Kan Mercedes taues flatt?

Enten du har en ødelagt bil eller skal på piknik, er det viktig å vite om du kan flat slepe bilen eller ikke. Hvis du lurer på om du skal flat slepe Mercedesen din eller ikke, er du på rett sted.

Det er mulig å flat slepe din Mercedes-Benz. Du kan imidlertid ikke flat slepe en Mercedes-Benz på samme måte som du flat slepe en Jeep wrangler eller Ford F-150. I stedet må du bruke spesialutstyr som slepedukke eller slepevogn. Uten disse verktøyene kan du ende opp med en alvorlig skadet bil.  

Vær imidlertid oppmerksom på at Mercedes-Benz er mot flat tauing av sine biler. Så skulle noe skje i ferd med å taue, bør du ikke forvente noen kompensasjon fra Mercedes hvis garantien din fortsatt er aktiv. I tillegg er det viktig å se gjennom bilens håndbok før du tauer bilen.

Hvilken avstand kan jeg taue min Mercedes-Benz?

Mercedes anbefaler at bilene deres bare taues maksimalt 50 miles eller 50 kilometer. På toppen av det bør slepehastigheten ikke gå utover en hastighet på 30 mph eller 50 km / t. Hvis du har tenkt å taue kjøretøyet i mer enn 50 miles, må du heve hele kjøretøyet.

Derfor anbefaler Mercedes å bruke slepeverktøy, for eksempel slepedukke eller tilhenger. Det er tryggere å få kjøretøyet transportert enn å taue det. En Mercedes-Benz med 4Matic skal aldri taues med ett sett hjul på bakken.

Hvordan fungerer flat tauing?

Flat sleping kalles også firedridd slepe- eller jollesle. Den har tilkobling av en tilhengerfeste til et kjøretøy og gjør det mulig å rulle sammen bak bobilen på sine fire hjul. Flat tauing kalles jolle tauing fordi kjøretøyet som taues ser ut som en liten jolle som blir trukket bak et stort skip. 

  Hva er de beste Mercedes-modellene gjennom tidene?

For noen år siden var dette den mest foretrukne formen for tauing. Dette er fordi de fleste biler, lastebiler og SUV-er var utstyrt med manuelle girkasser som kunne trekkes fire ned. Dette har imidlertid endret seg de siste årene, ettersom mange biler som Mercedes foretrekker å bruke en automatgir, noe som ikke er bra for flat tauing.

Hvordan fungerer en slepedukke?

En slepedukke fungerer ved å være festet på baksiden av lastebilen eller bobilen som trekker kjøretøyet. Dette verktøyet er imidlertid bare designet for forhjulsdrevne kjøretøy som veier under 5000 pund eller mindre. I tillegg legger ikke slepedukken noen kilometer til bilen din under transport.

Før du kjøper en bilslepedukke til Mercedes-modellen din, er det viktig å gå gjennom bilens håndbok og se om det anbefales. De fleste Mercedes-modeller er tunge og ikke egnet for tauing bak bobiler eller lastebiler. Du bør også bekrefte at bilen har en FWD som standard drivlinjesystem.

Hvordan fungerer en tilhenger?

I motsetning til en bil tauedukke, er tilhengeren mer pålitelig og anbefales for Mercedes-Benz-kjøretøy. Likevel er dette utstyret dyrere å kjøpe og vedlikeholde. Imidlertid tar det mer plass i hagen eller garasjen din, da den har fire hjul.

En tilhenger fungerer ved å løfte hele bilen ned fra bakken. Derfor trenger du ikke å bekymre deg for hvor drivlinjesystemet ditt er plassert. Enten bilen din er utstyrt med en firehjulstrekker, bakhjulsdrift eller firehjulstrekksystemer, vil tilhengeren løfte den uten å legge til noen miles. Den er også mer egnet for lange kjøreturer.

  Hvor lenge varer Mercedes Benz-biler?

Hva er ulempene med å ha en slepedukke eller slepevogn?

Selv om en slepedukke og slepevogn er veldig nyttig når det gjelder å taue bilen din, har de også noen tilbakeslag. Disse to verktøyene krever regelmessig vedlikehold for å utføre arbeidet effektivt. De tar også opp mye lagringsplass, som noen huseiere kanskje ikke har.

Vanlige spørsmål om Mercedes-tauing

Kan jeg taue min Mercedes-Benz med 4Matic?

Nei, det burde du ikke. Du bør aldri flat slepe Din Mercedes-Benz modell med 4Matic. Det spiller ingen rolle om det tauer det med for- eller bakaksel hevet, dette vil ødelegge transmisjonssystemet ditt. Mercedes-Benz-modeller med 4Matic skal kun taues med begge akslene på bakken eller fra bakken.

Er det greit om jeg tauer min automatiske Mercedes E-klasse?

Nei, det er det ikke. Faktisk bør du aldri taue en Mercedes eller bil med automatgir. Hvis du gjør det, vil du ende opp med å skade automatgirkassen, noe som vil gi mer problemer enn godt.

Skal jeg taue Mercedesen min fra baksiden eller forsiden?

Det er viktig å forstå at biler ikke er designet for å bli trukket bakfra. Dette er fordi gjenstander foran på bilen kan bryte av etter å ha blitt truffet nedenfra. Likevel, hvis du tauer med forhjulene fra bakken, bør du fjerne drivakselen.

Må jeg sette mercedesen min i nøytral før jeg tauer?

Hvis du har tenkt å taue en Mercedes-Benz-modell med et bakakseldrivsystem og en frontmotor, må du koble fra drivakselen. Dette vil bidra til å unngå skade på overføringssystemet. Å sette overføringen i nøytral vil ikke hjelpe, da det ikke vil forhindre skade på grunn av mangel på forbrenning. 

  Cadillac mot Mercedes: Pålitelighet

Hvilke biler kan taues uten problemer?

Noen bil merker og modeller kan være flat slept mye enklere enn andre. For eksempel kan biler med manuell girkasse og et forhjulsdriftssystem taues uten utfordringer. Disse bilene kan også taues i lange avstander uten å utgjøre noen fare.

I tillegg kan kjøretøy som er utstyrt med enten manuell girkasse og bakhjulsdrift eller firehjulsdrift og et manuelt overføringsveske med muligheten til å sette den i nøytral, også taues flatt. Derfor, hvis Benz-modellen din har noen av disse funksjonene, kan du flat slepe den. 

Slep forsiktig

Dessverre kan ikke Mercedes-Ben-modeller taues flatt. Du kan imidlertid taue Mercedes-Benz-bilen din hvis du får en slepedukke eller slepevogn. En tilhenger er det beste valget, da den ikke utgjør noen trussel mot bilens automatgir. Før du tauer bilen, må du alltid kontrollere brukerhåndboken. 

Hvis du vil taue Mercedes-Benz fordi den har brutt sammen, kan du få en slepedukke eller slepevogn. Hvis du har en slepedukke, må du aldri taue Mercedesen din i over 50 miles eller i mer enn 30 mph. Vurder å bruke tilhengeren, da den er tryggere og enklere å betjene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter