Vanlige problemer med Mercedes 190E (W201)

Mercedes 190E (W201)

Mercedes 190E (W201) er en Mercedes entry-level luksus sedan fra 1980-tallet. Helt siden den ble utgitt, var den og er fortsatt en ganske vanlig bil over hele verden. 1980-tallet blir ofte referred til som Gullalderen  i Mercedes engineering fordi alle Mercedes biler fra denne tiden er laget for å vare.

Men selv 1980-tallets Mercedes-modeller  er uten feil, og gitt det faktum at de nå er mer enn 30 år gamle, kommer de til å oppleve alle slags problemer.  Noen av dem er hyppigere enn andre, og noen av dem er forårsaket av mangelfullt vedlikehold, uansett, sørg for å lese denne artikkelen for å finne ut av det.

Tidlige 190E-modeller er utstyrt med defekt enrads tidskjedemotor  som er kjent for å mislykkes for tidlig.  Motorhodepakningen er også utsatt for funksjonsfeil, og det samme er Jetronic-drivstoffinnsprøytingssystemet.    Videre er girkassekjølevæskerøret også et svakt punkt på 190E og er kjent for å lekke fra tid til annen.  

190E er nå en 30+år gammel bil som betyr at generell slitasje er hyppigere, inkludert korrosjon.  Suspensjonssystemet vil sannsynligvis forårsake alle slags sprekker og bretter som er normalt for en så eldre bil.

Problemer med tidsberegningskjeden med én rad

190E Mercedes fikk en heftig oppdatering i 1988 da de også erstattet enrads tidskjeden med en dual-row timingkjede og dermed løste dette problemet. Imidlertid, hvis du kommer over en tidligere 190E-modell, må du huske å inspisere tidskjeden med én rad fordi det er kjent at den mislykkes for tidlig.

Flere kilder oppgir at du bør bytte både kjedet og strammeren hver 100k miles eller så hvis du vil holde motoren i gang trygt. Hvis du hører noen rare lyder, inspiser kjeden umåtelig fordi hvis du ikke bytter den ut, vil motoren sannsynligvis lide mer alvorlig skade.  Dette gjelder alle W201 enradsmotorer, ikke bare den som ble funnet i 190E.

  Polestar vs Mercedes pålitelighet - som er bedre?

Problemer med motorhodepakning

De fleste mekanikere er enige om at motorhodepakningen er en av de mest vulnerable delene av 190Es-motoren og derfor bør byttes ut minst et par ganger under eierskap. Disse motorene er i stand til å vare mer enn en halv million miles, men du bør inspisere og erstatte hodepakningen hver 100-150k miles.

En enkel måte å fortelle at 190E trenger en ny hodepakning er å se etter eksterne oljelekkasjer som kommer fra hodepakningen.  Problemer som disse er vanligere med motorer som tilbyr en aluminiumsprodusert hodepakning fordi aluminium er kjent for å utvide mer enn støpejern mens de er under store temperatursvingninger.

Jetronisk drivstoffinnsprøyting problemer

M102-motoren og M101-motoren som finnes i 190E er utstyrt med et sofistikert Continuous Injection System (CIS) også kjent som KE-Jetronic.  Dette drivstoffinnsprøytingssystemet ble designet av Bosch som er et av de mest sofistikerte bildeler og ingeniørfirmaer som eksisterer.

Som sådan er det trygt å si at KE-Jetronic-systemet faktisk er ganske pålitelig og bør vare lenge. Imidlertid er ikke mange mekanikere engang klar over hvordan dette systemet fungerer, og dermed er mange av dem ikke i stand til å opprettholde det riktig. Husk å spørre din mechanic om dette problemet, og hvis han ikke er i stand til å gi deg den nødvendige hjelpen, kontakt en Mercedes-forhandler.

Korrosjonsproblemer

Mange der ute tror at korrosjon er den mest forferdelige fienden en eldre Mercedes kan møte, og det er ikke langt fra sannheten. Som tidligere nevnt er 190E nå en ganske gammel bil, og biler fra den tiden hadde ikke nytte av et sofistikert korrosjonsbeskyttelsessystem som betyr at disse bilene nå er utsatt for rust.

  Mercedes Benz EQS 580 vs S-klasse

Pass på å sjekke hjulbrønnene, undersiden av døren, undersiden av både for- og bakre støtfangere, og rundt vinduene for tegn på rust. Hvis bilen du kommer over er sterkt korrodert, snu deg og aldri se tilbake.

Knirk og generell slitasje

Noen tiår på veien kan virkelig banke opp en bil, uansett hvor sofistikert eller pålitelig bilen er. Dette betyr at de fleste 190E-modeller der ute allerede har hundretusenvis av kilometer på klokken , noe som også betyr at de sannsynligvis opplever alle slags knirker og rattles.

En støyende suspensjon er et ganske vanlig problem for eldre Mercedes-modeller, inkludert 190E.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes 190E pålitelig?

Mercedes 190E er faktisk en pålitelig bil, men det er også en 30 + år gammel bil. Kroppen pleide å tilby anstendige rustbeskyttelseskvaliteter, men i dag er dette mye mer tvilsomt. De fleste 190E-modeller har en tendens til å bruke opptil en million miles på veien, noe som betyr at å drepe en 190E er en ganske vanskelig oppgave.

Det er noen niggles her og der, men 190E er virkelig bygget for å vare, akkurat som alle andre 1980-tallet Mercedes modell.

Hvor mye koster en Mercedes 190E?

Mercedes 190E kan nå kjøpes for peanøtter, men de i en mer anstendig og velholdt tilstand har en tendens til å kjøre noen tusen dollar.  Den dyreste 190E-modellen er Cosworth-støttede 190E 2.5 EVO II koster i dag så mye som $ 400,000 for de aller beste eksemplene der ute.

  Mercedes W211 - Alt du trenger å vite

Å eie en 190E bør ikke være så dyrt fordi det er mange reservedeler rundt og Mercedes er også villig til å forsyne deg med alle delene direkte.

Er Mercedes 190E en fremtidig klassiker?1

Den vanlige 190E er ikke en klassisk bil og er ikke sannsynlig å bli en heller fordi det ikke er så sjeldent eller spesielt på noen måte.  Avanserte trimmodeller kan øke i verdi over tid, men bare hvis de holdes i uberørt tilstand.

Det er så mange fantastiske Mercedes 1980-tallsmodeller, og 190E er bare «entry-level» babyen Merc fra den tiden. Selv om det gir mye verdi, er det ikke sannsynlig å bli en ekte klassiker, men bare tiden vil fortelle om det virkelig er tilfelle.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter