Hvordan fungerer en BMW plug-in hybrid?

En BMW PHEV eller Plug-in hybrid er et kjøretøy utstyrt med en kombinasjon av en standard forbrenningsmotor som kjører, og en elektrisk motor som drives av litium-ion-batterier. De to systemene fungerer sammen for å optimalisere veiopplevelsen og øke drivstoffeffektiviteten og mpg.

Alt du trenger å vite om BMW plug-in hybrider

Uansett modell, type eller segment, målet med BMW kjøretøy er å gi sine eiere høyest mulig nivå av ren kjøreglede.

Fra og med 2021 er det åtte BMW plug-in hybrider som kan passe enhver smak og behov. BMW leverer et bredt spekter av PHEV (Plug-in hybridbiler), starter med BMW 3-serien, og går helt gjennom 5-serien og 7-serien.

Bilens elektrisitet lagres i et batteri for senere bruk. Dette batteriet kan lades av avstanden som dekkes under kjøring, og ved å stoppe på en ladestasjon eller hjemme med spesialutstyr.

BMW har også muligheten for en plug-in hybrid versjon av SUVer som X3, X5 eller X7. Alle modeller er like når det gjelder funksjonaliteten og dualiteten til motorer og batterier.

BMW PHEV Elektrisk rekkevidde

Alle BMW plug-in hybrider er utstyrt med en separat elektrisk motor og en standard forbrenningsmotor. Forbrenningsmotoren har vanligvis en bensin- eller dieseltank som er større enn 50 liter.

Den elektriske motoren gjør det mulig å dekke en avstand mellom 25 og 50 miles på elektrisitet alene. Selv om dette kanskje ikke er veldig imponerende, hvis du forblir i hastigheter på 50 miles i timen eller tregere, trenger du ikke noe drivstoff for å kjøre bilen.

  Er undervogn behandling verdt det på en BMW

Disse langsomme hastighetene er vanligvis den delen der du kaster bort mest drivstoff. Dette bidrar til å gjøre en elektrisk BMW hybrid veldig drivstoffeffektiv.

Helelektriske BMW-biler som i3 har en rekkevidde på 288 miles, og BMW har også annonsert BMW iX som er designet for å ha en elektrisk rekkevidde på 570 miles. Men foreløpig må vi holde oss til modellene som eksisterer, som BMW 330e eller 530e.

BMW Plug-in hybrid elektriske batterier

Batteriene til BMW elektriske hybridbiler kan ikke byttes ut. Det betyr at hvis du får et mindre batteri, kan du ikke oppgradere på et senere tidspunkt til et større. Garantien for alle BMW-batterier er opptil 100 000 miles eller en periode på åtte år. (Avhengig av hva som utløper eller er oppbrukt først).

Hvor lang tid tar en BMW hybrid å lade?

Batteriet tar vanligvis 3 til 5 timer å lade helt opp hvis du bruker en BP Pulse-veggboks. Du kan også lade den på under 40 minutter på en 50kW hurtigladestasjon (DC). Du finner en av disse på ulike bensinstasjoner og andre steder.

Vanligvis endrer kablene og teknologien som brukes til å lade bilen, i stor grad tiden du trenger å vente. For eksempel tar AC (vekselstrøm) mye lengre tid å lade enn DC (Direct-strøm), noe som er ganske mye raskere.

BMW plug-in hybrider lader også batteriene mens du kjører. Denne prosessen kalles elektrisk rekreasjon. Selvfølgelig forblir den mest effektive måten å lade bilen din hjemme eller på et ladepunkt. Med batterikontrollmodus kan du imidlertid omprogrammere motoren til å fungere som generator.

  Har BMWs blinklys?

Fordeler med å ha en BMW plug-in hybrid

Smart strømtildeling

Alle BMW plug-in hybrider er utstyrt med en Expectory hybrid modus som forventer kjøreforhold, trafikk og ruting. Basert på beregninger velger den den mest optimale strømkilden (elektrisk, drivstoff eller kombinert).

Selvfølgelig kan du også få full manuell kontroll med en eDrive-knapp, som ligger på den sentrale konsollen til kjøretøyet ditt.

BMW plug-in hybrider kan spare deg for penger

Hvis du kjører mye i bytrafikken, bmw hybrid kjøretøy vil til slutt føre til å kutte drivstoffkostnadene. Mens hybridbiler er mye dyrere enn en standard BMW av samme klasse, øker de også mpg kraftig. Noen stater og land krever til og med færre eieravgifter for bruk av grønne hybrid- eller elbiler.

Lave utslipp

Elbiler og plug-in hybridbiler har lavest mulig utslippsnivå.

Større rekkevidde

Dualiteten til en forbrenningsmotor med bensintank og en elektrisk motor med batterier betyr at bilen din kan dekke en større avstand uten å bli ladet eller fylt drivstoff enn den normalt ville gjort hvis den kjørte på drivstoff alene.

Vanlige spørsmål

Er plug-in hybrid BMW-biler tilgjengelige med M sports trims?

BMW tilbyr M sports trims for alle plug-in hybrider. M sports trim er en BMW oppgradering pakke oppkalt etter Motorsport avdelingen i selskapet. Dette må ikke forveksles med den helt forskjellige bilserien – BMW M-serien, som inkluderer M3, M5 og M8

  Lager Mercedes en selvladende hybrid?

Er rekkeviddeforlengere tilgjengelige for BMW plug-in hybrider?

Rekkeviddeforlengere er enheter som er bensindrevne generatorer som produserer elektrisitet. Så langt lar BMW deg bare kjøpe en rekkeviddeforlenger for i3-modellen på dette tidspunktet. Den brukes når ladingen av kjøretøyet ditt er i ferd med å bli lav og lar deg komme til nærmeste ladestasjon.

Fungerer BMW plug-in hybrider annerledes under forskjellige forhold?

Den viktigste eksterne faktoren for riktig funksjon av litium-ion-batteriet er temperatur. Hvis temperaturen er for kald, så mye som et mobiltelefonbatteri, har det en tendens til å levere begrenset ytelse. Dette vil bety at du i kaldere temperaturer kanskje ikke kan nå så langt du normalt ville gjort på strøm alene.

Hva annet kan påvirke rekkevidden til din plug-in hybrid BMW?

Det er mange faktorer som kan påvirke den elektriske rekkevidden til hybrid BMW. I tillegg til utetemperaturen kan kjørestilen din også påvirke rekkevidden til bilen din. Andre faktorer som også kan påvirke ytelsen til din plug-in hybrid BMWs rekkevidde inkluderer road topografi, den totale belastningen på bilen, og om du lader noe inne i bilen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter