Hvilket år bør en Porsche Cayenne unngås?

Porsche Cayenne

Porsche Cayenne er flaggskipet Porsche luksus SUV tilgjengelig i tre forskjellige generasjoner starter nesten 20 år siden nå. 1. generasjon av Cayenne er nå en relativt gammel bil, noe som betyr at det krever en grundigere inspeksjon hvis du er interessert i å kjøpe en.

Dette er ikke å si at den andre generasjonen av Cayenne er uten feil fordi det også kommer med noen få nevneverdige problemer. Totalt sett er den senere 3rd generasjon Cayenne-modellene de beste å få, både fra en teknologi og pålitelighetsaspektet.

De verste modellårene til Porsche Cayenne er utvilsomt 2004 og 2011-modellen, da disse to er gåter med ganske mange dyre og stressende problemer. Imidlertid, hvis du tar godt vare på Cayenne og du ikke går for et dumt eksempel på høy kjørelengde, bør du kunne glede deg over selv 2004- og 2011-modellene.

De beste Cayenne modellårene er de senere modellene fra hver modellgenerasjon. Dette betyr at de beste 1st gen Cayenne-modellene er 2009 og senere modeller, de beste2.gen Cayenne-modellene er 2017-modellene og de beste tredjegenerasjons Cayenne-modellene er de nåværende, 2021/2022-modellene.

Cayenne-modeller fra 2004 – En av de mest problematiske Porsche-modellene noensinne

I dag er Porsche kjent for å lage pålitelige og langvarige modeller,  og det virker som om alle verdens ledende reliab-ility-diagrammer og undersøkelser har en tendens til å være enige i det.  Dette var ikke alltid tilfelle da Porsches tidlig på 2000-tallet er kjent for å være mer problematiske, både på grunn av alderdom og fordi Porsche slet på den tiden.

Dette var også tiden da Porsche kom ut med 1.  Det er ikke å si at disse tidlige Porsche Cayenne-modellene er veldig dårlige, det er mest fordi de er dyre å reparere. De vanligste problemene med Cayenne-modeller fra 2004 er ned til kjølevæskeproblemer, drivlinjeproblemer og elektriske problemer.

  Er Porsche Cayenne det samme som VW Touareg?

Problemet her er at de ofte koster oppover noen få tusen dollar å fikse, noe som ikke er noe du vil ha fra en bil som koster noen tusen dollar i utgangspunktet. Dette betyr at det er ganske stor sjanse for at en 1st gen Cayenne blir en forsikringsavskrivning, selv for noen relativt små problemer.

Som sådan er detbest å bare unngå disse, da dette ikke er noe du vil takle. En billig Porsche er en illusjon, da det ikke er noe som heter en billig Porsche, kanskje i et videospill.

Porsche Cayenne 2011 – En enda mer problematisk Porsche Cayenne-modell

Den andre generasjonen av Porsche Cayenne ble introdusert i 2011, og den introduserte ganske mange nevnelige oppgraderinger som inkluderer et bedre utseende interiør og utvendig design, bedre og mer effektive motorer, og en generell oppgradering innen raffinement, teknologi og luksus.

Men med så mange oppgraderinger kom mange potensielle problemer, spesielt med de aller første2.generasjons modellene, 2011-modellene.  Den 2011 Cayenne er sannsynligvis den mest tvilsomme Cayenne du kan kjøpe fordi det ofte er plaget av terminal motor problemer som Porsche synes å ignorere for det meste.

Det var tilfeller der folk klaget over at selv eksempler på lav kjørelengde ender opp med døde motorer, for tidlig dekk- og bremseslitasje, cooling problemer.  Den nevnte motorsvikten er det største mulige problemet av alle Porsche Cayenne-generasjoner der ute, så sørg for å unngå 2011-modellene.

  Hvorfor er brukte Porscher så billige

Det betyr ikke at alle 1m og 2andre generasjon Cayenne modeller er dårlige fordi de ikke er.  Mange første-, andre- og tredjegenerasjons Cayenne-modeller er overlegne, og vi skal liste dem opp i neste avsnitt.

Beste Porsche Cayenne generasjoner du bør vurdere

Ikke alle Porsche Cayenne-modeller er likestilt som de senere modellene av alle tre generasjonene ser ut til å være de minst problematiske ut av gjengen.  De beste 1st gen Cayenne modellene er post-facelift ones, mer spesifikt 2009 og 2010 modeller fordi de er de mest sortert ut fra fabrikken.

Det er mer eller mindre den samme historien med andre generasjon av Porsche Cayenne som post-facelift 2017-modellene er de beste å kjøpe. Disse Porsche Cayenne-modellene fra 2017 er uten tvil det søte stedet akkurat nå, da de ikke er så dyre som tredje generasjons modeller, men de er moderne og ønskelige.

De beste Porsche Cayenne-modellene generelt er de aller nyeste, modellårene 2021 og 2022 fordi de er de nyeste, mest avanserte og mest spennende, spesielt de splitter nye Turbo GT- og hybridmodellene.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Porsche Cayenne?

Svaret på dette spørsmålet er svært subjektivt, da de fleste som har en tendens til å kjøpe Cayenne, trekkes til det av noen få forskjellige grunner. Den første er fordi det er en Porsche SUV som ser og føles fin, minst 2nd og 3rd generasjoner gjør.

Den andre grunnen er at de er ønskelige biler som ser bra ut, presterer bra, er luksuriøse og er fylt med materialer av høy kvalitet og velkonstruerte motorer. Alt i alt, hvis du vil ha en Cayenne, bør du kjøpe den, men bare hvis du er fullt klar over hva som trengs for å vedlikeholde og eie en slik bil.

  Er en Porsche Boxster bra for daglig kjøring?

Er Porsche Cayenne den beste Porsche luksusbilen?

Tittelen på den beste Porsche luksusbilen er omstridt tungt mellom Panamera sedan og Cayenne. Noen anser Panamera for å være den beste, mest fantastiske  og mest kjevefallende Porsche luksusbilen, mens andre anser den oppblåst utseende og ganske upraktisk.

Den Cayenne er en mer rimelig beslutning som det tilbyr alle SUV fordeler samtidig å være dynamisk, luksuriøs, og mye mer ønskelig. Som sådan er det trygt å si at Cayenne faktisk er den stiftede Porsche luksusbilen.

Er Porsche Macan bedre enn Porsche Cayenne?

Porsche Macan er inngangsnivået Porsche SUV som er både mindre og mindre kraftig enn Cayenne. Cayenne er også en mer ønskelig og bedre utseende SUV fordi det er dyrere og tilbys med flere motorer.

Macan er virkelig en fin bil, men Cayenne er mye bedre. Imidlertid vil neste generasjon av Macan snart bli utgitt, og det kommer sannsynligvis til å introdusere neste generasjon Porsche-design, så følg med på den nye Macan, da dette til og med kan endres med neste generasjon Macan.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter