og hestekrefter er egnet for drifting. I tillegg til E36 er de mer egnede modellene E30, E46, E90 og E92. Men generelt er E30- og E36-motorene mindre kompliserte enn andre og er veldig enkle å fikse. Ikke bare det, men de er også langt mer pålitelige enn nyere modeller.

  Hvilken er bedre, BMW sDrive eller xDrive?

Hvorfor brukes nyere BMW-modeller mindre til drift enn gamle?

Nye BMW-modeller er mindre pålitelige, koster mer og er vanskeligere å fikse. Bortsett fra det, varer de sjelden samme kjørelengde. Det er ingen vits i å få en komplisert motor som koster mer og leverer litt mer når du kan ha samme resultat for en vesentlig mindre sum penger.

Hvilken er den mest pålitelige BMW du kan drive med?

Hvis du kan finne en eldre bensin BMW med en V8 på 4.2 L eller 4.4 L, bør du vite at dette er noen av de mest pålitelige motorer noensinne produsert, og til ingen overraskelse, en motor så stor produserer også nok dreiemoment og hestekrefter for deg å kunne drive. BMW-ene fra 1996 til 2006 er også generelt de mest pålitelige modellene som produseres.

Kan du drive automatgir BMWs?

BMW-er med automatisk girkasse kan drives, men ikke like lett som BMWs med manuelle girkasser. Automatiske biler kan aldri gi samme ytelse i drifting som manuelle biler. Du kan drive en automatisk bil ved hjelp av håndbremsen eller den drivende nødbremsen. Begge disse anbefales ikke for nybegynnere. Kjør trygt.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter