Kan du sette en elbil gjennom bilvask

Kan du sette en elbil gjennom bilvask

Siden vi var små barn, ble vi lært at strøm og vann ikke går bra sammen, noe som stiller spørsmålet kan du sette en elektrisk bil gjennom bilvask? Vel, det kan du. Det er absolutt ingen grunn til at du ikke skal ta  elbilen din gjennom en bilvask, da elbiler er designet for å bli gjennomvåt og regnet på akkurat som alle andre biler.

Elektriske biler har sine elektriske systemerforseglet som forhindrer at  vann kommer i kontakt med batteriet og andre viktige ledninger. Faktum er at  elbiler er enda bedre enn biler med forbrenningsmotor når det gjelder vann fordi de ikke har så mange pusterom som vanlige biler har.

Det betyr at en elbil skal tåle flom mye bedre enn en bil med forbrenningsmotor. Elon Musk sa til og med selv at Tesla Model S er så godt forseglet at den faktisk kan flyte på vann. Vær det er i mai, ikke forsøk å gjøre dette selv.

Imidlertid er det noen vanskeligheter med bilvask du trenger å vite, da noen av dem kan skade bilen din.

Hvilken type bilvask bør jeg bruke?

  • Selvbetjent bilvask
  • Din lokale bil var fyr
  • Mobil detaljering
  • Automatisk innkjøringsbilvask

Selvbetjent bilvask

En av de mest populære måtene å vaske bilen på er å ta den gjennom en god gammel selvbetjent bilvask som vanligvis er det mest tidseffektive og rimelige alternativet. Disse bensinstasjonens bilvasker har alle de riktige verktøyene for jobben, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for noe.  Disse stasjonene er bare så gode som din bilvask ferdighet.

  Hva er den mest pålitelige konvertible sportsbilen?

Sørg for å gå gjennom alle de forskjellige programmene hvis du vil at bilen din skal være så ren som den kan være.  Disse bilvaskene er raske   og enkle, er vanligvis åpne 24/7, og er ikke dyre.  Imidlertid kan de også ofte være overfylte, begrenset i alternativer, ikke bruke produkter av høyeste kvalitet, og kan noen ganger skrape bilen din lett.

Lokal bilvask fyr

Å ta bilen til din lokale bilvask fyr er så gammel skole som det blir.  Disse gutta har eksistert i flere tiår og er vanligvis veldig dyktige når det gjelder å vaske biler. De har også alt utstyret du trenger og vil vanligvis ta seg god tid med bilen din til de får den til å skinne. Hvis de gjør en god jobb, vil du sannsynligvis komme tilbake igjen, noe som er en vinn-vinn-situasjon.

Som sådan har disse gutta en tendens til å være veldig nøye med å ikke skrape bilen din.  Imidlertid kan  de være veldig dyre til tider, og hvis de er gode, vil de sannsynligvis være opptatt hele tiden.

Mobil bil detaljering

I dagens dag og alder, trenger du ikke engang å gå til en bilvask  som en bilvask kan komme til deg.  En mobil detailer er en person / gruppe mennesker som er villige til å komme til deg og vaske bilen på oppkjørselen din, noe som betyr at du ikke engang trenger å løfte en finger.  Disse selskapene har en tendens til å bruke de beste produktene og er de dyktigste på jobben sin.

Det er ekstremt praktisk og tidsbesparende å få noen  til å komme til deg. Imidlertid er disse tjenestene også de desidert dyreste, og koster noen ganger noen ganger det du vanligvis må betale til din lokale bilvaskfyr.

  Er bilsetetrekk nødvendig?

Automatisk innkjøringsbilvask

Hvis tiden er av stor betydning, vil det alltid være den enkleste og raskeste måten å vaske bilen på å gå  gjennom en automatisk tunnelvask. Alt du trenger å gjøre er å ankomme stedet, vente på din tur, gå inn i bilvask, betale, og du er fri til å gå. Hvis alt går etter planen, bør dette ikke ta mer enn 10 minutter eller så.

Imidlertid har disse tjenestene en tendens til å være veldig grunnleggende med absolutt ingen oppmerksomhet på detaljer.  Mennesker er ikke involvert i prosessen med å vaske bilen din, noe som ofte kan være en feil.  Produkter av lav kvalitet, potensielle riper og riper er alle vanlige med denne typen bilvask.

FAQ-seksjon

Kan jeg vaske en elbil mens den lades?

Tro det eller ei, de fleste elbiler der ute er designet for å vaskes under lading fordi de fleste ladekontakter for elbiler er  vanntette.  Det er imidlertid alltid en god idé å sjekke brukerhåndboken for eventuell informasjon om din spesifikke bil.  Hvis du ikke trenger å vaske bilen mens den lades, er det bedre å koble den fra.

Vær forsiktig hvis du bruker en høytrykksvasker, da disse ofte kan være veldig kraftige, så mye at de kan gå gjennom tetninger  og til og med skade noen av dine elektriske komponenter. Derfor må du ikke sikte høytrykksvaskeren i nærheten av ladeporten.

  Hvilken bil har den beste takluken?

Hvordan går det med elbiler i regnet?

I motsetning til hva mange tror, presterer elbiler  faktisk bedre i regnet enn sine kolleger med forbrenningsmotor.  Dette er fordi elbiler har alle sine elektriske komponenter helt forseglet fra miljøet, og å skade disse med fuktighet betyr vanligvis punktering lag på lag med beskyttende materiale.

Som sådan kan du skade disse komponentene hvis du krasjer, men normal kjøring og enda mindre ulykker bør ikke skade noen av disse komponentene eller gjøre dem sårbare.  Hvis du bestemmer deg for å kjøre elbilen  din  i en flom, er elbilen  din designet for å slå av all strøm hvis det er nødvendig for å forhindre kortslutning. Uansett tåler elbiler vann og flom bedre enn biler med forbrenningsmotor gjør fordi de trenger mer luft.

Ruster elbiler?

Etter at vi har slått fast at en elbildrivlinje tåler vanneksponering bedre, må vi nå snakke om resten av bilen. Siden elbiler og biler med forbrenningsmotor vanligvis  er laget av galvanisert stål og belagt aluminium, er de helt trygge mot korrosjon i minst et tiår eller to.

Som sådan er det ingen nevneverdig forskjell mellom elbiler og biler med forbrenningsmotor når det gjelder rust.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter