Hvilken Mercedes har MBUX?

MBUX eller Mercedes Benz User Experience er et moderne infotainmentsystem i bilen av Mercedes. Dette systemet debuterte i A-klassen på startnivå i 2018, og siden den gang har det blitt tilbudt med hver nye Mercedes-modell.

Dette er første gang den banebrytende teknologien startet i en A-klasse, i stedet for S-klasse. Dette skyldtes for det meste at Mercedes ønsket å glede den yngre teknologientusiastiske kundebasen. MBUX er allment ansett som en av, om ikke det beste infotainmentsystemet som for tiden tilbys i hele bilindustrien.

MBUX: Mer enn bare et infotainmentsystem

Dette systemet er rettet mot å endre måten du samhandler med bilen på, og det inneholder også mange underholdnings- og sikkerhetsfunksjoner. Mange moderne bilinformasjonssystemer mangler prosessorkraft, og er vanligvis trege og siste generasjons følelse, men MBUX tilbyr en opplevelse som ligner på en moderne smarttelefon.

Som standard kommer MBUX med førerskjerm, og en sentral skjerm, begge måles til 7 tommer. Denne versjonen av MBUX er ikke så spennende som den oppgraderte versjonen som følger med Premium-pakken og tilbyr to 10,25-tommers skjermer bak et glasspanel som gir en neste generasjons infotainmentopplevelse.

MBUX-systemet tilbyr vakkert utformede skrifter og skarp grafikk som gir et førsteklasses inntrykk. MBUX, BMWs iDrive og Audis MMI er de tre bransjeledende systemene når det gjelder infotainmentsystemer, og resten av bilindustrien ligger etter.

MBUX-funksjonalitet

MBUX er i stand til å kontrollere stort sett alle aspekter av bilen. Du kan kontrollere vanlige navigasjons-, lyd- og anropssystemer. Du kan også kontrollere setealternativene, og i noen av de avanserte Mercedes-modellene kan du også kontrollere massasjesetene.

  Mercedes lease VS. Kjøpe

På toppen av det kan du sette opp kjøreprofiler, omgivelseslys, sikkerhetssysteminterferens og mye mer.

Forrige generasjons Mercedes COMMAND-system hadde et sentralt konsollkontrollhjul som gjorde det mulig for deg å kontrollere systemet. MBUX kommer imidlertid ikke med et sentralt kontrollhjul og styres med berøringsinnganger, bevegelseskontroller, rattknapper og talekontroll.

Systemet er også i stand til å gjenkjenne hyppige valg for musikk, rute og destinasjon som gjør det enklere å nyte reisen.

MBUX kunstig intelligens

En av de mest imponerende MBUX-funksjonene er LINGUATRONIC virtuell taleassistent for kunstig intelligens. Dette systemet aktiveres ved å si «Hey Mercedes», og det lar deg kontrollere mange forskjellige aspekter av infotainmentsystemet ditt ved å bruke daglige setninger.

Dette systemet er også i stand til å lære etter hvert som tiden går, og kommer helt sikkert til å forbedre seg med fremtidige versjoner. Det nåværende systemet fungerer via skyen og ligner noe på Siri eller Google-assistenten. MBUX-systemet krever tilkobling til mobilnettet og kan hjelpe deg med å bestemme hvilken restaurant du skal gå til eller hvilken rute du skal ta.

Du bør sjekke brukerhåndboken din om all funksjonaliteten systemet tilbyr, slik at du kan få mest mulig ut av det. MBUX-systemet lytter alltid, med eller uten nettverkstilkoblingen, og du kan kontrollere omgivelsesbelysningen, seteposisjonene, klimakontrollene, massasje, setevarme og ventilasjonsalternativer.

MBUX utvidet virkelighet

MBUX AR er også en av de imponerende funksjonene i det nye MBUX-systemet. MBUX AR lar deg tydelig projisere retningslinjene på heads-up displayet og førerens cockpit, noe som gjør det umulig for deg å ta en feil sving.

  Hva er de sporty Mercedes-modellene?

Dette systemet gir klare, umiskjennelige retninger som føles utrolig romalder. MBUX-navigasjonssystemet er like avansert som resten av systemet. Hvis du er vant til å bruke Apple Car Play eller Android Auto, aktiverer systemet også trådløs CarPlay i noen markeder.

Vanlige spørsmål om MBUX

Hvilken er bedre, Mercedes MBUX, Audi MMI eller BMW iDrive?

Alle disse tre systemene er fantastiske, da de tilbyr sammenlignbare funksjoner, og å velge noen av de tre er bra nok. Det er imidlertid noen forskjeller. Selv om alle tre systemene tilbyr AI-taleassistenter, er den i Mercedes den mest avanserte.

Når det gjelder bevegelseskontroller, tilbyr BMW mest bevegelseskontrollfunksjonalitet. Utformingen av disse tre varierer ganske betydelig. BMWs førercockpit er ikke så tilpassbar som de to andre og kan noen ganger føles litt mørkt.

Audis Virtual Cockpit er de beste driverne gauge system av de tre, men den sentrale skjermen kan virke litt grunnleggende i forhold til MBUX. Audi og Mercedes virker et bedre valg enn BMW, men ikke så mye.

Er det verdt å oppgradere til Premium MBUX-systemet?

Kort sagt, ja, det er det. Det grunnleggende MBUX-systemet ser dårlig ut og tilbyr tykke rammer og begrenset funksjonalitet. Full-on MBUX-systemet kommer som en del av Premium-pakken, og Premium-pakken anses generelt som «et must» når det gjelder brukte kjøpere.

Det grunnleggende systemet er bare for enkelt for en moderne Mercedes, så det er sterkt tilrådelig at du oppgraderer systemet til full-on MBUX-opplevelsen. Det tilbyr mye mer funksjonalitet og er all-around mer behagelig for øynene.

  Hvilke Mercedes-modeller har omgivelsesbelysning

Tilbyr AMG-versjonen av MBUX ytterligere funksjonalitet?

AMG-versjoner av vanlige Mercedes-biler tilbyr vanligvis «mer av alt», og det er delvis sant med MBUX. MBUX i moderne AMG-versjoner tilbyr noen spesifikke ytelsesorienterte målere og informasjon. MBUX i en AMG er også utstyrt med en sportier design som inkluderer skift-lys for problemfri girskifte.

Hvor mye koster full-MBUX-systemet?

Som nevnt tidligere, hvis du vil ha full MBUX-opplevelsen på A-klassen din, må du velge premiumpakken, som koster $ 2,950. Du må også huske på at Wi-Fi-hotspotet i bilen kommer med 1 GB i en prøveperiode. Etter det må du betale $ 35 for 4 GB i måneden eller $ 70 for 10 GB og $ 200 for 20 GB per år.

Moderne databruksplaner fra mobiltelefonen din er det beste alternativet, da de vanligvis er billigere, og bilen er i stand til å koble til et eksternt Wi-Fi-hotspot når som helst.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter