Vanlige problemer med Mercedes W123

Mercedes W123 er nesten 50 år gammel nå, noe som betyr at det er en ekte klassisk bil som trenger spesiell behandling både i hovedavdelingen og brukervennlighetsavdelingen. Uansett hvordan du ser på det, er W123 en bil fra en annen tid, men en epoke der Mercedes var ligaer over noen andre.

Som tidligere nevnt er W123 nesten 50 år gammel, men det er så mange fungerende W123-eksempler over hele verden med mer enn en million miles på klokken. Disse bilene er kjent for å vare lenge, spesielt hvis du tar riktig vare på dem.

Dette betyr ikke at W123 er uten feil, da mange vanlige problemer har en tendens til å plage W123 til denne  dagen.  Det vanligste og uten tvil vanskeligste problemet å fikse er korrosjon, da de fleste Mercedes-biler fra denne tiden var kjent for å korrodere dårlig hvis de ikke opprettholdes riktig.

Lekke dørtetninger, problemer med instrumentklyngen og hele dashbordet, problemer som oppstår fra det faktum at W123 er så gammel, og alle slags vakuumproblemer.  Det er trygt å si at W123 er bygget som en tank, men selv tanker trenger kjærlighet, ømhet og omsorg.

Korrosjon – En Mercedes W123s verste fiende

Hvis du er klar over eldre Mercedes-modeller, har du sannsynligvis hørt at de er utsatt for korrosjon. Dette er ikke bare reservert for eldre Mercedes-modeller fordi de fleste biler fra denne tiden er kjent for å ruste dårlig. Det er bare realiteten av det fordi disse bilene ikke ble laget med alle moderne rustforebyggende teknologier.

  Hva er billigere å vedlikeholde, BMW eller Mercedes?

W123 opplever vanligvis rustflekker rundt hjulbuene, nederst på dørene, rundt jack-punktene rundt vinduene og i nærheten av  forkleet foran. Dette betyr ikke at W123 ikke opplever rustflekker i andre steder, fordi det gjør det.  Uansett må du være oppmerksom på  rustflekker, da disse sannsynligvis vil pensjonere W123 snart.

Lekke dørtetninger – En ganske vanlig forekomst med W123

Tetninger er laget for å vare en viss tid fordi de ikke er laget av langvarige materialer. Prioriteten til en dørtetning er å holde dørene beskyttet mot ytre elementer, og gummien som brukes til dette formålet er kjent for å sprekke og gå i oppløsning etter en stund.

Disse selene må byttes ut ganske ofte fordi de absolutt kan ødelegge et W123-interiør. Når fuktighet kommer inn i bilen, ødelegger den krompanelene ganske snart, og det forverrer også lærsprekking over tid.

Problemer med instrumentbord og instrumentklynge

Dashbordet til W123 har sitt eget sinn, noe som betyr at det ofte overberegner kjørelengden eller den bryter helt ned.  Hvis du ser på et eksempel på lav kjørelengde på W123, må du se etter generell slitasje og prøve å sammenligne den med andre W123-modeller  for å finne ut om kjørelengden faktisk er sann.

Drivstoffmåleren er kjent for å mislykkes til tider, men dashbordet i seg selv er også kjent for å utvikle alle slags sprekker. Dette skyldes for det meste soleksponering eller fuktighet, og mange W123s-modeller har sine dashbord re-trimmet på grunn av dette.

Vakuumtetninger er også vanlige for W123

W123 tilbyr strømvinduer og strømlåser som styres med vakuumsystemer som ofte er kjent for å lekke og bli operationale. Heldigvis er dette vanligvis en ganske enkel løsning hvis du har de riktige verktøyene for jobben.

  Mercedes E220 – Alt du trenger å vite

Varmt vær, sol og fuktighet og kjent for å forårsake vakuumproblemer oftere, så sørg for å være oppmerksom på disse komponentene hvis du bor i et varmere klimaområde.

Effekter av å være nesten 50 år gammel

En 50-åring er en sliten bil uansett hvor pålitelig og skuddsikker den er.  W123 er faktisk en av de mest pålitelige Mercedes-bilene gjennom tidene, men du bør hoppe over å kjøpe slitne eksempler hvis du ikke er villig til å gjøre en grundig restaurering.

Lavt oljetrykk er en vanlig fortelling om at W123 du ser på nærmer seg slutten. Rust er kjent for å drepe mange W123-modeller, så sørg for å hoppe over tungt korroderte modeller hvis du ikke er villig til å bruke mye penger og tid på å fikse dem.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor pålitelig er W123 Mercedes?

W123 er en av de mest pålitelige bilene i menneskehetens historie, og det er ganske enkelt tilfelle. Dette betyr ikke at W123 ikke trenger sammenhengende og relativt hyppig maintenance, men hvis du gjør alt riktig, bør du kunne nyte en W123 til slutten av dagene.

W124, etterfølgeren til W123 er også kjent som en av de mest pålitelige Mercedes-modellene gjennom tidene. På slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet begynte Mercedes-biler å bli mye mer problematiske, både på grunn av kompleksitet og produktplasseringsstrategi.

  Mercedes GT 53 - Alt du trenger å vite

Bør jeg kjøpe en Mercedes W123?

W123 er en av de mest ikoniske Mercedes-modellene gjennom tidene, og hvis du er i markedet for en klassisk 70-80-talls sedan, er W123 den perfekte bilen for deg. Sørg for å se etter rustfrie eller mildt rustne eksempler fordi noe mer enn dette sannsynligvis kommer til å bli for mye.

Mange Mercedes-entusiaster tror at gode eksempler på W123 kommer til å fortsette å verdsette i verdi, og det virker som om det virkelig er tilfelle.

Hvor mye koster en Mercedes W123?

Den gjennomsnittlige prisantydningen på Mercedes W123 er rundt $ 11,500 mens gode eksempler kan gå for dobbelt så mye. W123 er virkelig verdt pengene fordi den tilbyr en ekte Mercedes tidskapselopplevelse som rett og slett ikke kan matches med noen moderne bil der ute.

W123 tilbyr utrolig myke seter, en avslappet kjørestilling og følelsen av at du driver et fint stykke maskineri.  Opplevelsen av å pilotere W123 er vastly annerledes enn noe annet der ute, og å betale $ 11,000- $ 15, for en slik opplevelse er absolutt verdt å be om pris.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter