Er det verdt å kjøpe en brukt BMW 3-serie?

BMW er kjent over hele verden som merkevaren som gir ren kjøreglede. Dette ryktet gjelder enten det er et nytt kjøretøy eller en brukt BMW som er i god stand. Å kjøpe en brukt BMW 3-serie er verdt det hvis du vet hva du gjør og velger den rette.

Hvordan kjøpe en god brukt BMW

Å kjøpe et brukt kjøretøy, spesielt en BMW, kan være vanskelig for en ny sjåfør. Det er noen tips å huske på før du begynner på biljaktreisen.

Prøv å kjøpe fra en venn eller en person du kjenner. Hvis du ikke kan, kan du stille så mange spørsmål du vil om kjøretøyet, og ikke føle deg flau over det.

Vurder å ansette og forhåndsbetale en mekaniker for å ta en titt på bilen for deg og gi deg deres ærlige mening hvis det er en god verdi for pengene.

Se etter skade

Sørg alltid for å sjekke om følgende områder av bilen er funksjonelle eller ser skadet ut:

  • Motor og girkasse
  • Clutch og pedaler
  • Karosseri, sjekk undersiden av bilen
  • Hjul og dekk – hvis du ser tegn på aggressiv kjøring, vil det sannsynligvis være noen motorproblemer.
  • Interiøret i kjøretøyet – hvis en sjåfør ikke tar vare på interiøret, tar han sannsynligvis heller ikke vare på motoren.
  • Dokumenter av kjøretøyet

Se etter oljelekkasjer eller væsker overhodet, som indikerer motorskade. De fleste brukte BMWs har problemer med oljepakningen, sørg for å sjekke det også.

Ta den for en prøvekjøring

Noe av det viktigste du må gjøre før du kjøper, er å ta en prøvekjøring før du tar noen større beslutninger.

Fortell eieren at du ikke vil at han skal varme opp motoren før du besøker den. Du kan alltid sjekke om motoren er varm før du kommer inn. Hvis det er det, kan det være noe fiskete på gang. Vi vil ha en kald motor slik at vi kan se hvordan bilen starter på en vanlig dag.

  Hva er billigere å vedlikeholde, BMW eller Mercedes?

Hva er den beste BMW 3-serien å kjøpe brukt?

BMW 3-serien har alltid vært den bestselgende BMW-bilen av noen få grunner. Det er en blanding av klasse, luksus og kjøreglede. Det er også en av de mer pålitelige BMW-modellene, og den har en rimeligere pris enn 5 og 7-serien.

I løpet av årene har det vært både flotte og ikke så flotte BMW 3-serie modeller. Her er de beste å kjøpe brukt fra hvert av de siste tiårene.

Beste 1980-tallet BMW å kjøpe brukt

Hvis du er ute etter en gammeldags BMW, er det beste alternativet fra 1980-tallet BMW E30. Det er en klassiker som fortsatt er hyggelig å kjøre i dag hvis du finner en i god stand. 316s og 318s BMW E30 er ekstremt rimelig og nekter å slutte å jobbe.

Beste 1990-tallet Serie 3 BMWs

Hvis 80-tallet virker litt for langt tidligere, men du fortsatt vil ha en «vintage» BMW, kan du vurdere å få et 1990-tallets kjøretøy. BMW 3 E36 ble utgitt på 1990-tallet og var en av de mest elskede kjøretøyene gjennom tidene. Det tilbød både en diesel og en bensinmotor, og 325tds er et godt valg.

1990-tallet tilbød også den vakre E46 fra 1999, som kom med fantastiske motorvalg. Det vanligste valget her er BMW 320d, som også var en av de vanligste bilene du ville se på veien av en grunn – en stor verdi for pengene.

  Hvilken er bedre, BMW sDrive eller xDrive?

330d var enda bedre på mange måter, men litt mindre pålitelig enn 320d. Det leverte seriøs ytelse og over 65 miles per gallon, noe som er imponerende for enhver BMW.

Til tross for at BMW 320d er svært vanlig og en god avtale for pengene, bmw 330i og 320i er bedre valg for en brukt kjøretøy, som de har vært mer pålitelig i det lange løp.

Flott 2000-tallet BMW 3-serien for å kjøpe brukt

På 2000-tallet var du vitne til fremveksten av E90 som populariserte BMW 3-serien som en større versjon av seg selv. Vel, BMWs ble større, men ikke mye penere, designmessig. Dette var tiåret der BMW 3-serien ble like stor som den forrige BMW 5-serien. Fra 2000-tallet vil vi anbefale å kjøpe en BMW 330i E46, som er en fantastisk bil.

Beste brukt BMWs fra det siste tiåret

BMW E90: 2010

Etter 2000 har BMWs hatt en tendens til å ha mange elektroniske problemer. Det beste kjøretøyet i denne generasjonen for å få brukt er BMW E90 325i fra 2010 og sørg for å få en automatisk. Den manuelle girkassen har en tendens til å ha noen problemer, eller i det minste har sjåfører rapportert det.

2012-2018 BMW F30 – Den mest pålitelige brukt BMW

Hvis du ikke ønsker å spare penger på eldre modeller, den beste BMW du kan kjøpe brukt er utvilsomt en av de mest pålitelige – BMW F30. De fleste brukte BMWs har ofte problemer med timingbeltet, men denne gjør det ikke. Det er en flott kombinasjon av pålitelighet og kjøreglede og er også ganske behagelig og stor for en 3-serie.

  Vil Mercedes hjul passe en BMW?

Flere ting å vite om å kjøpe en brukt BMW

På hvilken kjørelengde begynner BMW 3-serien å oppleve vanskeligheter og bryte ned?

Generelt har de fleste tyske biler stigmaet rundt seg at så snart de går ut av garantien, bryter de sammen. Dette er langt fra sant for de fleste modeller og BMW Series 3 har en tendens til å være svært pålitelig. Det første store problemet du vil oppleve med et slikt kjøretøy vil vanligvis være etter at du har kjørt mer enn omtrent 100,000 – 120,000 miles med kjøretøyet.

Hva er de mest pålitelige BMW-modellene etter år 2000?

Noen av de mest pålitelige BMW-modellene fra etter år 2000 som kan være gode å vurdere å kjøpe brukt inkluderer:

  • BMW 3-serien fra 2006-2011
  • BMW 7-serien fra 2002 til 2008
  • BMW 5-serien E60 og E61 fra 2004-2010
  • BMW X3 fra 2006-2010

Hvorfor brukes BMW Series 3 så billig?

Hovedårsaken til at BMW Series 3 avskriver så mye når det selges brukt, er det faktum at markedet er overmettet med dem. Grunnleggende økonomiske lover som tilbud og etterspørsel dikterer prisen på brukte markeder. Folk har en tendens til å kjøpe flere nye BMWs og nyere brukte siden de er bekymret for tidligere eiere som kjører uansvarlig og skader kjøretøyet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter