Mercedes modellnumre forklart

Mercedes kan tilby noen av de mest luksuriøse og høytytende kjøretøyene på veien, men når det gjelder modellnumrene deres, er de vanskeligere å huske enn de fleste av konkurrentene.

Mercedes-modellnumrene forteller deg mer enn bare bilutvalget og modellen. Selv om det er lettere å huske et modellnummer som Audi A4 og vanskeligere å huske Mercedes-Benz CLS63 AMG, forteller Benz-modellen deg mer om bilen enn Audi.

Mercedes-Benz-nomenklaturen har alfanumeriske kombinasjoner for modellene sine. Dette er annerledes når det gjelder Audi og BMWs nomenklatur. I motsetning til tidligere bruker Mercedes en kombinasjon som starter med alfabetet(e), deretter et to- eller tresifret tall.

Hvis det er første gang du kjøper en Mercedes-bil og du ikke forstår hva modellnummeret betyr, er det ikke nødvendig å få panikk. Denne artikkelen vil utdype Mercedes-Benz nomenklaturen slik at du kan ha en enkel tid å forstå bilnavnene og plukke ut det perfekte kjøretøyet for dine behov.

Hva betyr den første bokstaven(e) i Mercedes-navnet?

Den første bokstaven (e) representerer vanligvis kjøretøyets modell. Den kan bestå av én, to eller tre bokstaver med store bokstaver. I tillegg representerer de første bokstavene også karosseriet til kjøretøyet. En står for en hatchback, B for et flerbrukskjøretøy, og C for en kupé.

De mest populære Mercedes-modellene er A, B, C, E og S.C, E og S har en lang historie og mening bak modellbokstavene sine. For eksempel betyr C komfort, E-executive og S-special. A og B har ingen historisk betydning bak brevene sine.

Andre Mercedes-modeller med deres betydning inkluderer:

 • G-klasse: Gelandeklasse – terrengklasse
 • V-klasse: oppkalt etter monteringsfabrikken i Spania (Vitoria-Gasteiz)
 • X-klasse: med X som refererer til 4X4 eller 4WD
 • L: Leicht eller lettvekt
 • CL: Coupe Lightweight – lett kupé
 • R: MPV- Flerbrukskjøretøy (kryss mellom og varebil og bil)
 • SL: Sport Light – lett sportsbil
 • GL: Gelandewagen Leicht – lett SUV
 • GT: Gran Turismo
 • AMG GT: Sportsbil
  Har alle Mercedes Takluker?

Hvis du forstår hver bokstav med sin betydning, tolke Mercedes-Benz bil modellnumre blir mye enklere. For eksempel betyr GLE-Class E-klasse basert lett SUV eller off-roader, mens GLS står for S-Klasse basert lett SUV eller off-roader, og CLA betyr A-klasse lett kupé eller 4-dørs kupé. 

Hva står tallene i Mercedes-Benz for?

Når du har gjort deg kjent med de første bokstavene, er neste trinn å definere tallene som kommer etter bokstavene. Disse refererer til motorforskyvningen, som vanligvis er angitt i liter eller kubikkcentimeter. De er volumet av stemplene i en komplett syklus, basert på rommet et stempel skaper når det er fjernt fra akselen.

Motorforskyvning er forskjellig fra forbrenningskammerets kapasitet, hvor bensin brennes. Men det er det samme som motorstørrelse eller motorkapasitet. Som nevnt tidligere måles motorforskyvning i liter eller kubikkcentimeter. Det viser også det totale volumet av sylindere i motoren.

Tidligere multipliserte Mercedes målingen med 100, men etter 1994 begynte den å multiplisere målingen med 10. Derfor, hvis du vil finne ut motorstørrelsen til en Mercedes-Benz, må du multiplisere den med 10. For eksempel vil Mercedes E350 ha en motorkapasitet på 3,5 liter.

Hva betyr små bokstaver i Mercedes-navnet?

Sist, men ikke minst, er det også viktig å identifisere små bokstaver i modellnummeret. Basert på Mercedes-Benz E350d, kan du enkelt fortelle at det er en E-klasse sedan med en motorforskyvning på 3,5 liter. Så når det gjelder det endelige brevet, kan dette indikere hvilken type drivstoff bilen bruker.

  Hvorfor er brukte Mercedes S-klasse så billig?

Her er de forskjellige typene små bokstaver og deres betydning:

 • c: komprimert naturgass
 • d: diesel
 • e: elektriske hybrider eller plug-in hybrider
 • f: brenselcelle
 • h: hybrid eller BlueTec hybrid

Så du kan nå forstå alle bokstavene og tallene i Mercedes-Benz E350d. Det betyr at det er en Mercedes E-klasse sedan med en 3,5-liters dieselmotor.

Flere spørsmål om Mercedes-modeller

Hva er forskjellene i Mercedes-Benz bilklasser?

Forskjellen i Mercedes-Benz bilklasser er i form og størrelse. Modellene i Mercedes A-, B- og CLA-klassen er vanligvis mer kompakte enn C-, E- og S-klasse-modellene. Sistnevnte har også kraftigere motorer enn førstnevnte. Derfor er de dyrere og sofistikerte.

Hvorfor er de fleste Mercedes AMG-modeller nummerert 63?

Tidligere ble en vanlig Mercedes-Benz referert til med et tresifret nummer. Men da AMG med 6.3L V8-motoren, ble tallet 63 til. Derfor vil en vanlig E-klasse bli kalt E350, men AMG-versjonen vil bli referert til som E63.

Dette er en indikasjon på at E63 er en høy ytelse og mer luksuriøs bil enn E350. Selv når bilens motor endres, refererer Mercedes fortsatt til den som 63, og refererer til modellens høye ytelse og raffinement i sin klasse. Dette har ført til at Mercedes’ markedsføring har blitt enklere. 

Hvor mange modeller tilbyr Mercedes-Benz?

Mercedes har laget biler i mer enn 100 år nå. Gjennom årene har de lagt til noen modeller og avviklet andre. Noen modeller som M-klassen ble endret til GLE-klasse. Mercedes har ca 19 bilmodeller. Disse inkluderer A, B, C, E, G, R, S, V, X, GL, SL, CLA, CLS, GLA, GLC, GLE, GLS, SLC og SLS.

  Hvilke Mercedes-modeller er hybride?

Hva betyr 180 i Mercedes-Benz A-klasse 180-bilen?

Hvis det var i fortiden, kan 180 i Mercedes A-klasse bety at bilen har en 1,8-liters motor. Men i dag betyr 180 i A-klassen at bilen har en M270-motor, en 1,6 liter 4 sylinder, og kan produsere 75, 90 eller 115 kW.

Velg bilen som passer dine behov

Med denne detaljerte guiden om Mercedes modellnumre, plukke din drøm Mercedes har blitt gjort enkelt. Selv om Mercedes-modellnumre virker vanskelige å forstå, forklarer de mer enn bare bilens modell. Derfor vil du bli kjent med flere ting om bilen du vil kjøpe før du går gjennom bilens spesifikasjoner.

Uavhengig av modellnumrene, tilbyr alle Mercedes-kjøretøy eksepsjonell ytelse, luksus, komfort, pålitelighet og klasse. Hvis du vil ha de beste versjonene av hver Mercedes-modell, må du alltid gå for AMG-versjonen deres.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter