Hyundai i10 vs Opel Corsa – Hva er bedre?

Er Hyundai i10 en god bil?

Ikke alle mennesker elsker kompakte biler, men ingen kan nekte for at kompakte biler ikke gir mening økonomisk. De har en tendens til å være billigere å kjøpe, billigere å kjøre, billigere å fylle drivstoff og billigere å reparere hvis noe går galt. De er veldig enkle å kjøre, enkle å  se ut av, og er laget for å være enkle. De brukes mest til intercity-kjøring, men kan også gjøre langdistansereiser ganske enkelt.

Hyundai i10 kom først på banen tilbake i 2007 og har siden skapt tre forskjellige generasjoner. Den nyeste i10 ble introdusert for modellåret 2019/2020, og den følger Hyundais nyere designspråk som ser litt mer minneverdig ut innvendig og utvendig. Som sådan er den nåværende i10 en ganske populær bil i dette segmentet av en rekke årsaker.

På den annen side har Opel Corsa eksistert siden 1982, og det er 6 forskjellige generasjoner av den. Den siste Corsa ble også introdusert for modellåret 2019/2020, noe som betyr at disse to er av samme alder. Så, Hyundai i10 vs Opel Corsa – Hvilken er bedre?

Vi kan allerede si at dette vil være nært, da begge disse bilene tilbyr en ganske godt avrundet opplevelse. Begge kommer med effektive, sofistikerte og langvarige motorer, et moderne designspråk innvendig og utvendig, og er pålitelige. Men hvis du vil finne ut hvorfor den ene er bedre enn den andre, må du lese denne artikkelen.

Hyundai i10

Hyundai i10 blir for det meste kjøpt av folk som bor i overfylte europeiske og asiatiske bygater. Når det gjelder engine-valg, er i10 tilgjengelig med enten  en 1.0L 3-sylindret motor med 67 hk eller 100 hk eller en større 1.2L 4-sylindret motor med henholdsvis rundt 87 hk. Alle tilgjengelige i10-motorer er strengt drevet av bensin, noe som betyr at det ikke er diesel- og hybridvarianter ennå.

  Hyundai Elantra Sport Pålitelighet

Alle i10-modeller leveres med et permanent fallodd-system. En manual leveres som standard, mens en automatisk er tilgjengelig som et alternativ. Eksteriørdesignet er mye bedre med den nyeste generasjonen av i10 takket være bedre lys og mer spennende fargevalg. Interiøret er velutstyrt, men ikke noe spesielt.

Hvor i10 tar kaken er pålitelighet som det er en av de mest pålitelige subcompact hatchbacks på markedet. Brukte i10-verdier er sterke, mens kjøreopplevelsen ikke kommer til å imponere eller fornærme noen.

Praktisk er på nivå med de fleste biler fra dette segmentet, noe som betyr at i10 ikke er designet for å bære folk så ofte.

Opel Corsa

Opel / Vauxhall Corsa starter på noen få tusen dollar mer enn i10, noe som betyr at den også skal tilby mer. Motormessig tilbyr Corsa mer fordi den kommer med en 1.2L 3-cyli nd er-motor som tilbyr enten 75 hk, 100 hk eller til og med 130 hk med Turbo model. Den leveres også med en 1.5L 4-sylindret dieselmotor  som tilbyr 102hp, og en Corse-e elektrisk modell som tilbyr et 50kW batteri og 136hp.

FWD er det eneste drivlinjealternativet for Corsa, en manuell girkasse er standard mens en automatisk også er tilgjengelig. Designmessig ser den nyeste Opel Corsa veldig kul ut, spesielt i mørklagte trimpakker og en fin kontrastfarge. Interiøret er relativt barebone, men tilstrekkelig moderne og godt utstyrt med alt du trenger.

  Vanlige problemer med Hyundai i40

Påliteligheten er ikke den beste, spesielt sammenlignet med i10 som klarer å være en av, det er ikke de mest pålitelige bilene i dette segmentet. 2.  hånd verdier er sterke fordi mange mennesker er interessert i å kjøpe den nyeste generasjonen av Corsa. Kjøreopplevelsen er mye  mer spennende enn med i10, da Corsa føles mer dynamisk.

Praktisk er også på nivå med resten av segmentet, men det faller under i10 på mange områder som bakre sitteplass.

Bedømmelse – Det er en trukket

Vi valgte ikke en vinner for denne testen fordi begge disse har mye å tilby. For det første er i10 billigere, den er billigere å kjøre, den er mye mer pålitelig og mer praktisk. På den annen side er Corsa mer spennende å kjøre, får bedre motorer, ser uten tvil bedre ut og er litt mer effektiv.

Du kan også få Corsa med en elektrisk motor og med en dieselmotor, som begge ikke finnes under i10s panser. Corsa  føles mer spennende å kjøre takket være flere spennende motorer og bedre kjøreegenskaper, men i10 føles litt mer komfortabel og lettere å kjøre.

i10 gir også bedre synlighet over hele verden, og den kommer med bedre sikkerhetsfunksjoner fra fabrikken. Alt i alt er begge disse bilene gode, noe som betyr at du egentlig ikke kan gjøre et feil valg med noen av m.

FAQ-seksjon

Er Opel det samme som Vauxhall og Buick?

Opel er et tiår gammelt tysk rimelig bilmerke med en langvarig arv om å lage alle slags biler, fra mini hatchbacks, store sedans, SUVer og til og med pickuper, Opel er et ganske kjent europeisk merke. Vauxhall er et britisk merke, men alle Vauxhall-biler er i hovedsak omdøpt Opel-biler, da det også har vært tilfelle i flere tiår.

  Hyundai Equus Pålitelighet

Buick, derimot,  var stort sett den samme som Vauxhall, men i 2017 ble  Buick frigjort, og de begynte å lage sine egne biler med sitt eget designspråk, noe som betyr at Buick ikke er det samme som Opel, ikke lenger i det minste.

Er Hyundai i10 tryggere enn Opel Corsa?

Begge disse bilene er trygge, noe som betyr at sikkerhet ikke er et problem. Imidlertid får i10 en bedre sikkerhetssystempalett rett fra fabrikken i motsetning til Corsa som bare får det minste minimum. Men hvis du vil at disse to skal være så trygge som de kan være, må du betale mye penger for valgfrie sikkerhetsfunksjoner.

Hvorfor er ikke Hyundai i10 og Opel Corsa tilgjengelig i USA?

Kompakte hatchbacks og kompakte biler generelt er ikke så populære i USA, og derfor kan du ikke kjøpe en Hyundai i10 eller en Opel Corsa i USA. Disse ble aldri tilbudt i USA og kommer sannsynligvis aldri til å bli tilbudt ettersom amerikanske kunder rett og slett ikke bryr seg nok til å kjøpe biler så små som disse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter