Krever Teslas mye vedlikehold?

Som alle andre biler må Tesla også opprettholdes for å fortsette å prestere på et veldig høyt nivå. Hvis du ikke klarer å vedlikeholde Teslaen din, kan du ende opp med kostbare reparasjoner. Men trenger Teslas mye vedlikehold?

Nei, Tesla krever ikke mye vedlikehold. I motsetning til forbrenningsmotorbiler (ICE), kommer Teslas med færre bevegelige deler, noe som betyr at bare en håndfull ting kan gå galt. Teslas trenger ikke oljeskift, utskifting av drivstoffilter, utslippskontroller eller til og med tennpluggerstatning. Derfor er de lettere å vedlikeholde.

Som de fleste elbiler har Tesla mindre enn 20 bevegelige deler, mens ICE-biler har mer enn 2000 bevegelige deler. Dessuten bruker Tesla regenerativ bremsing som returnerer energi til batteriet, noe som reduserte slitasje på bremser. Som et resultat trenger du ikke å bekymre deg for å bytte bremsene etter en kort stund.

Hva inkluderer Tesla-vedlikeholdstjenesten?

Dessverre har ikke Tesla en spesifikk vedlikeholdstjeneste eller tidsplan. Likevel anbefaler Tesla sine kunder å gå til tjeneste når de når 20,500 miles eller årlig. Tjenesten har vanligvis inspeksjon av dekktilstand, overvåking av hjuljustering, utskifting av kabinluftfilter, erstatningsnøkkelbatterier og vindusviskere.

Alle delene ovenfor har anbefalt planlagt vedlikehold. For eksempel bør karbonluftfilteret i en Tesla Model 3 og Y byttes ut hvert annet år. På den annen side bør det samme karbonluftfilteret i Tesla Model S og X byttes ut hvert tredje år.

Hvis Teslaen din leveres med et HEPA-filter, anbefales det å bytte det ut hvert tredje år. Andre tjenester som bremsevæsketest bør gjøres hvert annet år, dekkrotasjon og hjuljustering bør gjøres hvert 6250 miles, og klimaanlegg bør gjøres hvert 3 til 6 år, avhengig av Tesla-modellen.

  Hva skjer når Teslaen din går i stykker?

Hvilken Tesla-modell har flest problemer?

Tesla Model 3 har flest problemer. Overraskende nok er det også den mest pålitelige Tesla-modellen. Ifølge Consumer Reports er Tesla Model 3 en av de mest pålitelige luksusbilene på markedet. Den rapporterer imidlertid flere problemer enn Tesla Model S og Model X.

Tesla Model 3 står overfor problemer som rust, panelhull, dårlig malingsfinish, berøringsskjermfeil og uklart ryggekamera. Imidlertid er de fleste av disse problemene ikke veldig alvorlige og kan korrigeres hos Tesla. Men når det gjelder generelt vedlikehold, er Tesla Model 3 det beste, da det også er billigere å vedlikeholde enn andre Tesla-modeller.

Hvilken Tesla-modell er den dyreste å vedlikeholde?

Det kommer ikke som noen overraskelse at den dyreste Tesla-modellen også er den dyreste å vedlikeholde. Tesla Model S er den dyreste Tesla å vedlikeholde. Dette er på grunn av de avanserte funksjonene og teknologien. I gjennomsnitt må du bruke omtrent $ 290 for å opprettholde Tesla årlig.

Til tross for at Teslas er noen av de billigste bilene å vedlikeholde, kan den kostnaden øke raskt hvis bilen din utvikler et alvorlig problem eller når den er involvert i en ulykke. En av de viktigste grunnene til at Teslas er ganske kostbare å vedlikeholde er på grunn av de høyteknologiske funksjonene den følger med.

FAQ

Får jeg Tesla-vedlikeholdsplanen hvis jeg kjøper en brukt Tesla?

Sørg for å fortelle selgeren av den brukte Tesla å overføre den ubrukte delen av hans eller hennes Tesla Vedlikehold Plan som en del av salget. Vær oppmerksom på at Tesla-vedlikeholdsplanen bare kan overføres til en ny eier når bileieroverføringen gjøres via Tesla.

  Hvilken Tesla er best for hundeeiere?

Er Teslas dyre å fikse?

Kostnaden ved å fikse en Tesla er langt billigere enn andre luksusbiler. Dette er fordi Tesla er en helelektrisk bil med færre ting å bekymre seg for. Likevel, etter hvert som bilen blir eldre, har Tesla en tendens til å bli dyrere ettersom noen store deler må byttes ut.

Deler som oksygensensorer vil koste deg over $ 400, hjullagre vil koste deg rundt $ 390, og bremsekalipere vil koste deg rundt $ 500. Det er viktig å vite at disse kostnadene varierer i henhold til Tesla-modellen du har.

Kan jeg når som helst kansellere Tesla-vedlikeholdsplanen min?

Ja, det kan du. Bare be om å kansellere vedlikeholdsplanen når som helst du føler for det, og du vil få refusjon for de resterende årlige serviceinspeksjonsintervallene. Se instruksjonene i vilkårene for vedlikeholdsplanen hvis du vil ha mer informasjon.

Prosedyren for å kansellere Tesla-vedlikeholdsplanen er enkel. Du kan gjøre det ved å kontakte ditt lokale Tesla-servicesenter eller kontakte Tesla med skjemaet for kansellering av vedlikeholdsplan. Før du sender inn skjemaet, må du kontrollere at det har en våt signatur og ikke et elektronisk signert skjema.

Hvorfor er ikke Teslas effektive i ekstremt kaldt og varmt vær?

Teslas er ikke effektive i kaldt eller varmt vær på grunn av temperaturene de opererer i. For at en Tesla skal fungere ordentlig, krever det optimal temperatur. Så når været er så kaldt ute, får det bilen til å bruke mye strøm til å varme opp batteriet og varme opp hytta.

  Mercedes EQC MOT Tesla

Tvert imot, hvis været ute er ekstremt varmt, vil bilen bruke litt strøm for å holde hytta kjølig også. Imidlertid er virkningen av kaldt vær på Tesla-batteriet større enn når været er varmt. For utmerket ytelse må du alltid sørge for at bilen fungerer ved riktig temperatur.

Må jeg ta bilen min til et Tesla-servicesenter?

Nei, det gjør du ikke. Men hvis du bestemmer deg for å ta teslaen din til en ikke-Tesla-butikk for reparasjon eller vedlikehold, kan du sette garantien din i fare hvis noe går dårlig. Dessuten er det veldig enkelt å planlegge en serviceavtale, da du kan gjøre det gjennom Tesla-appen. Men hvis den oppdaterer programvaren, trenger du ikke å besøke Tesla Service Center.

Konklusjon

Tesla krever ikke mye vedlikehold som drivstoffdrevne kjøretøy. Takket være de færre bevegelige delene den følger med. Likevel kan Teslas være dyrt å vedlikeholde når de utvikler et alvorlig problem eller bilen blir skadet. Tesla-deler er dyre, og det vil koste deg mye.

Totalt sett er det billig å opprettholde en Tesla, og du vil ikke møte mange problemer som med Mercedes, BMW eller Audi luksusbiler. Imidlertid, som alle biler, må du vedlikeholde bilen din riktig og få den vedlikeholdt i henhold til produsentens anbefaling. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter