Hva betyr Mercedes-chassisnumre?

Akkurat som motorsykler kommer kjøretøy også med identifikasjonsnumre som skiller dem fra hverandre. Derfor kommer alle Mercedes-Benz-biler som produseres, med chassisnumre. Men hva betyr Mercedes-chassisnumre? 

Mercedes chassis nummer er identifikasjonsnummeret festet til bilen. Det bidrar til å identifisere bilen. Før 1. januar 1989 ble disse tallene referert til som chassisnumre, men etter 1. Kort sagt, Mercedes Chassis nummer er også kjent som et kjøretøy identifikasjonsnummer.

Alle chassisnumre/VIN inneholder 17 tegn, og hvert tegn inneholder viktig informasjon som kan kreves av en mekaniker. De 17 tegnene identifiserer produsenten, opprinnelseslandet og fabrikken der bilen ble produsert. På toppen av det identifiserer den også et kjøretøys modellår og serienummer. 

Hva inneholder Mercedes-chassisnummeret?

Chassisnummeret eller kjøretøyets identifikasjonsnummer leveres med tre identifikatorer. Dette er verdens produsentidentifikator, kjøretøybeskrivelsesdel og kjøretøyidentifikatordel. Verdens produsentidentifikator utgjør de tre første sifrene i chassisnummeret, som viser produsenten, produksjonslandet og typen kjøretøy. 

På den annen side viser kjøretøybeskrivelsesdelen typen og størrelsen på bilens motor, merke, type overføring, modellår og mye mer. Og til slutt er bilens identifikatordel et serienummer som er særegent for alle Mercedes-kjøretøy. 

Hvor finner jeg Mercedes-Benz-chassisnummeret mitt?

Mercedes-Benz chassis nummer er vanligvis plassert på tre forskjellige steder. Disse inkluderer:

 • Førerens sidedørsramme – dette er et av fellesområdene der du vil se bilens chassisnummer. Kontroller området der døren kobles opp til kjøretøyets kropp. 
 • På dashbordet – dette er et annet sted å lete etter VIN. Inspiser bak frontruten på førersiden av dashbordet. 
 • Forsiden av motorblokken – bortsett fra dørkarmen og dashbordet, kan du også finne chassisnummeret på deler av bilen din, for eksempel motoren. 
  Hvilken Mercedes bør jeg unngå?

Likevel kan du også finne VIN-nummeret ditt på forsikringsbeviset, kjøretøytittelen og registreringen. 

Hva betyr de 17 sifrene i et Mercedes-chassisnummer?

Hvis du lurer på hva de 17 sifrene i et Mercedes-chassisnummer betyr, her er en full oversikt for å lære hva de indikerer: 

VIN Character 1: Verdensopprinnelse

W Tysk 

VIN Character 2: Produsentkode 

D Mercedes-Benz (Daimler)

VIN Figur 3: Divisjon 

B – Benz 

C – Chrysler 

D – Daimler AG 

VIN-tegn 4: Serieidentifikator 

Hver klasse og generasjon mottar sitt brev i Mercedes-Benz VIN-sammenbruddet. Dette tallet er veldig spesifikt, da det viser hvilken klasse, modell og generasjon kjøretøyet er. For eksempel A W123, C W126, J W210 E-Klasse eller U W211 E-klasse. 

VIN Character 5: Kroppsstil 

 • Et standpunkt for Mercedes roadstere 
 • B for lang kropp 
 • F for sedan 
 • G for sedan lang WB 
 • S for eiendom 
 • H for vogn 
 • J for kupé 
 • K for cabriolet 
 • M for AMG 
 • V for limousin 
 • W/X for SUV 

VIN Figur 6-7: Modell

VIN Character 8: Sikkerhetssikringsmekanisme 

 • C for sikkerhetsbelte pluss nødforspennere
 • D for fører foran kollisjonspute
 • E for kollisjonspute foran på passasjeren 
 • F for sidekollisjonsputer 

VIN-tegn 9: Kontroller siffer 

Dette er et verifiseringsnummer beregnet av en tredjepart for å sjekke nøyaktigheten 

VIN Character 10: Modellår 

Modellårene varierer vanligvis fra 1 til 9 og A til Y 

VIN Character 11: Produksjonsanlegg 

 • A til E for Sindelfingen-anlegget 
 • F til H for Bremen 
 • J for Rastatt
 • X for beite 
 • T for Karmann 
 • V for Valmet Automotive, Finland
 • M for Woking, England 

VIN Character 12-17: Chassisnummer 

Dette siste settet med tall er klassifiseringen der kjøretøyet ditt kom fra produksjonslinjen. 

  Hva er de beste dekkene for Mercedes GLC300?

N/B: Nå som du vet hva chassisnumrene på Mercedes-Benz betyr, kan du gå videre og finne ut mer om bilens produksjon, år, deler og produksjonsanlegg. 

FAQ

Hva er viktigheten av chassisnumre?

Disse tallene er viktige da de gjør det mulig for eieren eller myndigheten å spore bilen sin av forskjellige grunner. For eksempel kan myndigheten bruke chassisnumre for å identifisere ødelagte eller stjålne kjøretøy. Dessuten kan produsenten også bruke disse tallene til enkelt å identifisere biler som krever tilbakekalling. 

Hvorfor ble chassisnummeret endret til kjøretøyets identifikasjonsnummer? 

Både chassisnumre og VIN fungerer som serienumre. Før 1989 var VIN kjent som chassis før det ble endret. Det ble referert til som chassisnummer fordi de tidligste motorkjøretøyene var laget av et karosseri boltet til eller basert på et chassis eller en ramme. 

Som et resultat ble hvert chassis utstyrt med et serienummer slik at det kunne være enkelt å identifisere bilen og bruke den til registrering. Likevel, da bilene endret seg til en enkelt kroppsstrukturdesign, endret navnet seg til VIN. Dette skjedde imidlertid mange år etter at bilen ble endret til en enkelt kroppsdesign. 

Hva er hovedforskjellen mellom VIN-er og chassisnumre?

Til tross for at VIN er det samme som chassisnumre, har de fortsatt flere forskjeller. Først og fremst ble chassisnumre brukt før 1. Så VIN erstattet chassisnummeret. 

  Mercedes modellnumre forklart

En annen forskjell mellom VIN- og chassisnumre er at chassisnumrene inneholder mindre detaljer sammenlignet med VIN. De fleste kabinettnumre inneholdt opptil 12 tegn, mens VIN-tall har opptil 17 tegn. 

Hvorfor er det viktig å sjekke bilens chassisnummer før du kjøper? 

Dette lar deg lære om kjøretøyets historie. I tillegg lar den deg finne ut om bilen er legitim eller ikke. Dessuten kan dette nummeret også hjelpe deg med å kjenne den sanne identiteten til bilen før du kjøper. 

Konklusjon 

Kort sagt, Mercedes-Benz chassis nummer er også VIN-nummeret til bilen din. Det hjelper å identifisere kjøretøyet ditt ved hjelp av de 17 tegnene det følger med. Dessuten lar den deg kjenne bilprodusenten din, type kjøretøy, produksjonsland, modellår, type deler og produksjonsanlegget. 

Chassisnummeret er svært viktig, da det også bidrar til å identifisere stjålne biler, skille biler som er involvert i en tilbakekalling, og gjøre det mulig for myndighetene å identifisere biler i en brann eller brukes i en forbrytelse. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter