Hvilken liten bil er best for kuperte områder?

Hvis du bor i dårlig asfalterte kuperte områder, er du bedreålete etter en SUV på grunn av økt bakkeklaring og synlighet. Hvis  veiene er asfaltert tilstrekkelig, bør du vurdere en firehjulsdrevet bil for å sikre at du er mobil om vinteren.

Som sådan er små biler faktisk et godt alternativ på grunn av en lavere fortauskantvekt som er viktig når det gjelder drivstoffeffektivitet og drivbarhet. Små biler er mer manøvrerbare og lettere å parkere, som alle er gunstige hvis du kjører på en betydelig gradient.

En Subaru Impreza er en kompakt sedan opprinnelig utviklet for verden rallying. Dette betyr at Impreza er hjemme i mountaious områder. Hvis du vil ha en rimelig kompakt SUV med AWD, bør du sjekke ut Jeep Compass eller Honda CR-V.

Hvis du ønsker en luksuriøs hatchback, er Audi A3 Quattro et godt valg. Hvis du vil ha en kompakt sedan, er Lexus IS250 verdt å vurdere. Jegf du ønsker overlegen praktisk og en relativt kompakt eiendom bil, Audi A4 Allroad er perfekt for kuperte områder.

Subaru Impreza

Subaru Impreza er noe av en legende takket være en langvarig arv av rimelige all-hjulet-stasjonen kompakt sedans. Som sådan er Subaru Impreza en av de rimeligste firehjulsdrevne sedanene som for tiden er tilgjengelige for salg i USA.

Prisene starter på mindre enn $ 20k og videresalgsverdien er også ganske sterk, Videre er påliteligheten også langt foran sammenlignet med resten av konkurransen. Foruten dette tilbyr Subaru også et moderne utseende eksteriør og interiør med alle nødvendige 21st-århundre funksjonerog fasiliteter.

  Hvilke små biler har parkassistanse?

Jeep kompass

Jeep Compass er en av de mest verdiorienterte AWD kompakte SUV-ene der ute. Detbeste med Jeep Compass er terrengevnen som noen ganger er nødvendig  for  kuperte områder, spesielt hvis veibanen er dårlig. En annen flott ting med Jeep Compass er at MSRP-prisen starter fra $ 23k for en AWD-modell.

Compass tilbyr moderne design både innvendig og ute og mange teknologiløsninger for økt komfort og generell drivbarhet. Mens noen kanskje anser kompasset for å være litt kjedelig og »billig», er det absolutt et flott alternativ i denne prisklassen.

Audi A3 Quattro

Hvis du vil ha noe litt mer luksuriøst, men fortsatt i stand om    vinteren, er Audi A3 Quattro et godt valg. En AWD Audi A3 starter på rundt $ 33k, og som sådan tilbyr den ganske mye utstyr, men hvis en slik pris er langt høy,kan du også vurdere en brukt A3 Quattro.

A3 er tilgjengelig i hatchback- eller sedanform, og nivåene av luksusutstyr tilgjengelig er fantastiske for en slik priskategori. Quattro AWD-systemet er et av de mest legendariske AWD-systemene på markedet takket være den ikoniske Audi Quattro-rallybilen.

Lexus IS250

For litt under $ 40k, kan du få en AWD Lexus IS250. IS250 er en flott bil fordi den tilbyr luksus, praktisk og pålitelighet til en ganske konkurransedyktig pris. Du kan også velge Lexus IS350 for ytterligere to tusen eller så hvis du vil ha en kraftigere motor.

  Er det bedre å kjøpe eller lease en bil når den pensjoneres?

IS250/IS350 er en av de mest pålitelige kompakt sedans penger kan kjøpe. Praktisk-klok, IS tilbyr rikelig interiør og last plass easily i stand til å passe 4 voksne. Alle IS-modeller kommer også med mange luksus- og komfortfunksjoner, og en dynamisk seks-trinns automatisk girkasse.

Audi A4 Allroad

Jegf du ønsker en bil med mye    plass, AWD, luksus,  og sportiness, Audi A4 Allroad Quattro er en av de beste alle-rundt biler pengerkan kjøpe. A4 Allroad-varianten tilbyr en høyere bakkeklaring, biffet-opp suspensjon, AWD, og nok kraft og grunt uansett terreng.

Foruten drivabiliteten er A4 Allroad også en luksuriøs kompakt eiendom som er i stand til å transportere opptil 5 voksne passasjerer uten problemer. A4 Allroad er utstyrt med en 6-sylindret motor, og tilbyr en perfekt balanse mellom drivstoffeffektivitet og kraft. A4 koster rundt $ 40 000, men forvent å betale noen få tusen mer for All-road-varianten.

Delen Vanlige spørsmål

Er sedans et godt alternativ for kuperte områder?

Ikke nødvendigvis fordi sedans vanligvis er lavere til bakken, og de kommer ikke alltid med et AWD-system. Hvis  sedan er noe som en AWD Subaru Impreza eller en Audi A4 Quattro, bør du ikke bekymre deg for fjellkjøring.

En AWD er en nødvendighet, spesielt om  vinteren mens det er mye fuktighet, olje, snø  og is på veien. Sørg alltid for å utstyre bilen din med et anstendig sett med vinterdekk, for selv det beste AWD-systemet der ute er bare så bra som dekkene er.

  Har bilen min et tidsbelte eller kjetting?

Hvordan skal jeg kjøre mens jeg går oppoverbakke eller nedoverbakke?

Stadig kjøring oppoverbakke bør gjøres på en bestemt måte. Først av alt, hold bilen i lavere utstyr for å sikre at du har nok strøm. Hvis du oppover mens du går oppoverbakke mens du ikke har nok strøm, vil bilen din sannsynligvis stoppe. Hvis du kjører en automatisk,  selvfølgelig, dette er ikke noe du bør bekymre deg for.

Mens du gårnedoverbakke ,  derimot, bør du også holde bilen i et lavere gir, slik at du kan øke mengden motorbremsing i et forsøk på å holde bremsene kjølige. Hvis du for eksempel setter bilen i nøytral og bare bruker bremsene, vil du sannsynligvis lage bremsene ganske raskt.

Hvilket overføringsalternativ er best for fjellkjøring?

Som nevnt tidligere er en automatisk girkasse et bedre alternativ når det gjelder fjellkjøring. Hvis du eier en håndbok, kan du legge økte mengder belastning på girkassen din hvis du ikke kjører riktig.

Den beste drivlinjekombinasjonen for kjøring i kuperte områder er et AWD-system, mye dreiemoment, en automatisk girkasseog  et anstendig sett med dekk, og spesielt i vintermånedene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter