Vanlige problemer med Mercedes W212

Noen ganger trenger du ikke å kjøpe det nyeste og beste for å nyte det et bestemt selskap har å tilby, og W212 Mercedes E-klasse er nettopp det. W212 var i produksjon mellom 2009 og 2016, og det var en komplett redesign over den da utgående W211 E-Class (2002-2009).

W212 har et mer moderne utseende eksteriør fullpakket med et teknologiorientert interiør som fremdeles ser ut og føles frodig.  Noen mekanikere og Benz-entusiaster regner med at W212 også er en av de mest pålitelige moderne Mercedes-sedanene, mens noen tør å si at W212 er like godt bygget som den legendariske W124.

Uansett er ingen bil perfekt, og W212-generasjonen av E-klassen var kjent for å  lide av problemer som servoassisterte styrelekkasjer, bakre fjæringsproblemer, drivstofflekkasjer, vannpumpeproblemer og litt polstring og seteskade.   W212 er nå nesten 20 år gammel, så du kommer sannsynligvis til å oppleve et problem her og der.

W212 kan ikke rocke båten din når det gjelder design fordi det ser litt for seniorvennlig ut, spesielt sammenlignet med Audi C7 og BMW F10. Alt i alt er W212 den mest komfortable av tomten og potensielt til og med den mest pålitelige.

Servoassisterte styrelekkasjer

Stedet der styrepumpen møter væskeledningen er tilbøyelig til å sprekke etter en stund, noe som betyr at du kan oppleve servoassisterte styrelekkasjer fra dette stedet.  Den enkleste måten å oppdage dette problemet på er å lytte etter en merkelig lyd som kommer fra nær styrepumpen.

Å løse dette problemet er ikke så dyrt, men noen ganger er det  nødvendig med en helt ny styrepumpe, og det kan lett koste deg noen hundre dollar.  Alt i alt starter dette problemet sakte, så sørg for å lytte etter eventuelle sutrende lyder som kommer fra forsiden av bilen.

  Vanlige problemer med Ford Maverick

Problemer med bakfjæring

W212 er tilgjengelig enten med tradisjonelle spoler eller det Mercedes Benz-merkede AIRMATIC luftfjæringssystemet. Ikke-AIRMATIC-versjonene er kjent for noen ganger å ha problemer med bakre fjæringsnivåsensorer som can resulterer i kontakttrykkøkning.

De med AIRMATIC-systemet har en mer komfortabel tur, men AIRMATIC-systemet trenger konstant maintenance for å fungere optimally. AIRMATIC er noen ganger kjent for å synke til den ene eller den andre siden hvis det er en lekkasje på grunn av utslitte luftledninger.

Drivstoff lekkasjer

Hvis du føler en sterk  gasslukt når du nærmer deg W212, kan det hende du lider av en drivstofflekkasje. Disse kan lettere sanses rett etter å ha fyrt opp bilen. De fleste drivstofflekkasjer forbundet med W212 ligger i nærheten av drivstoffilteret, noe som betyr at drivstoffet potensielt kan lekke ut i større kvantiteter.

Tallrike eiere klager over drivstofflekkasjer på nettet, og med en god grunn fordi en drivstofflekkasje kan føre til mer katastrofale problemer nedover linjen.  Hvis du merker en sterk gasslukt, må du ta bilen til en erfaren mekaniker for ikke å skape flere problemer.

Problemer med vannpumpe

Mange mekanikere der ute tror at et vannpumpeproblem er det vanligste problemet forbundet med W212 som har en tendens til å føre til overoppheting, en løs vannskive eller til og med damp som kommer ut av radiatoren. Dette er ikke et lite problem, så husk å ta bilen inn for en tjeneste hvis du føler at bilen din overopphetes.

  Hva er den beste Mercedes Benz for en kvinne?

Det kan hende du kan fortsette å kjøre bilen selv om du opplever problemer med vannpumpen ved ganske enkelt å fylle på tanken når det er nødvendig. Dette gir imidlertid bare mening som en kortsiktig løsning hvis problemene ikke er for alvorlige.

Møbeltrekk og seteskader

Alle Mercedes-modellene er bygget med de fineste  materialene, inkludert høykvalitets skinn, fullnarvet trekant, aluminium og pianosvart plast av høy kvalitet.  Imidlertid er setene som finnes i W212 kjent for å sprekke etter en stund, spesielt den nedre delen.

Resten av møbeltrekket er kjent for å falme hvis bilen har blitt overlatt til å sitte i solen en stund.  Selv om mercedes-bruken i lær er myk og ser bra ut, er den utsatt for misfarging etter en stund, spesielt hvis du velger en lysere farge.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes W212 en god bil å kjøpe?

Den Mercedes W212 er faktisk en god bil å kjøpe hvis du er i markedet for en ganske rimelig, men raffinert og pålitelig mellomstore executive sedan. Den Audi C7 kan se litt finere takket være en nyere design mens F10 BMW kan være litt sportier å kjøre, men ingen av disse to tilbyr samme nivåer av komfort som W212 gjør.

Som sådan, sørg for å finne en med ikke så mange miles på klokken hvis du vil høste flest fordeler. W212 er en nedkjølt, komplett pakketype bil som tilbyr overlegen komfort og støyisolasjon, og bør derfor vurderes hvis du er i markedet for en slik bil.

  Hva er den beste Mercedesen for off-road?

Er Mercedes W212 pålitelig?

W212 Mercedes Benz E-klasse ser ut til å tilby anstendige pålitelighetsresultater generelt, men de nydesignede W212-modellene (2014-2016) ser ut til å være det beste valget av gjengen.  Alt i alt er W212 en ganske pålitelig bil og en av de mest pålitelige moderne E-klasse generasjonene.

Noen sier at W212 er like pålitelig som W124, men det kommer nesten aldri til å være tilfelle fordi W124 ikke er på langt nær så kompleks som W212.

Er Mercedes W212 trygg?

NHTSA belønnet W212 med en 4 av 5-stjerners vurdering, noe som betyr at W212 faktisk er en trygg bil. W212 ble designet og bygget i moderne tid, noe som betyr at den drar nytte av mange aktive programvaresikkerhetsfunksjoner, spesielt de nydesignede modellene.

Alt i alt er W212 en flott bil som skal holde deg, familien din og hunden din trygge i de fleste situasjoner. Sørg imidlertid for å alltid følge med på alt som skjer rundt deg fordi selv de sikreste bilene der ute bare er like trygge som kjøremåtene dine.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter