Trenger moderne biler rustisolering?

Moderne-dagbiler   er mye mindre utsatt for rust sammenlignet med biler fra 30 år siden. Og på grunn av dette krever moderne-dagbiler ingen ekstra rustisolering i seg selv. Hvis du imidlertid velger rustsikring, bør det  øke beskyttelsesnivåene  ytterligere.

Men nødvendigheten av ekstra rustbeskyttelse er tvilsom. Moderne biler er konstruert med galvanisert stål som er mye mindre sannsynlig å korrodere sammenlignet med eldre ubehandlet stål. Rustsikker en eldre bil gir mye mer mening, da den ikke tilbyr slike rustavstøtende egenskaper.

Og teknologiene som e-belegg, plastbeleggeller  galvanisert stål brukes i hele bilindustrien spesielt for rustbeskyttelse. Noen produsenter er  til og med så sikre på deres midler til å beskytte at de heller vil tilby deg et tiår-lang garanti istedet for å ladeg rustsikre bilen selv.

Så det er ganske åpenbart at de fleste moderne biler ikke krever  ytterligere rustsikring. Men hvis du ikke tar vare på  bilen din så godt, eller du bor på et sted med forferdelige veier og mye is, salt, fuktighet, bør du se på å beskytte bilen din hvis den ikke ugyldiggjører garantien din.

Galvanisert stål

Galvanisert stål er vanligvis ryggraden i alle moderne fabrikk rustbeskyttelsesløsninger. Galvanisering er en prosess der et beskyttende lag av sinkbelegg påføres på et bart stål- eller jernpanel for å forhindre at det reagerer med fuktighet og oksygen, eller med andre ord for å forhindre at det ruster.

Denne prosessen utføres vanligvis under en såkalt hot-dip galvanisering. Dette er en prosess der alle kroppsdelene er nedsenket i et smeltet varmt sinkbad. Noen produsenter gjør dette mot alle bilene sine flere ganger på rad, og det er bokstavelig talt et varmt sinkbad, akkurat som å dyppe pommes frites i ketchup.

  Beste bil for nye foreldre

Dette beskyttende sinkbelegget fungerer best hvis hele overflaten er dekket, men  produsentene går til enda større lengder for å sikre at panelet er beskyttet best mulig. En prosess som kalles elektroplettering beskytter panelene selv om det er noen områder der sinken har blitt riper. Så lenge det er sink i nærheten, er panelet godt beskyttet.

Men galvanisering varer ikke evig, og etter noen tiår med kontinuerlig værrøre er beskyttelsesnivåene ikke så fremtredende som de en gang var, spesielt hvis panelene ble utsatt for sure kjemikalier.

E-belegg og andre metoder for fabrikkbeskyttelse

Men galvanisert stål er ikke den eneste metoden mainstream merker bruker i et forsøk på rustbeskyttelse. Mercedes biler for eksempel er også beskyttet av et fransk selskap som heter Permagard, et selskap i   bransjen av fuktig og rustbeskyttelse for alle typer industrielle, marineog  aero utstyr.

Mange produsenter bruker også spesielt e-belegg som elektrisk lader hele bilen i et forsøk på å forby korrosjon. BMW gjør dette rett etter galvanisering, og hele prosessen er ferdig med roboter som bruker et tykt plastlignende belegg før og  etter at malingen er påført.

Noen mer sårbare deler av moderne biler er også beskyttet på forskjellige måter. Noen produsenter bruker andre rustavvisende metaller enten for å erstatte stål- eller jernkomponentene helt eller for å dekke til alle metallene som er utsatt for korrosjon.

Det er ganske åpenbart at de rene nivåeneav  moderne bil rustbeskyttelse er langt mer avansert enn hva de en gang var. Så  det ser ut til at det ikke er behov for ytterligere rustsikring, spesielt hvis garantien din fortsatt er intakt.

  Er undervogn behandling verdt det på en ny bil

Rustsikring etter markedet

Hvis du vil beskytte bilen ytterligere fordi du utførte en rekke reparasjoner, garantien din har blitt annullert eller utløpt, eller du bare vil eie bilen i flere tiår fremover, er det noen forskjellige måter å oppnå et høyere nivå av rustbeskyttelse.

En av de mest populære måtene er å bruke en tykk tjærelignende underlag påbilensunderside. Denne prosessen koster rundt $ 100-200, og i et best mulig scenario bør vare deg noen år topper. Denne metoden er spesielt nyttig hvis du allerede har blitt utsatt for korrosjon.

Spesielle drypp / dryppfrie oljesprayer er også et ganske populært alternativ. En dryppoljespray sprøytes på alle de sårbare områdene i bilen din, og den drypper også inn i alle utilgjengelige flekker. Den dryppfrie oljesprayen krever derimot at du borer inn i noen bilpaneler, noe som aldri er en god idé.

Disse to metodene koster også rundt $ 100-200, men hvis du vil ha en spesiell elektronisk modul som sender ut en konstant strøm gjennom hele bilen for å forhindre korrosjon, ser du på en $500-regning, men beskyttelsen er ikke så grundig eller effektiv.

Delen Vanlige spørsmål

Hva skal jeg gjøre hvis jeg støter på rust?

Hvis du kommer over rust, ta bilen til en erfaren profesjonell. Det er verdt å nevne at rust kan fikses ganske ofte, men noen ganger gir det ingen mening økonomisk.

  Hva er den mest komfortable familiebilen?

Hvis korrosjonen begynner å spre seg eller det allerede har alvorlig skadet panelet, kan det være lurt å erstatte panelet helt. Dette er bare fornuftig hvis bilen er verdt å spare fordi bilen krever  en grundig sjekk-opp som koster myepenger.

Kan jeg gjøre noe for å forhindre korrosjon?

Ja, det kan du. Du bør regelmessig vaske bilen din, spesielt om vinteren mens det er  masse salt rundt. Prøv å trykkvaske hele undersiden et par ganger i året, og inspiser bilen for tegn på korrosjon.

Du kan også bruke forskjellige typer belegg på bilen din for å sikre at selve malingener  så beskyttet som den kan være. En spesiell  malingsbeskyttelsesfilm er en ganske populær metode for  malingsbeskyttelse og er verdt å vurdere.

Er ettermarkeds rustisoleringsløsninger verdt det?

Dette avhenger av metoden som brukes og måten den er brukt på. Underbelegg og oljesprøyting kan være gunstig i noen år, men hvis disse ikke utføres  professionally,  kan de enda forverre situasjonen  helt.

Uansett hva du gjør, kontakt en profesjonell om alle de forskjellige produktene på markedet bare for å være godt klar over. Disse metodene fungerer best hvis de gjentas innimellom.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter