Vanlige problemer med Mercedes W124

Mercedes W124 er absolutt en del av Mercedes beste hits gjennom tidene katalogen fordi den har en ikonisk status i disse dager.  Overteknikk, oppmerksomhet på detaljer, pålitelighet og godt utseende er alle egenskapene til W124 som gjør den til en moderne klassiker.

Mange vurderer fortsatt å kjøpe W124 som enten en prosjektbil eller en daglig sjåfør, men det er verdt å nevne at selv det faktum at W124 tilbyr imponerende pålitelighet, er det ikke perfekt.  Det er noen problemer som vanligvis er knyttet til W124 som vil bli diskutert i denne artikkelen.

W124 er kjent for potensielle hodepakningsfeil, rust, drivstoffpumpefeil, distributørhetteproblemer, problemer med bakvinduet, problemer med ledningsvev, vindusregulatorer, suspensjonsproblemer, problemer med frontkuleledd, taklukeforseglinger, vakuumlekkasjer og problemer med ignition-fat.

Needless å si, en 1980-tallet bil er sannsynlig kommer til å oppleve alle slags problemer i 2020-tallet fordi bilen er så gammel.  Dette gjør imidlertid ikke W124 til et dårlig kjøp fordi det fortsatt koster rimelige penger, samtidig som det er en rimelig god bil som tilbyr deg et stykke Mercedes-arv.

Feil i hodepakningen

Nesten alle er klar over at 1980-tallet var gullalderen til Mercedes-motorer fordi de fleste motorer fra disse dager er kjent for å vare hundretusenvis av kilometer uten store overhauls. Imidlertid var hodepakningsfeil kjent for å forårsake problemer for W124 og spesielt de 6-sylindrede modellene.

Dette problemet begynner vanligvis å utvikle seg med en liten motorlekkasje som senere forårsaker hodepakningsfeil hvis det ikke håndteres i tide.  Dette blir også verre av høye temperaturer, noe som betyr at disse problemene kan løses før noe alvorlig skjer.

Korrosjonsproblemer

Bilprodusenter tilbyr i disse dager 10, 12 eller til og med 15 år lange korrosjonsgarantier, noe som betyr at de er klar over at et korrosjonsproblem kan danne seg senere ned i line. Gitt det faktum at W124 nå er mer enn 30 år gammel, kan du potensielt oppleve korrosjonsproblemer med some W124-eksempler som ikke var beskyttet tilstrekkelig.

  Vanlige problemer med Citroën DS4

Noen W124-modeller var kjent for å bruke vannbasert maling, noe som betydde at korrosjon kunne dannes enda enklere. Korrosjon er et av de største problemene eldre Mercedes-modeller har, så sørg for å alltid sjekke hjulbrønnene og undersiden av bilen hvis du er interessert i å kjøpe en.

Problemer med ledningsvev

I dag er så mange selskaper stolte av å vise frem en mer bærekraftig fremtid ved å bruke mer bærekraftige eksteriør- og interiørmaterialer. Mercedes hadde denne ideen tilbake på begynnelsen av 90-tallet fordi de bestemte seg for å bruke biodegradable ledningsselen for 90-tallets biler.

Snart nok innså Mercedes at de soyabønnebaserte ledningsnettet var langt too sprø og ikke klarte å tåle tidens prøve.  Disse ledningene var kjent for å forringes raskere enn dine vanlige ledninger, spesielt når de var i nærheten av varme metallkomponenter.  Pass på å se etter en bil med en erstattet ledningssele, det vil redde deg fra noen få hodepine.

Feil i drivstoffpumpen

W124 lider også av sporadiske drivstoffsystemproblemer, spesielt drivstoffpumpen. Mange eiere klaget W124 avgir noen ganger merkelige sutrelyder ledsaget av ytelsesproblemer.  Problemet peker for det meste mot en defekt drivstoffpumpe, et defekt drivstoffrelé og et defekt drivstofffilter.

Hvis du støter på slike  problemer, må du huske å ta bilen inn for en tjeneste, da dette potensielt kan føre til mer alvorlige problemer nedover line.

  Vanlige Mercedes Airmatic problemer

Problemer med distributørhette

Hvis du kommer over en W124 som har sittet uberørt en stund, bør du fokusere oppmerksomheten på distributørhetten, da W124-hetten er kjent for å samle fuktighet hvis bilen var ubrukt en stund. Dette fører til et utall forskjellige problemer som enten gjør det vanskelig å starte bilen opp eller ikke klarer å gjøre det helt.

Det beste du kan gjøre er å bytte ut distributørhetten helt, men sørg for å alltid bruke enten Bosch- eller Mercedes-deler.

Problemer med suspensjon

Det er ingen hemmelighet at eldre Mercedes-modeller regelmessig lider av suspensjonsrelaterte problemer, men dette var for det meste tilfelle for de selvnivellerende W124-eiendomsmodellene.  De selvnivellerende fjæringssfærene er kjent for å mislykkes etter en stund, og hvis du føler deg ukomfortabel tur og mangel på demping, kan dette potensielt være årsaken.

Du må bytte ut sfærene når du kommer over disse problemene, noe som betyr at du også bør fokusere spesielt på enten Mercedes original- eller Bosch-deler.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes W124 en pålitelig bil?

Mercedes W124 er en av de mest pålitelige og  lengstlevende bilene som noensinne har prydet jordens overflate. Ingen bil er uten feil, noe som betyr at selv den mektige W124 kan forårsake problemer, men det betyr ikke at bilen ikke er pålitelig.

Det er fortsatt utallige eksempler på running W124-modeller over hele verden, selv med mer enn en million miles på klokken. W124 er en ekstremt overengineered bil som kan vare lenger enn de egyptiske pyramidene hvis den opprettholdes riktig.

  Er Mercedes AIRMATIC pålitelig?

Er Mercedes W124 en god bil?

W124 er faktisk en god bil, både fordi den er pålitelig og fordi den tilbyr en 100% moderne klassisk Mercedes-opplevelse. Mange tror at W124 er en av de beste Mercedes klassiske biler for nybegynnere klassiske bilentusiaster fordi det er sannsynlig kommer til å få deg til å bli forelsket i gamle Mercedes biler.

W124 kan fortsatt være en rimelig daglig sjåfør, men den mangler nesten alle moderne fasiliteter. Uansett er det fortsatt en nydelig bil å reise i som potensielt kan øke i verdi over tid.

Hvor mange Mercedes W124-modeller ble bygget?

Mercedes W124 var i produksjon mellom 1985 og 1996, og mer enn 2,7 millioner av disse ble bygget og solgt over hele verden.  W124 ble tilbudt som en sedan, en kupé, en kabriolet eller som en eiendom, og det er trygt å si at alle disse versjonene var populære tilbake på dagen.

W124 solgte så bra at den til og med slo Mercedes-rekorden for den best solgte enkelt Mercedes-modellen på den tiden.  Det er fortsatt mange overlevende W124-modeller over hele verden som er et testament til den uforgjengelige 1980-tallets gylne epoke med Mercedes overengineering.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter