Mercedes W204 – Alt du trenger å vite

Mercedes W204

Mercedes W204 C-klasse var i produksjon mellom 2007 og 2015, og på den tiden har Mercedes klart å tilby en sedan, en kupé, en eiendom og en konvertibel versjon av W204. W204 fikk også en midtsyklusoppdatering som var mest tydelig i interiøret da den i utgangspunktet introduserte C-klassen til den moderne epoken.

W204 C-klasse er tilgjengelig i massevis av forskjellige motorkonfigurasjoner som starter fra små 4-sylindrede motorer og beveger seg helt opp til 500hp + store forskyvning V8-motorer. W204 var tilgjengelig med enten en manuell girkasse eller en 7-trinns automatisk girkasse.

Utformingen av W204 har alderen anstendig, noe som betyr at det fortsatt ser attraktivt ut, spesielt i AMG trim. Interiøret viser sin alder mye mer enn utsiden, spesielt når du tar en titt på interiøret i pre-facelift W204.

W204 er en anstendig pålitelig bil, men den lider av ulike problemer, noen av dem er motorrelaterte, andre er knyttet til styringen, elektronikken eller med alle slags lekkasjer. Praktisk og verdimessig tilbyr W204 stor valuta for pengene i dag, da den er nesten like romslig som den nåværende C-klassen.

Mercedes W204 – Kraftverket

W204 er tilgjengelig med et stort utvalg av motorer som starter med C180 which tilbyr en 1.8L 4-sylinder med 156hp.  C200 bruker samme motor, men kraften økes til 184hp.  C230 bruker en 2,5 L 4-sylindret motor med 204hp, mens C250 også klarer å tilby 205hp fra samme motor.

Den 6-sylindrede serien starter med C280 og dens 3.0L 6-sylindret motor med 231hp som også deles med C300, den eneste forskjellen er at C280 var en tidligere modell.  Den neste i linjen er den 3.5L naturlig aspirerte 6-sylindrede motoren i C350 som tilbyrs 272hp, bortsett fra C350CGI som tilbyr 292hp.

  Hvem er Mercedes' hovedkonkurrent?

Toppmoderne C63 AMG-modeller tilbyr en naturlig aspirert 6.2L V8-motor med opptil 457hp. Inngangsnivåmodeller kommer med en 6-trinns manuell mens de kraftigere motorene kommer med en 7-trinns automatisk.  W204 er også tilgjengelig med Mercedes proprietære 4MATIC AWD-system.

Mercedes W204 – Design og chassis

Mercedes W204 ser og føles sofistikert, stilig og dempet. Pre-facelift-modellene viser nå alderen litt mer mens post-facelift-modellene ser mye bedre ut. Utvendig design er også sterkt avhengig av AMG-pakken, da AMG-utstyrte modeller ser langt mer aggressive og iøynefallende ut.

Interiøret i W204 ble ikke så bra, spesielt pre-facelift W204 med sitt tvilsomme utseende ratt og infotainment skjermmekanisme. Post-facelift-modellen ser også mye bedre ut på innsiden, spesielt hvis du går for det tre-snakket AMG-rattet.

Chassiset og fjæringen til W204 er designet for å være komfortabel og subtil, noe som betyr at W204 er laget for å være en luksusbil. Hvis du vil ha en mer dynamisk opplevelse, bør du gå for range-topping AMG-modeller, da disse tilbyr en mye mer fokusert kjøreopplevelse.

Mercedes W204 – Pålitelighet og vanlige problemer

W204 er en anstendig pålitelig bil, men den trenger konstant vedlikehold som det er tilfelle med alle andre Mercedes luksusbiler. De vanligste problemene W204 har en tendens til å oppleve enre assosiert med styringssystemet. Problemer som rattlåsing mens nøkkelen er i tennings- eller slipelyder mens du dreier er vanlig.

  Porsche mot Mercedes: Pålitelighet

Andre problemer inkluderer også alle slags lekkasjer, spesielt olje- og drivstofflekkasjer. Problemer med elektronikk er også vanlige, og det samme er problemer med korrosjon, først og fremst på eldre modeller.

Mercedes W204 – Verdi og praktisk

Du kan få en anstendig W204 for så lite som $ 10,000 MENS eksempler på lav kjørelengde har en tendens til å gå mye høyere enn det.  Range-topping C63 AMG koster mye mer, men avskrivninger har tatt sin toll på W204, noe som betyr at nesten alle W204-modeller kan fås for mindre enn en brukt Chevy Cruze.

Praktiskmessig er W204 litt verre sammenlignet med dagens C-klasse, noe som betyr at den tilbyr nok sitteplasser for opptil fire voksne. Fem er litt av en klem, spesielt på grunn av den store bakre overføringstunnelen. Lasteplass er mer eller mindre gjennomsnittlig for sin klasse av bil.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes W204 verdt det?

Den Mercedes W204 er faktisk verdt det hvis du ønsker en ganske priset brukt luksus sedan som er i stand til å tilby det meste av hva alle dagens luksus sedans kan. Post-facelift W204 er fortsatt en ganske konkurransedyktig bil, da den tilbyr en fin kjøreopplevelse med mye plass uten å koste så mye penger.

Du kan velge mellom en rekke forskjellige motorvalg og kroppsstiler, noe som betyr at du bør kunne finne en W204 som passer perfekt til dine behov.  Alt i alt er W204 verdt det hvis du er ute etter den typen bil.

  Den 2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

Er Mercedes W204 C63 AMG verdt det?

Ja, det er det. Denne generasjonen av C63 AMG har alle makings av å bli en ekte fremtidig klassiker som den tilbyr den uten tvil mest ikoniske AMG-motoren gjennom tidene, 6.2L n / a V8 som høres gal ut . W204 C63 er den siste sanne hooligan Mercedes muskelbilen, noe som betyr at den kommer til å gå ned i historien som sådan.

Prisene på disse har falt de siste årene, men det forventes at disse vil begynne å klatre snart, spesielt fordi den nye C63 tilbyr en measly 2.0L 4-sylindret turbomotor.

Er Mercedes W204 en trygg bil?

W204 Mercedes er en trygg bil fordi det er en relativt moderne bil.  Takket være mange moderne advancements var W204 faktisk en av de første Mercedes-bilene som hadde mange funksjoner vi forventer på biler fraden nåværende epoken.

Dette betyr at du kan få W204 med parkeringssensorer, bakkameraer, blindsonehjelp og mange andre nyttige assistanse- og sikkerhetsteknologier.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter