Vil Mercedes hjul passe en BMW?

Har du flotte Mercedes-Benz hjul på en gammel Mercedes-Benz modell som ikke lenger er i bruk? Og lurer du på om disse Benz hjulene vil passe på din BMW?

Mercedes hjul vil passe en BMW hvis de har samme bolt mønster. Så før du antar at bare noen Mercedes hjul passer din BMW, bør du finne ut om de har samme bolt mønster. De fleste Mercedes-Benz-modeller har et boltmønster på 5X112, mens BMWs har et mønster på 5X120.

Hva er boltemønstre og hjulforskyvning?

Når kantens boltmønster er vurdert til å være 5X112, betyr dette at det er fem bolter med mellomrom mellom boltene fra midten til midten av 112. I tillegg til boltmønsteret, bør du også vurdere forskyvningen. Hjulets offset er hvor langt hjulene stikker ut. 

Hvis hjulene er langt unna, kan hjulene sitte veldig langt ute eller for langt inn. Du kan skaffe hjuladaptere for å endre boltemønstre, men det er viktig å merke seg at de bare vil romme hjulene omtrent en tomme eller mer utover.

Det er imidlertid også viktig å forstå at selv om boltmønsteret er annerledes, kan du fortsatt montere hjulet ved å bruke hjul avstandsstykker eller hjuladaptere. Hvis du har disse to verktøyene og forskyvningen fortsatt ikke er den samme eller lukkes, vil hjulene ikke passe.

Hva er forskjellen mellom et hjulavstandsstykke og en hjuladapter?

Hvis du vil montere et hjul i en annen størrelse på Mercedes-Benz eller BMW, må du bruke en hjulavstandsstykke eller hjuladapter hvis boltmønsteret ikke er det samme. Det eneste problemet er at mange forvirrer disse to verktøyene og ender opp med å bruke feil.

  Hvorfor har BMW-sjåfører et dårlig rykte?

Så hvis du vil passe Mercedes hjulene dine på en BMW og ikke vet om du skal få en hjulavstandsstykke eller en hjuladapter, har vi forenklet ting for deg. 

Avstandsstykke for hjul

En hjulavstandsstykke er et begrep som brukes til å angi en plate som skyver et hjul bort fra kjøretøyets nav, og senker forskyvningen. Kort sagt, en hjulavstandsstykke er designet for å forlenge avstanden fra hjulet og sylinderen med så mye som en fjerdedel.

I motsetning til å bruke en adapter, er denne metoden usikker for din Mercedes- eller BMW-bil. En hjulavstandsstykke er ikke egnet for montering av forskjellige størrelser eller typer hjul, men det er ideelt hvis du har tenkt å opprettholde hjulene og øke sporet.

Når du øker sporet på bilen din, vil du forbedre bilens utseende og generelle håndtering. Hjul avstandsstykker er også perfekte for kjøretøy med liten offset. Dette er fordi de vil gjøre opp for lite offset ved å skyve hjulet lenger ut.

Hvis du bestemmer deg for å bruke hjul avstandsstykker, vet at du trenger lengre pigger for en utmerket installasjon. Alternativt kan du også bruke lengre hjulbolter for å installere hjulavstandsstykker. Ta kontakt med mekanikeren din for ytterligere råd og riktig installasjon.

Hjuladapter

En hjuladapter er vanligvis en slags avstandsstykke, men det er vanligvis en endring i boltmønsteret som finner sted. Hjuladaptere er vanligvis en tomme større og er koblet til sylinderen ved hjelp av bolter.

I motsetning til hjulavstandsstykker som bidrar til å utvide sporet på bilen din, er hjuladaptere de beste når det gjelder å montere et hjul fra en annen bil eller av en annen størrelse. Dette er takket være hjuladapterens evne til å endre boltemønstre.

  Hvilken Mercedes er diesel?

Med en hjuladapter kan du endre boltemønsteret til din BMW og montere et hjul fra Mercedes-Benz. Hvis boltmønsteret ikke endres fra originalen, kan adapteren brukes til å skyve avstanden til hjulene ut med en tomme eller enda mer.

Når du bestemmer deg for å installere hjuladaptere, vil bilen din ha bedre aerodynamikk, sving og utseende.

FAQ

Har Mercedes-Benz og BMWs de samme boltemønstrene?

Nei, det gjør de ikke. Mercedes-Benz kommer vanligvis med et boltmønster på 5X112, mens BMWs har et boltmønster på 5X120. Disse to luksusmerkene har forskjellige bolter mønstre, noe som betyr at hjulene deres ikke passer direkte når de byttes ut.

Hjulene kan imidlertid passe hvis noen verktøy som hjul avstandsstykker og hjuladaptere brukes. Uansett bør du vurdere offset av Benz og BMW som du ønsker å bytte hjul med. Hvis en av bilens offset er ekstremt stor eller liten, vil hjulene ikke passe.

Har Mercedes-Benz S-klasse samme boltmønster som G-klasse?

Nei, det gjør det ikke. Dette er fordi Mercedes-Benz S-klasse leveres med Mercedes-Benz bolt mønster av 5X112mm, mens G-klasse har et bolt mønster på 5X130mm. Så G-klassen har et større boltemønster enn S-klasse.

I dette tilfellet kan du ikke bytte hjulene til disse to Mercedes-modellene uten hjulavstandsstykker eller adaptere. I tillegg må du også sjekke forskyvningene deres. Og siden Mercedes G-klassen har en større offset, vil det være nesten umulig å montere hjulene på en S-klasse eller omvendt.

  Er BMW bakhjulsdrevne biler gode i snø?

Er det mulig å sette 5X112-hjulet på 5X120-hjulet? 

Ja, det er mulig. Du kan bore navene til 5X120-kanten, men det vil være ganske kostbart. I tillegg kan bilen din bli udrivbar, og navene og bremseskivene trenger regelmessig vedlikehold. Du trenger også adaptere.

Hva betyr tallene i et boltmønster?

Tallene i et boltmønster har forskjellige betydninger. Mercedes-Benz hjul har vanligvis et bolt mønster eller 5X112 for sedans som E-Klasse &S-klasse, og 5X130 for SUVer, for eksempel G-klasse. Det er veldig viktig å vite disse tallene før du monterer hjul.

Tallet 5 i boltmønsteret betyr antall bolthull, mens det andre tallet,112 eller 130, er diameteren på sirkelen dannet av de fem boltene. Disse tallene vil hjelpe deg med å passe det perfekte dekket på bilutvalget og modellen.

Avsluttende tanker

Når vi ender opp, er det viktig å vite at det er mulig å montere Mercedes-Benz hjulene dine på BMW. Hjulene må imidlertid ha samme boltmønster, størrelse og offset som BMW-merket og modellen du vil passe til hjulene.

Men hvis hjulene ikke er av samme størrelse, men forskyvningen er, kan du bruke en hjul avstandsstykke eller hjuladapter for å passe Benz hjul på din BMW. Likevel bør du forvente noen utfordringer og risikoen for en udrivbar bil.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter