Polestar vs Jaguar pålitelighet – som er bedre?

Helt siden Jaguar kom ut med I-Pace EV virker det som Jaguar ble en av de mest populære elbilprodusentene i verden. Dette skyldes blant annet at Jaguar var et av de første store bilselskapene som kom ut med en helelektrisk SUV som  viste seg å være et fristende forslag selv for eksisterende Tesla-kunder.

Polestar derimot er et nykommer-EV-merke som utelukkende fokuserer på å lage elektriske biler, noe som betyr at Polestar ikke trenger å bruke FoU-penger på å utvikle ICE-biler som det er tilfelle med Jaguar. Videre er Polestar også et søsterselskap til Volvo som ser ut til å tilby over-gjennomsnittlige pålitelighetsresultater.

Som sådan er det trygt å antyde at Polestar bør være like pålitelig som Volvo om ikke enda bedre fordi elbiler er betydelig mer pålitelige enn ICE-biler. Jaguar-modeller  har en tendens til å slite når det gjelder pålitelighet fordi de har en tendens til å falle inn i den gjennomsnittlige pålitelighetskategorien  på det aller beste.

Men fordi elbiler er mer pålitelige enn ICE-biler, ser I-Pace også ut til å være mer pålitelig enn de fleste Jaguar-modeller. Uansett er det trygt å antyde at Polestar bør være minst like pålitelig om ikke enda mer pålitelig som helhet.

Jaguar pålitelighet – Gjennomsnittlig i beste fall

Jaguar og Land Rover er ikke et selskap kjent for fantastisk pålitelighet, og det er egentlig ikke en hemmelighet. Mange kunder der ute er klar over alle potensielle problemer som plager både nyere og eldre JLR-modeller,  selv om de fortsatt har en tendens til å kjøpe dem.

Dette er fordi JLR lager ønskelige biler, spesielt når det gjelder SUV-er. Noen biler som Jaguar XJ  eller Range Rover er fullpakket med en overflod av funksjoner som gjør disse bilene mer utsatt for potensielle problemer fordi de er fullpakket med alle slags moderne gadgetry.

  BMW 3-serien pålitelighet

Jaguar I-Pace er imidlertid den eneste virkelige konkurrenten til Polestar-modeller i disse dager, og det virker som om I-Pace er bedre enn de fleste ICE Jaguars der ute. Dette er mest fordi elbiler har en tendens til å ha færre problemer sammenlignet med ICE-biler, da de kommer med  færre  bevegelige mekaniske deler som kan gå galt.

Alle JLR biler kommer med en 5 år lang / 60 km garanti som også kommer med 24h veihjelp.

Polestar-pålitelighet – Bedre enn Jaguars

Polestar er sterkt støttet av Volvo og Volvo har en tendens til å lande i over gjennomsnittet posisjon når det gjelder pålitelighet. Polestar-modeller skal derfor enkelt være like pålitelige som Volvo-modeller. Hvis du parer det med det faktum at Polestar spesialiserer seg på elbiler som er  iboende mer pålitelige enn ICE-biler,bør Polestars pålitelighet lett være over gjennomsnittet.

Selv om Polestar 2 allerede var en del av en liten tilbakekalling allerede før det kom til USA, ble problemene løst raskt og smertefullt. Å ha en tilbakekalling kort tid etter at en bil ble utgitt er ikke uvanlig for både pålitelige biler og upålitelige biler.

Nåværende Volvo-modeller er utrolig komplekse fordi noen av motorene deres er forsterket av superladere,turboladere  og to elektriske motorer. Selv på  det kompleksitetsnivået har Volvo-biler en tendens til å tilby over gjennomsnittet pålitelighet. Alt dette bør lett antyde at Volvo-støttedeelbiler (som ikke er i nærheten av så komplekse) bør være mer pålitelige enn Jaguar-modeller.

  Polestar vs Audi pålitelighet - som er bedre?

Jaguar tilbyr imidlertid en lengre fabrikkgaranti fordi  Polestar-garantien bare varer 4 år / 50 000 miles, og den inkluderer ikke veiassistanse.

Vedlikehold – Et avgjørende aspekt ved pålitelighet

Alle disse pålitelighetskartene har absolutt ingen mening hvis du ikke opprettholder bilen tilstrekkelig. Dette betyrat elbil  en minst reliable biler bør gå mye bedre enn de mest pålitelige biler hvis sistnevnte ikke opprettholdes riktig og i tide.

Mellom disse tomerkene er det mye lettere å vedlikeholde Jaguar-modeller fordire er flereJaguar-forhandlere rundt. Imidlertid ser det ut til at Volvo-forhandlere også er i stand til å betjene din Polestar, dette bør ikke utgjøre et problem i de kommende årene.

Uansett er Jaguars dyrere å vedlikeholde hvis du vurderer at flertallet av deres lagoppstilling består av ICE-biler. Hvis du sammenligner I-Pace og Polestar 2 som de to  referanse-ELBIL-ene fra begge merkene, bør de være ganske like så langt vedlikeholdskostnadene erkonernerte.

Delen Vanlige spørsmål

Er Jaguar mer luksuriøs enn Polestar?

Jaguar er et av de mest luksuriøse britiske bilmerkene på markedet, og de er faktisk mer luksuriøse enn Polestar. Polestar planlegger imidlertid å gi ut en stor SUV og en luksuriøs EV-sedan de kommende årene, slik at dette potensielt kan endre seg nedover linjen.

Per nå tilbyr Jaguar langt flere biler i langt flere segmenter,  og nesten alle regnes som luksusbiler. Jaguar XJ er benchmark Jaguar  luksus sedan og det er trygt å si at ingen Polestar modell for øyeblikket tilgjengelig kan komme nær XJ  så langt luksus er bekymret.

  Polestar vs Tesla pålitelighet - som er bedre?

Hvorfor er Jaguar og Land Rover så upålitelige?

Både Jaguar og Land Rover er fokusert på å lage luksusbiler fylt med alle slags innovasjoner og teknologier, noe som betyr at de er fullpakket med toppmoderne teknologi. De fleste kunder fra dette segmentet prioriterer luksus, raffinement,status  og stil over pålitelighet, spesielt hvis de kjøper bilene fra nye, noe som betyr at de dekkes av garantien.

Noen merker som Toyota eller Honda prioriterer pålitelighet som et av deres viktigste salgsargumenter, noe som uten tvil gjør dem til bedre transportenheter. Biler kjøpes imidlertid ikke bare av grunn, og det er derfor Jaguar og Land Rovers selger selv om de er tvilsomme når det gjelder pålitelighet.

Forbedrer Jaguar og Land Rover påliteligheten?

Det er ikke trygt å si at Jaguar og Land Rover lager upålitelige biler som helhet fordi de er fokusert på å forbedre bilene sine i både pålitelighet og generell kvalitet. Dette ser ut til å fungere fordi  de  nyeste JLR-modellene er betydelig mer pålitelige enn JLR-modeller fra et tiår siden.

Det tar lang tid før en bestemt stereotype forsvinner, og hvis JLRfortsetter  å lage gradvis mer pålitelige biler, bør dette endres til det bedre snart nok.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter