Hyundai 1.8 motorproblemer

Hyundai i30 problemer & feil

Hyundai har brukt en 1.8L 4-sylindret motor i sine sedaner og noen SUV-er en god stund nå, og Hyundai Elantra kan like godt være den mest populære Hyundai-modellen som kommer med 1.8L-motoren i noen generasjoner nå. I denne artikkelen skal vi fokusere på alle problemene med Hyundai 1.8-motoren og fortelle deg hva du må passe på når du kjøper en Hyundai med denne motoren.

Først og fremst må vi nevne at stempelenhetene på denne motoren er utsatt for å svikte relativt ofte. Drivstoffinjektorene ser også ut til å være et problem, og det samme er den alarmerende hastigheten som denne motoren liker å brenne gjennom litervis med olje. Andre har rapportert om problemer med startmotoren som ikke vil starte bilen, noe som også kan være en ganske kostbar reparasjonsjobb.

Disse fire problemene har en tendens til å være relativt vanlige på tvers av flere Hyundai-modeller med 1.8L Nu-motor, men Elantra ser ut til å være den med flest rapporter. Noen liker å kalle denne motoren en tikkende bombe, mens andre sverger til at den er svært pålitelig og driftssikker. Sannheten ligger selvfølgelig et sted midt imellom.

Før vi går nærmere inn på disse spørsmålene, må vi påpeke at denne motoren, i likhet med alle andre motorer, trenger riktig vedlikehold i tide. Noen ganger har disse pålitelighetsartiklene en tendens til å komme med mye kritikk mot en motor, men i virkeligheten skyldes de fleste motorproblemer feil vedlikehold.

Les om Hyundai i30-problemer.

Problemer med stempelenheten

Det trolig største potensielle problemet med 1.8L Nu-motoren er at motoren kan utvikle noe som kalles «stempelslag». Dette skjer når stemplene holdes på plass slik at de roterer og slår mot sylinderveggene. Disse problemene er mest merkbare når bilen er kald, da stemplene er sammentrukket og det er mer plass mellom stemplene og sylinderveggene.

  Vanlige problemer med Renault Modus

Når bilen når optimal temperatur, utvider stemplene seg slik at de sitter penere. Hyundai sa først at dette ikke er noe stort problem, men tiden har vist at dette kan føre til oljeslam som kan føre til skader på motorblokken. Hvis dette fortsetter helt ubemerket, er det stor sjanse for at hele motoren kan eksplodere. Hyundai har derfor blitt møtt med noen få søksmål, ettersom det aldri ble foretatt noen tilbakekalling.

Problemer med drivstoffinjektoren

Problemer med drivstoffinjektorer er vanlig i mange forskjellige motorer og merker, og det ser ut til at Hyundai 1.8L NU-motoren heller ikke er fri for disse feilene. Det vanligste symptomet på en defekt injektor er at motoren tenner feil, noe som har en tendens til å bli enda verre etter hvert som tiden går. Drivstoffinjektoren har til oppgave å sprøyte en bestemt mengde drivstoff inn i motoren som gir deg kraft.

Hvis én injektor svikter, vil du sannsynligvis merke en reduksjon i effekten etterfulgt av feiltenning. Hvis flere av disse svikter, kommer du definitivt til å merke problemer ettersom bilen din kommer til å mangle kraft. Det sies at en Hyundai 1.8L motorinjektorutskiftningsjobb kommer til å koste deg et sted mellom $ 500 og $ 700 med alt arbeid og deler inkludert.

Høye nivåer av oljeforbruk

Høye nivåer av oljeforbruk er vanlig på tvers av flere Hyundai-motorer, og 1.8L-enheten er også en av disse motorene. Flere eiere klaget over at bilen gikk gjennom litervis med olje i et alarmerende tempo. Andre rapporterte at de hadde motorproblemer fordi de ikke visste når de skulle fylle på ekstra olje i motoren, ettersom bilen brant gjennom olje lenge før de planlagte vedlikeholdsintervallene.

Dette førte til at Hyundai ble møtt med store søksmål for en lang rekke motorer og modeller, deriblant 1.8L-motoren. Når det gjelder NHTSA, har Elantra (som bruker 1.8L-motoren) fått utallige klager på at motoren drikker olje som en gal. Vi må nevne at mangel på motorolje kan føre til alvorlige motorskader hvis det ikke tas hånd om tidlig nok.

  Er Hyundai Veloster en god bil?

Problemer med startmotoren

Startmotoren er en komponent som er konstruert for å sveive i gang motoren slik at den kan starte forbrenningsprosessen som gir deg kraft. Hvis en startmotor svikter, vil du ikke kunne starte bilen, noe som åpenbart er et problem. 1.8L Hyundai-motoren ser ut til å noen ganger lide av defekte startmotorer som igjen gjør det vanskelig å starte bilen.

Den eneste måten å fikse dette på er å bytte ut hele enheten. Noen har imidlertid sagt at det er mulig å reparere, avhengig av om det er startmotorsolenoiden eller hovedmotoren som har skylden.

FAQ-seksjonen

Er Hyundai 1.8-motoren en god motor?

Hyundai 1.8L-motoren anses ofte som en av de mest problematiske motorene i Hyundais katalog, men det er mange eiere der ute som har klart å presse denne motoren forbi 200 000 eller 300 000 miles uten å oppleve alvorlige mekaniske problemer. Det er ikke den kraftigste motoren, noe som også er et problem for mange.

Det er imidlertid en ganske effektiv og ganske sofistikert motor som sannsynligvis kommer til å gjøre jobben sin veldig bra hvis du tar godt vare på den.

Er Hyundai 2.0-motoren bedre enn 1.8-motoren?

2.0-motoren er den kraftigste motoren av de to, ettersom den har mer dreiemoment og mer kraft. Offisielle rangeringer sier at 1.8 er mer effektiv, men det er bare tilfelle hvis du ikke presser disse motorene til å kjøre i motorveihastigheter ofte.

Hvis du gjør det, er 2.0L faktisk den mest økonomiske motoren, mens de fleste også anser 2.0 for å være litt mer pålitelig og mer avslappende å kjøre takket være mer dreiemoment.

  Hyundai Elantra Touring Pålitelighet

Hvor mye effekt har Hyundai 1.8-motoren?

Hyundais 1,8 liters motor yter mellom 145 og 150 hk ved 6000 o/min, noe som ikke er så mye for en bensinmotor. VW klarte å tilby nesten 100 hk mer fra en 1,8 liters motor 10 år tidligere. Et dreiemoment på 129-131lb-ft er også et veldig lavt dreiemoment, noe som betyr at 1,8L mangler kraft etter de flestes målestokk.

Biler med Hyundai 1.8-motor

Hyundai har produsert flere modeller med 1,8-liters motor. Her er noen eksempler på biler som er produsert av Hyundai og har en 1,8-liters motor:

Hyundai Elantra: Hyundai Elantra er en kompakt sedan som har blitt tilbudt med en 1,8-liters motor i noen av modellårene. Den er kjent for sin stilige design, komfortable interiør og drivstoffeffektive ytelse.

Hyundai i30: Hyundai i30, også kjent som Hyundai Elantra GT i enkelte markeder, er en kompakt kombi som har vært tilgjengelig med 1,8-liters motor. Den har et allsidig lasterom, avanserte sikkerhetsfunksjoner og en behagelig kjøreopplevelse.

Hyundai Tucson (tidligere generasjoner): Noen tidligere generasjoner av den kompakte SUV-en Hyundai Tucson ble tilbudt med en 1,8-liters motor. Tucson er kjent for sine praktiske egenskaper, gode sikkerhetsvurderinger og tilgjengelige funksjoner som infotainmentsystemer med berøringsskjerm og avanserte førerassistentsystemer.

Hyundai Veloster: Hyundai Veloster er en unik kompakt coupé som har vært utstyrt med en 1,8-liters motor i enkelte årsmodeller. Den skiller seg ut med sin asymmetriske dørkonfigurasjon, sportslige design og smidige kjøreegenskaper.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter