Hvilken er bedre, BMW sDrive eller xDrive?

Forskjellen mellom en BMW xDrive og sDrive er at xDrive distribuerer strøm på alle fire hjulene i kjøretøyet samtidig eller i separat, mens sDrive betyr at BMW er en bakhjulsmodell. xDrive-versjonen gir mye bedre trekkraft i glatte kjøreforhold som regn, kulde og snø.

Mange kjører BMWs for sin bakhjulsdrevne kraft som lar deg ta kontroll over kjøretøyet og kjøre mer aggressivt. Hvis du ikke er en av disse menneskene eller har bestemt deg for å kjøpe en BMW SUV, kan du være interessert i å vite mer om s og xDrives.

Forskjellen mellom firehjulsdrift, firehjulsdrift og sDrive

En generell merknad bør gjøres at firehjulsdrift og firehjulsdrift ikke er de samme tingene. Firehjulsdrift driver alle fire hjulene samtidig, mens xDrive (firehjulsdrift) fordeler kraften der det trengs.

Firehjulsdrift (xDrive) gir bedre håndtering, trekkraft og sikkerhet på veien, sammenlignet med en sDrive BMW. xDrive bruker alle fire hjulene og balanserer inngangseffekten i henhold til forholdene på veien. Det kompenserer når ett hjul henger og legger mer kraft om nødvendig, eller mindre, avhengig av situasjonen.

På den annen side betyr sDrive at kjøretøyet drives av et standard tohjulsdriftsystem. Det kan være en bakhjulsdrift som du forventer av de fleste BMWs, eller en forhjulsdrift som BMW 1-serien og X1 subcompacts SUVer.

Strømfordeling

Vanligvis, i xDrive biler, BMW setter 60% av strømmen på bakhjulet og tildeler de resterende 40% på forhjulene. xDrive-systemet bruker intelligent teknologi og gjør underverker sammen med dynamisk stabilitetskontroll for å overvåke veiforholdene samtidig.

  Hvilken BMW har en V12-motor?

xDrive gir bedre kontroll

Når de nevnte sensorene oppdager en ujevn, glatt eller potensielt farlig overflate, eller et potensielt tap av trekkraft, oppfordrer systemene kraft mot hjulet som har mest trekkraft med veien, og forhindrer kjøretøyet i å gli. I vanskelig å håndtere situasjoner, mange sjåfører har rapportert BMW xDrive å være enestående i å hjelpe dem gjenvinne kontroll og håndtering.

I tillegg til den forbedrede sikkerheten er xDrive ikke et vanlig firehjulsdriftssystem. BMW tok ting neste nivå da de implementerte et intelligent system for å kontrollere hjulenes strøminngang.

BMW-ingeniører har grundig undersøkt og vet sikkert at kjøretøy har en tendens til å under eller oversteer under harde skarpe svinger. Av den grunn kompenserer hjulene, noe som resulterer i at xDrive er langt mer effektiv når det gjelder styring.

xDrive oppnår overlegen kjøredynamikk og gir fordelen av å ta skarpe svinger enkelt, uten å miste kontrollen over kjøretøyet når som helst, uavhengig av klima. Et godt eksempel på denne optimaliseringen er hvordan xDrive SUVer tillater jevnere sving ved å feilplassere kraften fra de innvendige hjulene mens du svinger, noe som gjør at kjøretøyet kan ligge på de ytre hjulene og være langt mer balansert.

Samme modell – forskjellige drivlinjer

Vi sammenlignet den samme BMW X1-modellen med to forskjellige drivlinjer. Den første er X1 sDrive, som koster $ 35,000 XNUMX, har 228 hestekrefter og bringer inn 258 lbs-ft dreiemoment. Den veier 3 542 pund. sDrive-modellen kan nå fra 0 til 62 miles per time på 6,6 sekunder.

  Hvilken er bedre - AMG eller M Power?

Til sammenligning har BMW X1 xDrive drivverket de samme 228 hestekreftene under panseret og det samme dreiemomentet på 258 lbs-ft, men det veier mer – 3,697 lbs. Uansett tyngre vekt når den fra 0 til 62 miles per time 0,3 sekunder raskere med en tid på 6,34 sekunder!

Firehjulsdriften gjør dette til en stor forskjell. Imidlertid har det selvfølgelig fortsatt noen ulemper. Den største er en litt økt kilometer per gallon. Når det gjelder disse forskjellene når det gjelder akselerasjon og hastighet, har de to kjøretøyene ingen andre forskjeller når det gjelder design, overføring, håndtering eller suspensjon. Endringen i miles per gallon og hastighet skyldes utelukkende all-hjulet-stasjonen forbedring.

BMW-modeller med xDrive og med sDrive

Modellene som er tilgjengelige med standard sDrive er BMW 7-serien, X1, X2, X3, X6 og Z4.

Alternativet xDrive eller firehjulsdrift starter med BMW 2-, 3-, 4-, 5-, 6- og 7-serien og fortsetter med X1-, X2-, X3-, X6- og X7-serien.

X4, X5, X7 og X8 er alle utstyrt med en standard xDrive, mens alle andre modeller som er nevnt har muligheten til å inkludere pakken som en betalt oppgradering. Naturligvis er xDrive-modellene og X4, X5, X7, X8, dyrere enn de lavere kompakte og subkompakte SUV-ene som faller i X1- og X2-kategoriene.

Vanlige spørsmål om XDrive

Fungerer xDrive alltid på en X BMW?

xDrive er et permanent AWD-system (firehjulsdrift). Avhengig av kjøreforholdene, kan det slutte å slå på ett hjul, og vri kraften mot andre hjul som har bedre trekkraft med veien i den nåværende situasjonen. Den fordeler vanligvis kraften i 60 prosent mot bakakselen og 40 prosent mot forakselen på kjøretøyet.

  Den beste BMW-modellen for pengene

Hva trenger du å gjøre for å drive med en xDrive BMW?

Hvis du vil drive med en xDrive-modell, må du installere noen OEM-miniprogrammer for å slå av xDrive og reversere den til å være et bakhjulsdrevet kjøretøy. Installasjonen av slik maskinvare koster vanligvis hvor som helst mellom $ 200 og $ 1000, avhengig av tjenesteleverandøren og geografisk plassering.

Selvfølgelig må du kjøre forsiktig og ta på deg fullt ansvar for handlingene dine i tilfelle en ulykke. Det er også en Android- og iPhone-app som heter xDelete som lar deg slutte å bytte fra xDrive til bakhjulsdrift øyeblikkelig. Den kan brukes til samme formål.

Er quattro bedre enn xDrive?

Denne debatten har pågått i årevis uten noen endelig konklusjon. Mange eksperter har uttalt at den beste firehjulsdriften verken er Audis Quattro eller BMWs xDrive. Det er Subaru Symmetrical All-wheel Drive, som har gjort Subaru synonymt med AWD gjennom årene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter