Trenger Teslas olje?

Siden Tesla er en helelektrisk bil, er kostnadene ved å vedlikeholde Teslas  ganske lavere sammenlignet med andre luksusbilmerker som Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Audi og Range Rover. Men trenger  Teslas  olje?

Ja, Teslas  trenger olje, men krever ikke oljeskift. I tillegg trenger de smøreolje og ikke motorolje.  Teslas leveres  med smøreolje i differensial- eller girreduksjonsboksen. Så, som andre helelektriske biler, trenger ikke Tesla-eiere å sjekke oljenivået eller gjøre en oljeskift da de er helelektriske.

Dessuten er det viktig å merke seg at motorene selv ikke har olje, men lagerannonsegirene har olje, som forklart ovenfor. Dessuten kan oljen i lagrene og girene endres etter å ha dekket over 100 000 miles i Tesla Model X- og Model S-kjøretøy.

Hvilke væsker krever Tesla?

Til tross for at de er helelektriske, trenger Teslas  fortsatt forskjellige væsker for smøreformål. Du finner kjølevæsker og flytende smøremidler. Imidlertid er disse væskene forseglet for livet og kan ikke endres. På toppen av det har de A / C kjølemiddel og bremsevæske.

Og siden Teslas  har et normalt 12V-batteri for en nødsituasjon for å gjøre bilen i stand til å selvkjøre, styre og bremse hvis hovedbatteriet mislyktes, bør det ha batterisyre. Men som forventet er den også forseglet og kan ikke nås lett.

Likevel mangler det flere væsker som du normalt finner i en vanlig ICE-bil. Slike væsker inkluderer motoroljen, transmisjonsvæsken, radiatorvannet eller frostvæsken, og selvfølgelig drivstoff.

Hva gjør Tesla-vedlikeholdet billigere?

Tesla vedlikehold er billigere fordi det ikke kommer med mange bevegelige deler. Det er anslått at Tesla har rundt 17 til 20 bevegelige deler. På den annen side har en tradisjonell ICE-bil over 2000 bevegelige deler. Med dette anslaget er det lettere å se hvorfor det er langt billigere å opprettholde en Tesla enn å opprettholde en vanlig luksusbil.

  Er Tesla god i snøen?

Så hvis du eier en Tesla, trenger du ikke å være bekymret for drivstofffiltre, konvensjonelle oljeskift, utslippskontroller eller tennpluggerstatninger. Og siden Tesla er en helelektrisk bil, er ting som bremseklosserstatninger uvanlige på grunn av regenerativ bremsing som reduserer slitasje på bremser betydelig.

Hvilke Tesla-deler krever vedlikehold og etter hvor lenge?

Som nevnt tidligere har Tesla færre bevegelige deler, noe som betyr at kostnadene ved reparasjon og vedlikehold er noe lavere enn for ICE-biler. Noen Tesla-deler trenger imidlertid mer oppmerksomhet enn andre. Disse inkluderer:

  • Høyeffektivt partikkelluftfilter eller HEPA-filter

I tilfelle Teslaen din er utstyrt med et høyeffektivt partikkelluftfilter, må du endre det hvert tredje år.

  • Luftfilter i kabinen

Arbeidet med et kabinluftfilter er å forhindre pollen, veistøv, industriell nedfall og andre partikler fra å komme gjennom ventilasjonene. Tesla anbefaler å bytte kabinluftfilter annethvert år i Tesla Model 3&Y, og hvert tredje år i Tesla Model S&X.

  • Dekkrotasjon, balanse og hjuljustering

Tesla anbefaler å rotere dekkene dine etter hver 10.000 miles. Imidlertid, hvis du kjører aggressivt og bilen din har en slitebanedybdeforskjell på omtrent 2/32 tommer eller mer, må du rotere dem. Aggressiv kjøring forårsaker for tidlig dekkslitasje og kan trenge hyppig dekkservice. Dekkrotasjon koster rundt $ 35 til $ 100 avhengig av modellen.

  • Klimaanlegg

Tesla krever at brukerne betjener klimaanlegget hvert 3 til 6 år, avhengig av Tesla-modellen. Vedlikehold av klimaanlegget bidrar til å erstatte A / C tørkemiddelposen for lang levetid og effektivitet. Hvis du har en Tesla Model 3, bør du betjene den hvert sjette år, Tesla Model Y hvert fjerde år og Tesla Model S&X hvert tredje år.

  • Test av bremsevæske
  Krever Teslas mye vedlikehold?

For å holde bilen i drift optimalt, anbefaler Tesla brukere å sjekke om bremsevæsken har forurensning hvert andre år og endre dem om nødvendig.

  • Vinterpleie

Produsenten krever tesla-eiere i kalde områder for å rengjøre og smøre alle bremsekalipere i 20 500 miles eller årlig.

FAQ

Krever Tesla en årlig vedlikeholdstjeneste?

Nei, Tesla trenger ingen årlig vedlikeholdstjeneste som de fleste ICE-biler. Imidlertid må de fleste Teslaer betjenes  etter hver 12.000 miles. Men før du tar bilen din til et Tesla-servicesenter i nærheten av deg, sjekk ut det planlagte servicevedlikeholdet i brukerhåndboken.

Kan jeg annullere Tesla-garantien min hvis jeg ikke tar bilen for service?

Det avhenger av hvilken type garanti du har tatt. Hvis det er en begrenset garanti for et nytt kjøretøy eller begrenset garanti for brukt kjøretøy, vil ingen av dem bli berørt. Tvert imot, hvis du har tatt en garanti som dekker en utvidet serviceavtale, kan garantien bli påvirket.

Bruker Tesla drivstoff?

Nei, Tesla bruker ikke drivstoff. Det viktigste salgsargumentet til Tesla er at de er helelektriske. Dessuten kjører de på batterier som lades fra en ladestasjon eller stikkontakt hjemme. Derfor trenger de ikke bensin eller drivstoff for å fungere.

Hva skjer hvis en Tesla går tom for lading?

Når Tesla-strømmen din blir veldig lav, vil bilen foreslå ladesteder i ditt område, som nærmeste Tesla-superladestasjon. Bortsett fra det, vil den gi deg beskjed når du kommer utenfor rekkevidde av nærmeste Tesla-superlader. En annen ting som skjer når Teslaen din går tom for lading, er at den ikke vil opprettholde konstant motorveihastighet.

  Hvor mange år vil en Tesla vare?

Hva koster det å vedlikeholde en Tesla?

I motsetning til tradisjonelle drivstoffbiler gjennomgår ikke Tesla mye slitasje, noe som betyr at det er færre deler å bekymre seg for når du tar på deg flere kilometer. Ting som oljefiltre vil ikke bli endret etter noen kilometer, da denne bilen er helelektrisk.

Uansett må Tesla fortsatt vedlikeholdes, og produsenten anbefaler å vedlikeholde bilen din etter hver 12.000 miles. Tidligere krevde Tesla årlig vedlikehold, men dette er ikke lenger tilfelle. Noen av Tesla-delene som må  inspiseres regelmessig er dekk, kabinluftfilter, bremsevæsketest og klimaanlegg.

I gjennomsnitt må du bruke nær $ 300 årlig for å opprettholde en Tesla. En av delene du må opprettholde årlig er dekkrotasjon. Andre vanlige reparasjoner inkluderer oksygensensorutskifting, hjullager, bremsekaliper og vindusmotorregulator.

Sammendrag

Så hvis du har lurt på om Tesla trenger olje eller ikke, nå vet du det. Tesla trenger olje, men ikke motorolje for å kjøre motoren. Dessuten er oljen i Tesla ikke ment å bli endret, men hvis det oppstår en sak som krever at den endres, bør den gjøres av en profesjonell.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter