Hva er negativene ved å eie en Tesla?

Tesla er blant de mest populære bilmerkene på markedet. Takket være den slanke designen, den avanserte teknologien og det utmerkede utvalget. Tesla har imidlertid også flere negativer som interesserte kjøpere bør vite om før de gjør det endelige trekket. 

Noen av de vanligste manglene ved å eie en Tesla inkluderer byggekvalitetsproblemer, høye reparasjonskostnader, høy startpris, kjedelig interiør, mangel på servicesentre, batteriforringelser, lengre reparasjonstid og lav slepeevne. Så hvis du har tenkt å eie en Tesla, vær klar til å kjempe med disse tilbakeslagene. 

Her er negativene ved å eie en Tesla forklart i detalj: 

Bygge kvalitetsproblemer 

En av hovedutfordringene som Tesla-eiere står overfor er byggekvalitetsproblemer. Etterspørselen etter Tesla har økt raskt og tvunget selskapet til å øke produksjonen, noe som har resultert i lav kvalitet produksjon. Likevel, hvis bilen din har et byggeproblem, kan du alltid returnere den og få den løst. 

Den gode nyheten er at ikke alle Teslas har byggekvalitetsproblemer, da dette problemet er vanlig blant Tesla Model 3, Model Y og Model X. Tesla Model S har minst tilfeller av byggekvalitetsproblemer. Så ta deg god tid når du kjøper en Tesla for å lande en modell med noen få problemer eller en uten i det hele tatt. 

Noen av de vanlige byggekvalitetsproblemene er malingsjobb, panelhull, feiljusterte trims og rattles. 

Høye reparasjonskostnader 

Å være en luksusbil, reparere eller vedlikeholde en Tesla kommer ikke billig. Så hvis du bestemmer deg for å skaffe deg en, bør du være klar til å sette av noen gode midler til å reparere bilen når den bryter sammen. Tvert imot er Tesla litt billigere å vedlikeholde enn andre luksusbiler, som Audi, Mercedes-Benz og BMW. 

  Vil en Tesla vare i 10 år?

Høy startpris 

Et annet negativt ved å eie en Tesla er den høye startkostnaden. Siden Tesla er en luksusbil, må du bryte banken for å eie den. Den billigste Tesla-modellen, som er Tesla Model 3 Standard Range Plus, koster rundt $ 38,000 XNUMX dollar. Elon Musk har imidlertid lovet å lage en bil som vil koste rundt $ 25,000 XNUMX. 

Kjedelig interiør

Hvis du har eid en Mercedes-Benz, Porsche, BMW eller til og med Audi, vil du innse at Tesla-interiøret mangler. Som luksusbil må Tesla gjøre en bedre jobb med å tilby et luksuriøst og komfortabelt interiør. For øyeblikket er det enkelt og enkelt, noe som er et bank på denne vakre EV. 

Mangel på servicesentre 

Hovedhodepine om å eie en Tesla venter i flere dager på at bilen din skal fikses. Siden Teslas servicesentre ikke er mange, og de ikke har forhandlere, kan det hende du må vente i flere dager før bilen er reparert. Dessuten må du gjøre en avtale først. 

Nedbrytninger av batteri 

Hvis du bor i kalde områder, er batteriforringelse et alvorlig problem, og det kan hende du må bytte batteri innen en kortere periode. Uansett vil Teslas batteri fortsatt miste minst 10% av rekkevidden innen få år etter eierskap. 

Lengre reparasjonstid

Bortsett fra å ha kostbare reparasjoner og noen få servicesentre, er tiden det tar å reparere Teslaen din sinnssyk. Dette er fordi Tesla er opptatt med å øke produksjonen, men det tilsvarer ikke antall nye servicesentre som åpnes. 

  Er det bedre å kjøpe eller lease en Tesla?

Lav slepeevne 

Selv om du kan taue med en Tesla, vil dette bety at du ofrer minst 50% av rekkevidden din, noe som er latterlig. Hvis Teslaen din for eksempel har en rekkevidde på 520 miles, vil du bare ha en rekkevidde på 260 miles. Derfor vil du ikke kunne taue tungt utstyr som bensinbiler gjør. 

Hva er det positive med å eie en Tesla? 

Til tross for flere tilbakeslag har Tesla også flere positive, som inkluderer lave eierkostnader, utmerket design eller stil, mangel på forhandlere, trygge biler, selvkjørende teknologi, lavt avskrivningsnivå og avansert infotainmentsystem. Alle disse fantastiske funksjonene gjør det morsomt å kjøre en Tesla. 

FAQ

Har Teslas mange problemer?

Nei, Tesla har ikke mange problemer som andre luksusbil merker og modeller. Dette er fordi Tesla har færre bevegelige deler enn de fleste luksusbiler; Dermed er det noen få ting å bekymre seg for. Tesla har imidlertid også sine egne vanlige problemer, for eksempel byggekvalitet.  

Er Tesla-eiere fornøyd med bilene sine? 

Ja, Tesla-eiere er fornøyde med bilene sine til tross for de negative utfordringene de står overfor på daglig basis. Takket være de svært avanserte funksjonene som Tesla tilbyr, eksepsjonell ytelse, sikkerhet og komfort. På toppen av det har Tesla det beste utvalget blant elbiler, noe som gjør det til det beste alternativet for folk som leter etter en pålitelig luksus-EV. 

Hvor lenge varer Tesla-biler? 

Teslas kan vare over 20 år hvis de vedlikeholdes riktig. Siden levetiden til elbiler avhenger av batteriets holdbarhet, vil de fleste Teslas vare mellom 300.000 og 500.000 miles. Likevel har det blitt ryktet at Tesla er i ferd med å designe et batteri som vil vare over en million miles. 

  Hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

Så hvis Tesla klarer å bygge et batteri som varer over en million miles, vil dette være en fantastisk milepæl. Men for øyeblikket, hvis Tesla-batteriet ditt forringes etter 300 000 miles, må du erstatte det med et nytt, noe som er ganske kostbart. Tvert imot kan bilens kropp slites ut raskere enn batteriet. 

Er Teslas dyre å fikse? 

Det kommer an på hva du fikser. Hvis du fikser enkle bildeler, vil du bruke noen få dollar. Men hvis du har å gjøre med et alvorlig problem, må du bruke mye. Dessuten er det vanskeligst å fikse bilen din på et Tesla-servicesenter, da du kanskje må vente i dager eller til og med uker. 

Konklusjon 

Hvis du har tenkt å skaffe deg en Tesla, er det viktig å vite positive og negative før du betaler for bilen. Noen av de viktigste tilbakeslagene du vil oppleve som Tesla-eier inkluderer høy startpris, høye vedlikeholdskostnader, lengre reparasjonstid, kjedelig interiør, batteriforringelser, byggekvalitet, mangel på servicesentre og lav slepeevne. 

Derfor, hvis du er klar til å kjempe med disse utfordringene, kan du gå videre og få Tesla-modellen etter eget valg. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter