Hvorfor er Porsches så dyre

Den tyske bilindustrien ble alltid hyllet som den aller beste av hele bilindustrien, og Porsche er kanskje bare den beste av de beste. Dette er fordi Porsche kontinuerlig har tilbudtde  mest dyktige sportsbilene på planeten.

Videre utvidet Porsche for noen år siden serien til å omfatte noen flere »normale» modeller som Cayenne,Macan  eller Panamera. Uansett modell eller produksjonsår,er de fleste Porsches bygget eksepsjonelt, og de tilbyr også en rekke imponerende teknologi- og ingeniørløsninger.

Porches  oppdrag om å levere fantastisk ytelse er absolutt åpenbart i det øyeblikket du ser prislappen. Men det er også verdt å nevne at nesten alle Porsche-modeller i begrenset opplag vanligvis lider av den mildeste avskrivningen sammenlignet med rivalene.

Porsche 911

Porsche 911 er en 2-seters 2-seters Porsche kult status  sportsbil. Den første 911 ble utgitt i 1964, og than 911 lineage er allment ansett som den beste sportsbil av alle tid. I de tidlige dager var 911 seirende  på  mange løpsarrangementer, inkludert 24 timer med Daytona og Le Mans  og  Targa Florio.

Den nyeste 992-generasjonen 911 utgitt i 2020 er helt annerledes sammenlignet med de eldre modellene, men den essensielle 911-formelen har alltid vært den samme. En flat-6bakmontertmotor, særegen design, og den imponerende arven hver Porsche 911-modell    tilbyrs, uansettalder.

911 modeller fra 1963-1998 bruker en luftkjølt motor som senere ble byttet mot en vannkjølt motor. Noen purister har uttrykt sine reservasjoner på den tiden, men Porsche klarte fortsatt å tilfredsstille nesten alle med den vannkjølte motoren.

Eldre luftkjølte Porsche 911s er utrolig samle jeg bleidisse dager, og prisene pånoen modeller er 5 ganger høyerean hva de var på den tiden deble utgitt. Høydepunktene  i den moderne Porsche 911-serien  er  GT-seriens  modeller,  inkludert GT3, GT3 RS, GT2, GT2 RS  og GT4, og den kommende GT4 RS.

  Skal jeg kjøpe en Porsche Cayman?

Porsche 911 GT-serien

Porsche 911 GT-serien innkapsler perfekt hva Porsche gjør best, en lett naturally enspirated flat 6-motor  som går forbi 8500 RPM. Den nylig utgitte 992 GT3 koster rundt $ 161k for en base-spesifikasjoner og et anstendig alternativ eksempel er nær$ 200k.

Dette er mye penger for en bil,  og  noen  tror å betale så $ for en bane-orientert sportsbil er ridiculous, men biler som disse  er  ganske pris-pålitelig i det lange løp. Dessuten holder nesten alle GT3-modeller verdien utrolig, og de handler til og med over  detaljhandel i noen år i produksjon.

Hvis du er planning å kjøpe en ny GT3, kjøre den i et år eller two, uten for mnoen  miles, vil du sannsynligvis ha den billigste bil eierskap av livet ditt. Dette ercabruk etterspørselen etter GT3 er alltid høyere enn tilbudet, og deteri utgangspunktet derfor disse bilene er så verdifulle påbruktmarkedet.

Problemet med dette er å sikre en tildeling for den nye GT3, da de fleste av disse byggeplassene er lett tilgjengelige for langvarige Porsche-kunder, og bare noen få nykommere er i stand til å sikre seg en byggeplass uten å sette ned et  innskudd  noen  år  i forveien.

Porsche ikke-sportsbil modeller

Porsche lager også Panamera, Cayenne  og Macan. Disse tre modellene er dine mer vanlige forbruker luksusbiler som er nært matchet med noen andre tyske premiummodeller. Disse modellene tilbyr også god byggekvalitet og fantastiske materialer, men de lider av en mer alvorlig avskrivningshit.

  Hva er den billigste Porsche?

Porsche Panamera-butikkene på startnivå for 87 000 dollar, Porsche Panamera Turbo S e-hybrid Executive Sport Turismo koster nesten 200 000 dollar fra fabrikken. Disse modellene avskriver vanligvis så mye som 65% i de første 5 årene av eierskapet, og fra et økonomisk synspunkt er disse modellene langt too dyrt.

Porsche Cayenne starter på $ 67k for oppføringen-nivå Cayenne, og Cayenne Turbo S e-hybrid Coupe-butikker for $ 166k. Porsche Cayenne-modeller opplever vanligvis en 58% avskrivningshit etter 5 år. Dette betyr at disse modellene er akkurat som Panamera, en dårlig økonomisk beslutning.

Porsche Macaner en  oppføring-nivå Porsche SUV som starter på $52k for  basen  Macan, og den høye-performance Macan Turbo-detaljhandelen for $ 84k. Macan-modeller opplever også en stiv avskrivning på rundt 54% av den opprinnelige bilensverdi i de første5 årene av eierskapet.

Delen Vanlige spørsmål

Er Porsche 911 GT-modeller verdt prisen?

Kort sagt, ja de er, men bare hvis du er ute etter en streng ytelse sportsbil som disse bilene er ikke det beste alternativet for daglige sjåføroppgaver. Det beste med Porsche GT-produkter er mangelen på alvorlig avskrivning eller avskrivning i det hele tatt for noen spesielle modeller.

Porsche GT-produkter er noen av de beste sportsbillinjene i bilindustrien som helhet, så det er  knapt noen innvendinger når det gjelder å kjøpe en GT3. Det er verdt å nevne at den kommende GT3RS er en rammet sporbil, selv om bilen er helt vei lovlig,  mangler den mange daglige fasiliteter og funksjoner.

  Hva er det beste året Porsche Boxster å kjøpe?

Hvorfor er Porsche Taycan så dyr?

Porsche Taycan er den første serieproduksjonen Porsche EVi historien, oginngangsnivået Taycan koster $ 80k, topp-of-the-line Taycan Turbo S Cross Turismo koster $ 187k. Disse prisene er så høye fordi Porsche har brukt mye FoU-penger  på  Taycan, da det er den første Porsche EV i historien.

Taycan åpner også Porsche for EV-modeller, noe som betyr at prisingenav Taycan må gjenspeilemerkevarens posisjon og appell i hele bilmarkedet. Porsche vet dette, så de priser Taycan over  noen av de allerede etablerte  Porsche-modellene for merkevareverdi også.

Hva er den dyreste Porsche noensinne?

Porsche 917 RS 60 Werks racerbil har hentet en $ 5. 12  millioner prislapp for noen år siden på en auksjon, den like ikoniske Porsche 550 Spyder, solgt for $ 5. For 33  millioner for noen år siden. Men ingen av disse to kommer i nærheten av de dyreste Porsche-modellene som selges.

Den dyreste Porsche-modellen gjennom tidene er den legendariske 917K Le Mans-raceren. I 2017 på Pebble Beach i California har denne bilen blitt solgt for et øye-vanning $ 14 millioner. Runner-opp for den dyreste Porsche gjennomtidene er Porsche 956 som solgte for $ 10 millioner i 2014.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter