Hva er den mest pålitelige konvertible sportsbilen?

Det er mange forskjellige konvertible bilsegmenter der ute. De mest populære er hatchback kabrioleter, 2-seters kabrioleter og sedan kabrioleter. Foruten disse, for en eller annen grunn ukjent for menn, tilbyr Land Rover en Range Rover Evoque Convertible som ser grusom ut fra selv sin mest grasiøse vinkel.

Vær det som mulig, alle kabrioleter er der for å gjøre hele prosessen med å kjøre morsommere og mer interessant, og hvilket bedre bilsegment å blande det med enn sportsbilsegmentet, da sportsbiler er de mest dynamisk tiltalende bilene på markedet for mange mennesker, meg selv inkludert.

Uansett hva den bilen kan være, må den være pålitelig, ellers gir det ingen mening å kjøpe den, og den mest pålitelige konvertible sportsbilen er BMW 2-serien. Foruten 2-serien, Mazda MX-5 har alltid vært en pålitelig kompakt konvertibel sportsbil, uansett generasjon eller modellår.

Porsche 911 kabrioleten har også prydet de fleste pålitelighetslistene en god stund nå, og det er den samme historien med sin mindre fetter, Porsche Boxster. Hvis du liker BMW 2-serien, men du vil ha noe større og sportier, er BMW M4 kabriolet også en av de mest pålitelige konvertible sportsbilene der ute.

BMW 2-serien

Det kan komme som en overraskelse for mange at en BMW regjerer suverent som den mest pålitelige konvertible sportsbilen, men ifølge en studie utført av WhatCar, klarer 2-serien å krone BMW som den mest usannsynlige   underdog-vinneren. Imidlertid er 2-serien ikke bare pålitelig, men er også faktisk en veldig morsom bil å kjøre.

M2 blir ofte sett på som den beste M-bilen i den nåværende BMW-serien, så den gjentar bare ytterligere at 2-serieplattformen er en ekte sportsbilplattform.  En kortere akselavstand sammen med en nydelig utseende utvendig design gjør at 2-serien føles som en anledning, selv om du ikke velger den range-topping M2-modellen.

  Hvor pålitelige er selvparkeringsbiler?

Mazda MX-5

MX-5 er en fanfavoritt når det gjelder kompakte sportsbiler i flere tiår nå. Det er utallige YouTube-videoer der ute der stolte eiere roser MX-5-plattformen for å være ekstremt pålitelig, billig å kjøpe, billig å vedlikeholde og flott å kjøre. Selv om hardtopversjonen er mer dynamisk, er kabrioleten fortsatt dynamisk nok.

Uansett hvilken generasjon av MX-5 du går for, vil du ikke bli skuffet når det gjelder pålitelighet. Selv om 2-series hadde færre problemer than MX-5 i den nevnte studien, ville jeg for en bli overrasket om den langsiktige påliteligheten til 2-serien klarer å holde det slik.

Porsche 911

Porsche 911 har først blitt introdusert tilbake på 60-tallet, og siden den gang har Porsche klart å forbedre plattformen som til slutt førte til en overlegen pålitelig modelllinje.  Det klassiske bakmotormonterte, RWD flat-six motoroppsettet har holdt seg uendret for det meste, som alle drar nytte av langsiktig pålitelighet.

Uansett hvilken modell du går for, vil du sannsynligvis være fornøyd med en av dem, men hvis du vil ha fart og luksus, kan du gå for Turbo kabriolet. Hvis du vil ha det sportiest konvertible valget av gjengen, kan du prøve å få tak i en Porsche Speedster, hvis ikke, gå for GTS Targa.

BMW M4

Den nyeste G82 BMW M4 er for ung til å bli riktig dømt når det gjelder pålitelighet, men siste generasjon M4 kabriolet er ikke. Som sådan er den siste generasjons M4 kabriolet også en pen en, noe som ikke kan sies om den nye, i hvert fall ikke trygt.

  Er hurtiglading dårlig for elbiler?

Takket være nesten 500hp er M4 ekstremt morsomt å kjøre, men de eldre manuelle versjonene er litt urolige. Heldigvis ble alt dette senere løst med Konkurranse- og CS-versjonene. M4 kabrioleten tilbyr nok plass til 4 voksne, noe som ikke er noe som kan sies om alle de andre bilene på denne listen.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er poenget med konvertible sportsbiler?

Mange bilentusiaster mener at konvertible sportsbiler er meningsløse fordi de ikke er på langt nær så dynamiske som deres hardtop-kolleger. Det er først og fremst fordi konvertible sportsbiler er tunge, og er ikke så strukturelt sunne som blir et problem i det øyeblikket du begynner å sette bilen gjennom sine skritt.

Vær det som mulig, en sportsbil trenger ikke å være en all-out ytelse bil, og sjelden noen moderne sportsbil kabriolet er. Hvis du vil ha sporfokuserte biler, bør du kjøpe en sporty kabriolet. Men hvis du vil ha det beste fra begge verdener, kan en konvertibel sportsbil være en ekstremt hyggelig opplevelse.

Er hardtop kabrioleter bedre enn myke topper?

Myke topper er vanligvis et bedre alternativ, men det avhenger av utførelsen. De fleste hardtop kabrioleter er ekstremt tunge, kompliserte  og younpractical, men de er stivere og bedre isolert enn de fleste myke topper. På den annen side er soft-top konvetterbare lettere, toppmekanismen tar langt mindre plass, men de er ikke så trygge eller raffinerte som noen hardtops er.

  Beste kabrioleter for høye mennesker

Dagens trender i bilindustrien dikterer myke topper som bedre i nesten alle henseender, og merker som Bentley og Rolls Royce klarer å designe myke biler som er ekstremt stillegående. Med nok chassisstøtte tilsatt, kan en soft-top bil fortsatt være like stiv, om ikke stivere enn en hardtop kabriolet.

 

Hvordan maksimere bilens pålitelighetspotensial?

Bilens pålitelighetsvurdering er ikke satt i stein, noe som betyr at den kan endres, og den endres vanligvis på et individuelt nivå. For å maksimere pålitelighetspotensialet, må du følge strenge service- og vedlikeholdsplaner og tidsplaner fordi uten dem vil ingen bil noen gang være pålitelig nok.

En annen ting å huske på er kjørelengden, da knapt noen bil der ute kan være pålitelig nok etter å ha krysset 100k, 200k, 300k eller til og med 500k + miles på kilometertelleren.  Ta vare på bilen din, uansett hvor gammel eller robust den er, rengjør den ofte og gjør alt nødvendig arbeid som må gjøres i tide og i henhold til produsentens anbefalinger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter