Hvilke små biler har parkassistanse?

Park assist er et begrep  som  vanligvis refererer til en bestemt type førerassistansesystem. Disse systemene er utviklet for personer som mangler tilstrekkelig tillit og / eller erfaring når det gjelder parkering, parallell parkering spesielt.

Gjennom mange år var disse systemene bare reservert for luksusbiler, men i løpet av det siste tiåret har disse systemene lurt ned på rimeligere kompakte biler, inkludert hatchbacks, småsedans  og små SUVer.

Noen hatchbacks som Ford Fiesta, Ford Focus, VW Polo,  Audi A3, VW Golf, Nissan Leaf alle er utstyrt med disse funksjonene,  og hvis du har problemer med å parkere et så lite kjøretøy then du absolutt bør sjekkede aktuelle boksene når du velger valgfritt utstyr.

Hvis du er mer en kompakt sedan type fyr, vil du bli hyggelig overrasket over at nesten alle konkurransedyktige kompakt sedans tilbyr park assist. De most populære kompakt sedans som har park assist er Tesla Model 3, Audi A4, BMW 3-serien, Mercedes Benz C-klasse, Toyota Prius, Jaguar XE, og mange andre.

Hvis du vil ha en mindre SUV som tilbyr parkhjelp, vw t-cross, jeep kompass,  peugeot 2008, Ford Puma, eller Toyota RAV er billigere alternativer, og Audi Q5 / Q3, BMW X1 / X3, Mercedes GLA / GLC, Volvo XC40 eller Range Rover Velar er de mest populære luksus alternativene.

Beste små hatchbacks med park assist

Små hatchbacks er ikke hva de pleide å gjøre. I dag kan du velge ut en hatchback med nesten samme sett med alternativer som bare var tilgjengelige for flaggskipmodeller for noen år siden. Hvis du først og fremst kjører rundt i byen og du ikke trenger mye ekstra plass til last eller bakpassasjerer, er en hatchback sannsynligvis det beste alternativet.

  Hva er den beste SUV for en familie på 6?

Og det er ikke mange alternativer der ute som presenterer en så god verdi som Ford Fiesta. Fiesta kan utstyres med parkassistansefunksjoner og kombinert med parkeringssensorer og god sikt, er det en lek å parkere Fiesta. Den samme historien går for Focus selv om Focus er litt større og litt dyrere.

Men hvis du verdsetter europeiske merker og ikke vil betale en formue, har VW deg dekket med den splitter nye VW Polo eller VW Golf. Disse to er verdimesterne når det gjelder europeiske biler, og takket være en nylig fullstendig overhaling kan begge disse fås med avanserte parkassistansefunksjoner.

Hvis du vil bruke minst mulig penger og fortsatt nyte sofistikerte parkhjelpsteknologier, bør du velge Nissan Leaf da Leaf tilbyr Nissans toppmoderne ProPilot Park som praktisk talt parkerer bilen helt. Luksus alternativet i dette segmentet er den splitter nye Audi A3 som A3 tilbyr alle nødvendige teknologier du trenger.

Små sedans med park assist

Etter hvert som tiden går, blir bilene litt større fra utsiden med hver nyere generasjon, og mye større fra innsiden takket være avansert romstyring. Dette betyr at med den nye BMW 3-serien får du sammenlignbar plass til en BMW 5-serien fra 10 år siden, så det er fornuftig å vurdere en mindre sedan som ditt neste kjøp.

Sannsynligvis den mest romalder på tomten, Tesla Model 3 er en fantastisk bil. Takket være sin Smart Summon-funksjon kan Model 3 ikke bare parkere seg selv, men den kan også nærme seg og forlate parkeringsplassen autonomt og er den beste  EV  selvparkeringsbilen i hele det kompakte sedanmarkedet.

Sannsynligvis den beste forbrenningsmotoren liten sedan er den splitter nye Mercedes Benz C-klasse som den nye C-klasse nesten virker som en krympet versjon av den mektige Mercedes S-klasse. C-klasse er utstyrt med Active Parking Assist-teknologien som tilbyr avanserte selvparkeringsmuligheter med bare et trykk på en knapp.

  Beste to-seters kabrioleter

Hvis du vil ha det rimelige alternativet,  gå for Toyota Prius som denne utrolig dyktige og sofistikerte maskinen er også utstyrt med aktiv park assistanse programmer. Det er ingen sammenheng mellom dårlig kjøring og å eie en Prius, så det er kanskje ingen grunn til å velge slik assistanse som bare racerførere kjører Priuses.

Beste små SUV-er med parkassistanse

Vi lever i en tid der SUV-er dominerer de nye bilsalgsregnearkene, og de aller  fleste bilmerker der ute pumper enorme summer på å utvikle og produsere neste generasjons SUV. Men det er mange fantastiske alternativer akkurat nå, da det er mange    sofistikerte og veldig bra-utstyrte små SUV-er til salgs i dag.

Og det beste smellet for pengene-prisen går til VW T-Cross, da denne subcompact SUV / Crossover tilbyr moderne teknologi, en hevet kjøreposisjonog  et noe premiummerke til en relativt rimelig pris. Videre kommer T-Cross med mange sikkerhetssett  som standard og har fått en oppdatering bare nylig.

Et av de mest verdiorienterte merkene på planeten – Toyota, tilbyr RAV4 som en perfekt kompakt SUV, og salget av RAV4 gjentar absolutt det faktum at RAV4 er noe av en konge i akkurat dette segmentet, og det tilbyr også assistansesystemer foran og bak parken.

Når det gjelder  luksusalternativet, virker BMW X1 som stor verdi med tanke på hva du får. X1 ser større ut, føles størreog  kjører større enn de fleste av konkurrentene, og den kan også fås med avansert parkeringsassistanse.

Delen Vanlige spørsmål

Er Park Assist verdt det?

Det avhenger av dine nivåer av kompetanse og selvtillit. Hvis du virkelig suger på parkering, så ja, det er verdt det. Hvis du har anstendige parkeringsferdigheter og du ikke har noe imot parallell parkering fra tid til annen, så ja, det er verdt det, da det kan spare deg for mye tid og krefter.

  Ti biler du ikke bør kjøpe nytt (kjøp dem brukt i stedet)

Hvor pålitelige er parkassistansesystemer?

Park assistanse system s er ganske pålitelig som de kan redusere sjansene for hjul fortauskanting  med opptil  81% (AAA UK), og de reduserer også tiden det tar å parkere en bil riktig. Videre er disse systemene i stand til å gjøre hele prosessen mye mer effektiv.

Men de er ikke perfekte og forventer ikke at dette systemet helt skal ta over, da det noen ganger kan feiltolke et hinder og beseire formålet.

Kommer biler med parkassistanse som standard?

De fleste biler i dag kommer ikke med parkhjelp som standard, spesielt de lavere klasse modellene fra bunnnivåprodusenter. Sørg for å sjekke standard utstyrsliste før du kjøper den  aktuelle bilen, da de fleste av disse, spesielt de mer avanserte systemene ikke er inkludert som standard.

Noen høyere-sluttmerker og modeller kommer med avansert parkeringshjelp som standard, men de er en klar minoritet. Hvis du vil legge til park assist, ser du på en $ 500 – $ 4k regning avhengig av forskjellige pakker som følger med park assist.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter